Oktober måned er tiden for de gode prestasjoner

8. oktober 2023


25 deltagere på en dag med nydelig vær og andre løp samtidig er bra. Når forholdene i tillegg var superraske lå alt til rette for mange gode prestasjoner. 11 nye perser og der kun en var debutant (Pål Vikesland) viser at mange er på sitt beste nå i oktober. Perset gjorde også nr. 1 Daniel Skjelhaugen med 55 sek og tiden 27:36, og nr. 2 Vidar Syverstad med 88 sek og tiden 30:25, mens Knut Willy Steen på 3. plass ikke perset på 31:45. Beste dame ble Otilie Syversen med tiden 37:08 og pers.

 

Som nevnt var det mange som leverte over evne og som perset, og blant dem var Lucas Lundestad-Kemi 1:53, Frank Syversen 4:43, Raymond Handelsby 1:35 og Richard Sanches 2:41. Raymond Westberg perset ikke, men hadde dette å fortelle om løpet: - Fine forhold i dag med 11 grader og pent vær. Var nummer 3 over Gamle Kongevei. Ble tatt igjen av flere ned mot E-6. Fikk fint heng på Halim Osmani ved 4 km. Litt før 5 km passerte jeg ham. Fikk dratt med meg Halim nesten hele veien inn og ny pers på ham på meg selv. Knallfornøyd med årsbeste på en god dag.

 

Når kun et løp gjenstår i konkurransen Flest løp er det to deltagere det står mellom. Ett løp skiller Sognlien og Aasberg Johansen, og det jeg kan si at det blir ikke delt seier i år. Mer om det i innlegget til fredag.


Takk til hver og en av dere som deltok og takk til Pål G. Nilsen som tok tiden. Neste søndag og det siste løpet før noen måneders pause blir i grønn løype med start kl. 13:00.

  

Søndagsløpet nr. 252   


Gul løype


8. oktober 2023

 

Fakta løp 26 (10)

 

Vær: Pent. Temp: 11°. Vind: 3 m/s fra nordvest. Forhold: Gode

 

Deltagere: 25

 

Perset: 11

 

Årsbeste: 18 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 1 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Pål G

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Ingen

Fint vær og gode forhold med mange nye perser

1. oktober 2023


Med dagens løp tok vi også farvel med rød løype i 2023. Det ble et år med høyst varierende deltagelse, som startet med 31 og avsluttet med 22. To damer og 19 menn, og der alle fullførte på tid, mens Benedicte Solvin la en omvei eller tre innom den fine rosa. Løper man kortere enn det løypa er laget, så blir man ikke registrert. Solvin la på 4 km og da er det greit å ha deltatt som et alternativ.

 

Rød løype er med intervallstart i grupper der de raskeste starter sist. 7 grupper til start og der gruppe 5 hadde flest deltagere med 9. I siste gruppe startet Christer Knudsen og Daniel Skjelhaugen. De to skulle også gjøre opp om seieren. Begge perset og best i dag ble Knudsen med 42.30, mens Skjelhaugen får 43.30. Nr. 3 og som også perset ble Vidar Syverstad med 47.35. Beste dame og ny pers på Helene Ileby med tiden 1.01.48.

 

I alle løp minus Trippelen har det vært over 20 og det er veldig bra. Oktober er en måned for gode løp, vel å merke om vær og forhold er gode, men når noen heller vil løpe inne og se ut synker deltagelsen her. På bakgrunn av det er 20 bra nå. Takk til dere som deltar i løpene, takk også til fotograf Tom og takk til Pål G. som skrev tider. Bilder kommer og sender du meg noen ord, så legges de til bildet av deg.

 

Neste søndag løper vi gul løype og sier velkommen igjen.

 

Søndagsløpet nr. 251

 

Rød løype

 

11. oktober 2023  

 

Fakta løp 25 (6)

 

Vær: Pent. Temp: 15°. Vind: 1 m/s fra sørvest. Forhold: Ganske gode

 

Deltagere: 22

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 17 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Årsdebutanter: 6 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Pål G

 

Bilder: Tom

En litt kjølig søndag, men hva gjør vel det når deltagelsen varmer

24. september 2023


Vi merker godt at høsten har kommet med et kaldere trekk i lufta, men det merker nok løperne lite til. Når startskuddet går kobles adrenalinet inn. Gode, men ikke topp forhold, for når løvet dekker røtter og steiner bør man være litt oppmerksom. Nok en søndag med veldig god deltagelse. 31 starter og 29 fullfører det 8. løpet i årets grønne løype. Mtp. andre løp i går og at høsten ellers har mange løp rundt omkring svikter ikke løperne Søndagsløpet.

 

Fem debutanter i den grønne, men fire av dere har deltatt i de andre løypene. Kun Arne Kristoffer Aaserød som debuterer i Søndagsløpet og han blir nr. 3 med tiden 38:21. Kampen om seieren stod mellom Christer Knudsen og Lars-Andreas Eriksen. Begge med kjempeløp og det var Knudsen som tilslutt trakk det lengste strå med tiden 37:05, mens Eriksen klokkes inn på 37:06. Tre damer med og best av dem ble Otilie Syversen med tiden 50:43. Var ellers mange i dag som presterte meget godt.

 

Tre løp igjen før Søndagsløpet tar en pause og det er også tre løp igjen av konkurransen Flest løp. Best an ligger Sognlien, som har alt i egne hender nå. Du kan se en oppdatering av Flest løp, samt de 20 med flest løp totalt. Takk til hver og en av dere som deltok og en spesiell takk til Arild Kraft som var min hjelper.

 

Mine tørre kommentarer forteller ingenting om løpet. Det klarer løperne mye bedre, så ved å friste med flakslodd håper Søndagsløpet på en frisk kommentar fra deg. 1 flakslodd til de 10 første jeg får fra, men med et krav om minst 300 og maks 450 tegn.

 

Neste søndag er det rød løype vi løper og mer om det til fredag.

  

Søndagsløpet nr. 250

 

Grønn løype

 

24. september 2023  

 

Fakta løp 24 (8)

 

Vær: Pent. Temp: 15°. Vind: 2 m/s fra sørvest. Forhold: Gode, noen sleipe partier

 

Deltagere: 29

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 22 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 5

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Arild Kraft


Min(e) assistent(er): Arild Kraft

 

Foto: Svein 

Årsbeste for gul deltagelse med mange sterke prestasjoner 

17. september 2023


Fantastisk flott høstvær med behagelig temperatur, konfirmasjonshelg og Oslo maraton så jeg for meg årets laveste deltagelse i gul løype. Nå sa jeg heldigvis ikke til noen hva jeg tenkte, og er glad for det nå.😊

 

36 til start og der samtlige fullfører også under helt perfekte forhold. En søndag full av turgåere og der minst 90% går med hund. Turfolket er vi glad for å ha hos oss, men de bør også ha i bakhodet at løypene brukes av løpere. Ha øyne og ører med dere folkens, så får vi som løper varsle i god tid at vi kommer pesende bak. Syklende, ikke så mange av dem, men vi ser godt sporene etter dere. Har til gode å se en syklist jevne ut sporene vedkommende etterlater seg. Den dagen jeg ser en som jevner ut, skal jeg etæ ?? mi. Snart fryser det på og da blir det ujevnt å løpe der.

 

Høsten er tiden for de gode tider og i dag flere som imponerte stort. Sverre Lande Johansen satser nå seriøst på løpingen og virkelig fått betaling for det. Vinner overlegent med sterke 26:55 som er ny pers med hele 3:43 og samtidig den 8. beste tiden i gul. Sindre Fredriksen som var hare for Sverre og  nok ikke satt seg andre mål enn det, kommer på 2. plass med tiden 27:51. På tredje Christer Knudsen som virket noe irritert rett etter mål og sa noe jeg ikke helt oppfattet😊, men det var nok fordi han kom 1 sek for sent til 27-tallet. Ny pers med 45 sek. lar seg så absolutt høre. Ida Lundestad blir beste dame nok en gang. Ida med tiden 32:31 perser med 15 sek. Seks damer med og det var veldig gledelig.

 

Kun Frank Syversen som debuterte, men vi er jo glad for alle som debuterer. Så langt i år har 27 debutert i den gule og det er svært bra. Siden det første løpet er det nå 306 forskjellige som har deltatt og i år er tallet 104. Det var vel ingen spenning rundt T-trøye for 100 løp for både Kristoffersen og Westberg ønsket seg den, men først måtte de fullføre løpet, og det gjorde de. Guttær som blør for trøya si likær vi.😊 Det betyr at nå deler ikke Søndagsløpet ut flere T-trøyer med bilde og tekst. Dagens deltagelse er det høyest i år og nå er snittet for 9 løp i gul på 29,4. Jo, flere vi er, jo mer jobb på meg og det er jo artig.😊

 

Dagens gule var det nest siste i gul før vi tar noen ukers pause. Neste søndag er det igjen løp i grønn og som vi nå vet er grønn løype 5 år i år. Det er også løp nr. 250 i Søndagsløpet. Kanskje noe ekstra på bordet til det løpet, men det får tiden vise. Takk til alle dere supre folk, som bidrar til at vi har et løp på søndager. Mine/våre hjelpere er gull verdt for meg, og i dag takker jeg Pål G. Neste søndag kommer ikke Pål, men kanskje du kan hjelpe oss da?

 

Bilder kommer, men ikke før i morgen. Har du noe du ønsker å dele med oss fra løpet, så skriv litt og send til meg på sariberg@online.no.


Søndagsløpet nr. 249

 

Gul løype

 

17. september 2023  

 

Fakta løp 23 (9)

 

Vær: Pent. Temp: 17°. Vind: 3 m/s fra nordøst. Forhold: Topp

 

Deltagere: 36 J

 

Perset: 10

 

Årsbeste: 21 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 5 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Sverre Lande Johansen

 

Ansvarlig tidtager: Pål G.

 

Min(e) assistent(er): Pål G.

 

Foto: Svein

Supertrippelen med mange fornøyde deltagere

11. september 2023


Triplene er ikke som et vanlig søndagsløp for nå må det planlegges og alt må times sånn at ikke noe går gale. Med det menes at drikken og banana må står på bordet til alle som passerer. I alle løp må det være en som tar tiden, men i triplene må vi også ha en som noterer ned passeringstid/sluttid. Helst bør vi være 4 som betjener drikkestasjonene og som nevnt er det et must med 2 som tar seg av tidene.

 

Fire var vi, men i dag var vi 30 min for lite på en drikkestasjon. Ingen tidtager 1 min før start, men vi rodde oss i land etter litt omstokking. Emilie ble en reddende engel, som fylte den halvtimen vi trengte som drikkevakt og Fairuz tok over som tidtaker samt bidro sammen med Helene med annet. Arild lovte å skrive tider og Arild svikter aldri. Ute i løypa stod Wivian, Victor på 8 år og Roy. 1000 takk til dere alle for at vi kom oss trygt gjennom nok en trippel. Når det er 130 som har deltatt i år er det noe rart at vi trenger å stokke om. Se på det som dugnad da.

 

Med servering og heiarop underveis får man lett inntrykk av at man er med på noe større, så jeg tror nok at de fleste nyter turen mellom alle bakkene. At ikke flere hadde mulighet til å bidra kommer nok av at det var en travel søndag for folk flest. Trippelen er teamwork og når ingen på forhånd meldte fra at de kunne ta tiden ble Bergerud en tanke svett i hånda. Neste år kan vi jo dele opp med å avløse hverandre halvveis. Får jeg ikke hjelpen jeg trenger vil jeg miste motivasjon for jeg legger ned mye tid på løpene og noen ganger kan det slite ut et gammelt hode. Takket være våre/mine supre hjelpere fungerte alt helt perfekt.

 

26 km i disse løypene må jo føles grusomt og samtidig litt godt. Ganske vanlig å se løpere vi vanligvis ikke ser her. Løpere som til vanlig tilbakelegger mange km hver uke og selvsagt vil de ha stor fordel foran oss som stort sett ikke løper lenger enn løp på 10 km. Ruben Marco Arroyo vant den første Supertrippelen i 2021 og han startet også som rekordholder. Han vinner igjen, men er nå med tiden 1:54:27 drøye 5 min bak sin pers. Nr. 2 blir Jørn Espen Nilsen som var 1 av 19 debutanter med tiden 1:57:42 og på 3. plass kommer Christer Knudsen som også debuterer med tiden 2:02:00.

 

Beste dame og som vi titt og ofte ser løpende i full fart med barnevogn Lise Borgen-Johansen. Hun slår rekorden til en annen dame (Linn Therese Hansen) vi også kan observere løpende langs veien med 59 sek. Lise sa hun taper mye tid i bakkene og ellers løper lite i terreng. Nå har hun rekorden for damer i Gul, Trippelen og Supertrippelen, så var hun inne på tanken om å komme tilbake å ta den i grønn og rød. Grønn inkl.pause ble løpt på 42:23 og rød som er effektiv tid på 48:00. Summen av alle ble 2:03:14 og delt 4. plass med Mats. 9 startet 12:30, men strengt tatt kunne jo 8 av dem startet 13:00.

 

Selv om kun en vinner løpet så er alle som fullfører en trippel vinnere. Passeringstider kommer om noen dager og der kan du se hvor lang tid du brukte i hver løype. Minner om at tiden mellom hver ny løype blir lagt til den neste. Takk til alle som deltok og takk til Kiwi Grålum som sponset oss med banan. Bilder kommer, men når det er nærmere 100 i tallet blir det svært begrenset med teksting fra meg. Neste søndag løper vi den gule og du er hjertelig velkommen til å delta.

 

 Søndagsløpet nr. 248

 

Supertrippelen 

 

10. september 2023  

 

Fakta løp 22 (1)

 

Vær: Skyet, opphold. Temp: 18°. Vind: 2 m/s fra sør. Forhold: Gode

 

Deltagere: 31

 

Perset: 25

 

Årsbeste: 31 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 19

 

Årsdebutanter: 31 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Ruben Marco Arroyo + alle som deltok

 

Ansvarlig tidtager: Fairuz og Helene

 

Min(e) assistent(er): Fairuz, Helene, Emilie, Wivian, Victor, Roy og Arild

 

Foto: Svein, Fairuz og Arild 

Høstløpene starter som sommeren sluttet med god deltagelse

3. september 2023


En ny søndag med veldig god deltagelse gjør at gul løype passerer 300 deltagere. Siden starten har nå 51 damer og 254 menn deltatt. Takket være dagens 6 debutanter i Magnus Bau, Lars Bostrøm Øland, Fritjof Dalen, Richard Sanchez, Anders Skaar og Otilie Syversen. I 2023 er det 12 damer og 87 menn som har deltatt i gul. Jevnheten har vært imponerende og ikke minst så har den vært høy. Nå er ikke 30 deltagere noe vi sikter mot for nå har 30 eller flere blitt mer en vane.

 

4 damer og 27 menn stiller til start, og alle kommer trygt i mål. Lars-Andreas Eriksen manglet en pers i gul i år og han manglet en seier i gul. Med tiden 28:42 vinner han med 20 i stil og ny pers med 46 sek. Anders Skaar var usikker på hva han kunne klare av tid, men heng deg på Eriksen var et råd han fikk som han kanskje ikke burde fulgt. Anders klarer seg bra i sitt første løp og får tiden 30:32. Nr. 3 blir Ulf Roger Olsen med 31:06.

 

Beste dame igjen blir Ida Lundestad med tiden 33:40. Alle debutanter perser og i tillegg til Lars-Andreas perser også André Stordal. Litt mer om han og flere kommer til bildene. Når det gjelder 100 løp og den T-trøya det har vært så mye prek om, så stilte både Raymond og Tom K opp. Begge har nå 99 løp og det kan bli avgjort om 14 dager.

 

Værvarselet var ikke så bra, men været kunne ikke vært bedre enn det ble. Godt og varmt med lite vind.

Ren luksus når Eirik Minge og Pål G. Nilsen var våre hjelpere. Takk til dere og takk til alle som deltok. Neste søndag er det Supertrippelen, og mer om den til fredag. Skal det bli drikkestasjoner er vi avhengig av at noen kan betjene dem. I tillegg trenger Supertrippelen en som tar tiden og en som registrerer tider.

 

Ps: Ingen vipsing til Supertrippelen og det kan ikke påklages.

  

Søndagsløpet nr. 247

 

Gul løype

 

3. september 2023  

 

Fakta løp 21 (8)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: 19°. Vind: 1 m/s fra sør. Forhold: Gode

 

Deltagere: 31

 

Perset: 8

 

Årsbeste: 16 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 6

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Lars-Andreas Eriksen

 

Ansvarlig tidtager: Eirik Minge

 

Min(e) assistent(er): Eirik Minge og Pål G.Nilsen

 

Foto: Svein

Våte og tunge forhold i sommerens siste løp

28. august 2023


Etter regn, masse regn, blir det vått og denne gangen lå mye av løypa i vann. I tillegg til bløtt så ble forholdene ekstra slitsomme. 31 starter og 30 fullfører løpet. Nok en glimrende dag for Søndagsløpet. Selv om noen faste ikke løper, så kommer andre til. Årets sesong har vært utrolig jevn på deltagere, og når snittet for 20 løp ligger tett oppunder 30 er det også utrolig bra.

 

Dagens klare vinner Jan Olav Solli hadde aldri løpt den grønne og det er aldri noen fordel med flere tanker i hodet samtidig. Med tiden 39:07 legger han seg inn på en 26. plass totalt, som viser at det er et bra høyt nivå på de beste. Tommy Heggenes nr. 2 og årsbeste med 40:57, mens Kai Berg på 3. litt bak årsbeste med 41:45. Beste dame nok engang Ida med 46:20, mens Helene imponerte mest som i sitt løp nr. 19 på tunge forhold perset med 46 sek.

 

Flest løp er nå oppdatert. Årets flest løp er helt åpent, så her er det flere som kniver om gavekortet fra Prozo. Mindre spennende er det ikke i kampen om den 6. og siste t-trøya for 100 løp. Tre på 98 løp som er Aasen, Kristoffersen og Westberg. Nå er det gul løype til søndag og det løpet teller, mens Supertrippelen uka etter teller ikke med.

 

Ingen som hadde tid til å bli min/vår hjelper, så da fikk jeg klare meg som best selv. Går det også, men det er ikke alltid det går så bra med bildene da. Tusen takk til alle som deltar i løpene. Det er dere som gjør dagen enda litt bedre. Bilder kommer, men da jeg blir litt opptatt mandag er jeg usikker på når de kan ses.


Kalnesskogen/Visterskogen, Sarpsborgs mest populære og vel mest brukte tur- og rekreasjonsområde har sine merka løyper. De er merket med piler av ulike farger på hvite skilt og er til hjelp for alle som besøker skogen for første gang. Skilter koster og de betales fra egen lomme. Jeg setter dem ut og plasserer dem slik jeg føler de står best. Så er det dessverre noen klåfingra som skal vri, bøye og forandre på dem, noe jeg ser på som pirk, men like fullt er helt meningsløst. Er det fordi du tror at alle andre må ha det inn med teskje at du gjør dette?

 

Det som ikke er pirk er skilt som er sprayet ned med maling, skutt i stykker med hagle og knekte stolper eller flyttet på. Det er hærverk. Dere vil se noen eksempler på hva jeg mener når bildene fra løpet blir lagt ut. Skiltene er mine, men hvis du som har gort dette er uenig i noe, så ber jeg deg om ta kontakt. Hvis det ikke er mulig å bli enig, så gir jeg deg med glede nøkkelen til alle løypene minus blå. I tillegg til å bøye å vri på skilter så mye du orker får du også gleden av vedlikeholdet av løypene.

 

Ingen aner hvor mye tid jeg legger ned på løpet og løypene, men nå tærer det på motivasjon å se det noen gjør. Løypene, dere løpere og alle turgåere betyr mye for meg. Personlig ikke så happy for dere på to hjul som etterlater dere dype spor når det er bløtt. Det er ikke ulovlig å sykle i skogen, ei heller å vise hensyn. Pøblene kan gjerne ryke og reise dit peppern gror og bli der. Hvorfor ødelegge noe som er til glede for andre? Hvilken glede kan noen ha av det?

 

Om du er misfornøyd med det jeg gjør, om du ønsker å ta over, så kontakter du meg på 97017559 sariberg@online.no. Inntil det skjer, så ber jeg deg (om du leser dette) holde fingrene unna skiltene som er satt opp. De fungerer mer enn bra nok slik jeg har satt dem. Det er frustrerende, irriterende og totalt meningsløst.

 

Søndagsløpet nr. 246

 

Grønn løype

 

27. august 2023  

 

Fakta løp 20 (7)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: 18°. Vind: 8 m/s fra sør. Forhold: Vått, bløtt og tungt

 

Deltagere: 30

 

Perset: 5

 

Årsbeste: 14 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Års debutanter: 5 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Jan Olav Solli

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein

Tåke, grått og tunge forhold, men det merkes ikke på noens humør

20. august 2023


Det ville ikke gitt så høye odds å tippe riktig antall deltagere i årets Søndagsløpet. Med 29 startende og 29 fullførte hever vi snittet til 27,7 med 0,1 %. Syv gule der deltagelsen har variert fra 21 til 35, men det gir et noe skjevt bilde for i 5 av løpene har deltagelsen vært minst 29. 11 damer og 81 menn har fullført gul løype. Litt vel stor forskjell, men det kan tenkes at løpet ikke når ut til alle.

 

Mye regn i natt gjorde løypa våt og tung, så noen topp tider var ikke realistisk å tro på. I Søndagsløpet tenker man lite på det, men gir full gass likevel og det blir man ofte belønnet for. Å gi full gass eller ikke er imidlertid opp til deg.

 

Ble aldri spenning om hvem som kom til å vinne for Daniel Skjelhaugen viste konkurrentene tidlig ryggen. Vinner løpet med tiden 28:43 foran Richard Grigson på 30:43 og Lars Hox som også kunne glede seg over pallplass med tiden 31:27. En gledelig 4. plass til en syklende Bjørn-Erik Strangel på 31:40. Vi tar også med Vidar Syverstad på 5. for han var eneste ikke-debutant som perset med 31:53. Ida Lundestad ble ikke uventet beste dame. Skal det bli noen spenning om hvem som blir beste dame får vi vel gi henne 5 min senere start.😊

 

Alltid hyggelig med debutanter, og i dag var Ole Guttulsrød, Anders Johansen og Lucas Lundestad-Kemi debutanter i gul. Ole og Anders debuterer ikke i Søndagsløpet. 


Det kommer noe tekst til hvert bilde. Ingen hjelpere, så da må jeg prioritere tidene, men tenker at et ikke perfekt bilde er bedre enn intet bilde.

 

Det drar seg veldig til i kampen om den 6. og siste t-trøya for 100 løp. Status i dag er Aasen med 98 løp, mens Kristoffersen og Westberg begge har 97 løp. Skulle alle tre nå 100 løp samtidig vil Bergerud bli en fattig mann, men akkurat det bekymrer han seg ikke over.

 

Minst like spennende er det i kampen om gavekortet fra Prozo, men oppdateringen i årets flest løp kommer etter neste løp.

 

Ikke det beste været og ikke de beste forholdene, men i Søndagsløpet har vi bare trofaste støttespillere. Takk til hver og en av dere, så ses vi igjen neste søndag i den grønne.

  

Søndagsløpet nr. 245

 

Gul løype

 

20. august 2023  

 

Fakta løp 19 (7)

 

Vær: Skyet og litt tåke. Temp: 18°. Vind: 3 m/s fra sør. Forhold: Dammer med vann - tunge

 

Deltagere: 29

 

Perset: 4

 

Årsbeste: 19 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein 

Rekordene faller i Søndagsløpet

13. august 2023


Fra forrige ukes deltagerrekord til en ny søndag med ny toppnotering. At søndagsløpets røde løype skulle være den med flest deltagere er noe overraskende, men om man tar en titt på de fire første løpene i år var det allikevel ikke helt uventet. Snittet for de fem røde nå er på 29,6 og det er jo et lite eventyr. Hele 40 stiller til start, og at samtlige fullfører uten knall og fall er også en glad nyhet. Forrige søndags da nye rekord slettes nå med to, takket være 4 damer og 36 menn.

 

At det skiller 45 min. mellom første og siste i mål viser at Søndagsløpet har bredden. Det er helt etter løpets mål, mening og sjel. Slik skal det fortsatt være og du som tenker «Må bli litt bedre først» så slutt og tenke, for alle er gode nok, alle er like mye verdt i Søndagsløpet som det er i Torsdagsløpet. Vi måler aldri deg etter tiden din og det har jeg skrevet før, og det vil jeg om nødvendig gjøre igjen.😊 Begge løpene er mosjonsløp og begge er vi nå bunnsolide på deltagere. Det varmer å se at så mange støtter opp om løpet jeg fikk ideen til sommeren 14.

 

Mosjonsløp eller ei så må vinneren alltid nevnes. Sindre Fredriksen fikk noe lettere motstand i dag enn han gjorde på fredagens 800 m på Jessheim i Norgeslekene. 41:45 blir for ham en lett treningsøkt, men det holdt i massevis til å vinne løpet foran Daniel Skjelhaugen på 44:01 og Lars-Andreas Eriksen 45:06. Nok en sur 4. plass til Martin Kulblik som sammen med topp 3 også perset. Ida ble igjen beste dame og hun perset også med 50:51. Selv om den røde er krevende for de fleste, så ønsker vi jo noen flere damer med.

 

Nå er rød løype med intervallstart i grupper og det har sin klare fordel i en så lang løype med så spredt nivå mellom løperne. Det gjelder å finne seg riktig gruppe å starte i, så det blir jo en del prek før start. Alltid inspirerende å ta igjen løpere, og så gjelder det også å komme lengst mulig før noen tar andre igjen.

 

Nok en gang mange takk til dere som løper og til dere som er min lange arm. Dere er superviktig for da kan jeg bevege meg friere rundt om i løypa med kamera. I dag var mine hjelpere Tron Johansen som var tidtaker, og Carsten Hartig som skrev tider så blekket sprutet. Forholdene var fine, temperaturen like så. Sola glimret med sitt fravær, men det var før start. Når løpet var i gang kom sola og da ble det riktigt så hyfsad.

 

Søndagsløpet er i vinden og årets sesong kommer til å knuse tidligere sesonger, og akkurat det gleder Bergerud som ellers har lite å glede seg over for egne løps del.😊


Færre bilder var meningen da jeg blir litt opptatt de neste to dagene. Helt som tenkt ble det ikke for det ble betydelig flere. De kommer, men vet ikke helt når.

 

Neste søndag er det igjen den gule som skal løpes. Vi ønsker alle velkommen tilbake, og nye ansikter håper vi alltid på.

  

Søndagsløpet nr. 244

 

Rød løype

 

13. august 2023  

 

Fakta løp 18 (5)

 

Vær: Lettskyet, pent vær. Temp: 19°. Vind: 4 m/s fra sørvest. Forhold: Stort sett gode

 

Deltagere: 40

 

Perset: 10

 

Årsbeste: 29 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 5

 

Årsdebutanter: 11 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Sindre Fredriksen

 

Ansvarlig tidtager: Tron Johansen

 

Min(e) assistent(er): Tron Johansen og Carsten Hartig

 

Foto: Svein

Beste forhold for løp, og ny deltagerrekord i en singelløype

6. august 2023

 

Løpene i Kalnesskogen har virkelig levert denne uken. Med hele 93 deltagere i Torsdagsløpet følger Søndagsløpet i dag opp med hele 38 og aldri tidligere har så mange startet og fullført løpet i en løype. I Trippelen 2019 var det 46 som fullførte løpet, men Trippelen skiller seg litt ut. Alle løp har våre faste deltagere, som kommer igjen uke etter uke. Så har vi de som kommer av og til, og de som debuterer. Felles for alle er at hver og en av dere er gull verdt for alle løp.

 

Alltid fint å se nye ansikter og i dag debuterte Lars Hox, Ola Skeid, Regin Wernersen og Benedicte Solvin. Solvin var ikke snauere enn at hun smadret løpsrekorden for damer med hele 50 sek og mtp. helt ukjent med løypa er det ekstra imponerende. Raskeste løper i dag var Ola Skeid og som for Benedicte er det ekstra imponerende når han er ukjent med løypa. Lars-Andreas Eriksen blir nr. 2 og var nok ekstra fornøyd med pers på 1:08, så han var i strålende form. Skal han slå nr. 3 Daniel Skjelhaugen må han også være det. Mellom de tre første skilte det kun 25 sek., så der ble det kniving helt til døra.

 

Ellers var det veldig mange som gjorde en imponerende innsats og mer om de til bildene som kommer. Søndagsløpet gleder seg stort over at så mange deltar og spesielt moro for de som løper å få litt pes underveis. Søndagsløpet er mer enn pust og pes for her er det sosiale også helt på topp. Håpet på 28, men så allerede en halvtime før start at i dag ville vi bli mange. Søndagsløpet ønsker ingen deltagerkamp mot Torsdagsløpet, men det er jo ille moro med flere enn Borredalen Rundt. Kan BR få sin revansje neste uke? Neida, vi vinner med minst 1 😊, men vi håper på en fair kamp.

 

Søndag er fin dag for løp. Fri fra jobben, hammern og malerkosten legges bort, og så løper vi sammen i hyggelig selskap. Perfekt vær, forholdene var nærmest helt ideelle i en løype som inneholder litt av hvert. Stor takk til alle som deltar og gjør søndagen enda bedre. Gratulerer med flotte løp og et ekstra stort grattis til Benedicte Solvin med ny løpsrekord for damer.

 

Søndagsløpet ønsker alle velkommen til nytt løp neste søndag og da blir det igjen den røde vi skal løpe med intervallstart.

 

 

Søndagsløpet nr. 243

 

Grønn løype

 

6. august 2023  

 

Fakta løp 17 (6)

 

Vær: Lettskyet, opphold. Temp: 19°. Vind: 2 m/s fra nord. Forhold: Stort sett gode

 

Deltagere: 38

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 24 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Ola Skeid

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein

Nok en søndag med god deltagelse og været var det beste

30. juli 2023

 

I omtalen på fredag håpet Søndagsløpet på flere deltagere enn det var i BR på tirsdag (15 deltok). De har stort sett hatt noen flere enn oss, men nå hadde vi sjansen til å slå dem, og Fredrikstadløperne var spesielt velkomne i dag. Bergerud følte at han måtte jo bidra han også, så da gjorde han det. Mer dau enn levende over mål var hans knappe kommentar: Gul føltes vesentlig tyngre og bakkene nå nærmest endeløst lange siden sist han løp (juni 19). Gul på 7055m ble akkurat 7000m for lang for ham i dag, men det ble jo et ekstra tall i statistikken.


For å slå BR på deltagere kunne han spart kroppen sin, for det var nok andre som deltok og flere kom fra Fredrikstad. 29 til start og der alle kom seg trygt til mål, og det er jo ikke minst eventyrlig bra med så mange deltagere nå i slutten av juli. Det regnet i timene før start, men bortsett fra i dumper der det var litt vann var løypa ellers ganske fin. Sola skinte mellom skyene, og mens det var 19 grader i skyggepartiene var det vesentlig varmere under solens stråler.


Nå var det kun 2 damer med, men Helene og Wivian svikter aldri Søndagsløpet. I alle løp er deltagere alfa og omega, for uten dere ingen løp. Få deltagere har ikke Søndagsløpet problemer med. Absolutt ikke, for vi seiler videre med vind i ryggen og slik har det vel også vært de 9 årene Søndagsløpet har eksistert. Man får mer enn trim i begge løpene i Kalnesskogen, for ikke minst det sosiale rundt løpene er en viktig faktor til å bli med.


Alltid fint å se nye ansikter i Søndagsløpet, i dag Daniel Andersen og Daniel Evensen. Håper å se dere igjen gutter. Man trenger ikke opplyse om tiden, men i dag gjorde alle det og best av alle var formløperen Andreas Henriksen som perser med 2 sek og tiden 28:18. Nr. 2 blir Daniel Skjelhaugen som gjør sitt 3. beste gule løp med tiden 28:49 og nr. 3 blir Vidar Syverstad med 32:11 og årsbeste med 66 sek. Vi merker oss 4x Daniel, men noen navnestatistikk har vi aldri hatt noe fokus på.


Hvis du lurer på hvordan du ligger an i flest løp, så blir den nå oppdatert. Klikk deg inn på Flest løp i morgen, og i tillegg kan du se de med flest løp totalt.


Jeg står mye friere når vi får hjelp med tidtakingen. Stor takk til Eirik Minge som stilte opp med stoppeklokken i hånden, og nok engang stor takk til alle som deltok.


Neste søndag har vi kommet til august, og det er igjen den grønne løypa som skal løpes gjennom. Om vi slår BR igjen på deltagere gjenstår å se. Vi håper  på en ny søndag med mange deltagere.

 

Søndagsløpet nr. 242

 

Gul løype

 

30. juli 2023  

 

Fakta løp 16 (6)

 

Vær: Lettskyet, pent vær. Temp: 19°. Vind: 4 m/s fra sørvest. Forhold: Noen fuktige partier, men for det meste gode

 

Deltagere: 29

 

Perset: 4

 

Årsbeste: 16 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 2

 

Årsdebutanter: 10 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Andreas Henriksen

 

Ansvarlig tidtager: Eirik Minge

 

Min(e) assistent(er): Eirik Minge

 

Foto: Svein 

Rød løype med god deltagelse og en knallsterk vinnertid

24. juli 2023


Stort bedre vær og forhold er sjelden vare i juli måned for et løp. 19 grader, ingen vind og meget god deltagelse i gårsdagens røde løype. Som i forrige søndags grønne løype snudde vi på ny en nedgangsgående trend. 27 til start der alle fullfører uten å løpe seg bort, og heldigvis uten uhell. Seks debutanter er uvant kost og det er alltid gledelig når «ikke Østfold-bosatte» deltar. De fleste finner oss nok ved et søk på kondis.no.

 

Fra Nes på Romerike Jens og Ole-Sverre Midling Hansen, Gjermund Løfald Rindal i Trøndelag og Einar Anbjørn Hansen fra Torød ved Tønsberg. Ruben Wikhaug som jeg tror kommer fra nabobyen Moss var også med.

 

Intervallstart i rød og før vi starter skal løperne tenke ut en sluttid, så bestemmer den tiden når man starter. Det er ikke alltid så enkelt å treffe på den, men det gjorde altså 12 av 27 løpere. Er man debutant så vil det jo være ekstra vanskelig å treffe riktig gruppe, men ikke for dagens suverene vinner Gjermund Løfald.


Løfald er helt ukjent for oss og han med løypa, men når han velger seg start alene i gruppe 9 ble han en naturlig favoritt og innfrir til gangs. 40:02 er den 3. beste tiden i rød, slått kun av Magnus Erstad og Pål A. Kullerud. Som debutant er det kun Erstad som har løpt raskere. Nr. 2 og som alltid kjemper om seieren er Daniel Skjelhaugen som perser med tiden 44:06, og på tredje kommer Richard Grigson med 47:21.

 

Damene henger litt etter gutta, men det skulle jo ikke være noen grunn til det. 4 med i dag og at Ida igjen vinner overrasket ingen, men Ida overrasker og perser med hele 49 sek. Joda, 27 er vi godt fornøyd med, for her må vi også ha i tankene at mange av våre faste løpere er på ferie. Et lite skår i gleden og bedrøvelige greier at vi ikke klarte å slå Fredrikstads stolthet Borredalen Rundt denne uken. De hadde også med 27, så der ble det uavgjort på deltagere. Løpene er jevne på deltagere, så neste søndag er vi best igjen.

 

Kommende søndag blir det løp i gul, og det blir det siste løpet i juli. Etter det løpet legges også flest løp i år ut.


Roar skulle ikke løpe, så da stilte han opp som tidtager. Stor takk til Roar og mange takk til alle som deltok. Bilder kommer, men usikker på når, men det blir nok mandag eller tirsdag.

 

Søndagsløpet nr. 241

 

Rød løype

 

23. juli 2023  

 

Fakta løp 15 (4)

 

Vær: Lettskyet, pent vær. Temp: 19°. Vind: 1 m/s fra sørvest. Forhold: Noen få fuktige partier, men for det meste gode

 

Deltagere: 27

 

Perset: 8

 

Årsbeste: 21 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 5

 

Årsdebutanter: 9 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Gjermund Løfald

 

Ansvarlig tidtager: Roar

 

Min(e) assistent(er): Roar

 

Foto: Svein

Årets høyeste deltagelse i grønn og en supergod vinnertid

16. juli 2023

 

Skyene lå tunge og truende over Kalnesskogen før og under dagens løp. Ville vi unngå regnet som var meldt komme ved 14-tiden? Noen dråper falt før start, men da løpet startet til 28 deltagere hadde kommet i mål var det opphold. Mye regn i det siste, men løypa har klart seg utrolig bra den. Noen knall og fall ble det, men ingen skader ble det meldt om. Var nok en fordel med sko med litt grep, noe dagens vinner ikke hadde, men han klarte seg bra uten å falle.

 

30 navn på arket, men da vi ikke klarte å tyde et navn kunne vi ikke registrere den deltageren. Så, til alle nye deltagere må jeg oppfordre dere til å skrive tydelig, helst med store bokstaver. I Søndagsløpet trenger man ikke oppgi tiden sin, men skal du være med i løpet uten tid, så skriver du deltatt. Glemmer du å skrive tid eller deltatt, så blir du registrert som deltatt av oss. Vel å merke at du må ha løpt minst hver meter av løypa. Kutter du av, så skal du heller ikke stå som registrert. Slik er regelen i Søndagsløpet og i Torsdagsløpet. Vi retter i utgangspunktet ikke tider etter løp, så det er noe du selv må følge opp. Nå har ikke Søndagsløpet enerett til løypenettet, men når andre «ikke deltagere» blander seg inn blant oss må vi bare leve med det.

 

Dagens løp hadde 29 deltagere og det er årsbeste i grønn. Nå midt i ferien i sterk vind og ellers i et litt ruskete vær er det helt strålende. Så er det alltid strålende å se nye ansikter i løpet. Helt ny i Søndagsløpet var Ole Guttulsrød som har løpt et anselig antall km i andre løp. Som f.eks over 100 maraton. Så er det alltid hyggelig å ha besøk hver sommer av familien Skalle fra Harstad. De vet også å bite godt fra seg og i dag var det han Øyvind som bet best. Vinner løpet helt overlegent med tiden 34:27 og med det inn på 2. plass bak Magnus Erstad i grønn løypes beste tid.

 

Nr. 2 blir Andreas Henriksen som årsdebuterer med tiden 37:08 og med pers på 36:41 er det imponerende under ikke helt topp forhold. Perser gjør nr. 3 Daniel Skjelhaugen med 17 sek. og tiden 37:22. Beste dame og ny pers med 5 sek. blir Ida Lundestad. 26 menn og bare 3 damer, så vi ser gjerne flere damer med i løpet. Vi tror damene kommer tilbake for fullt etter ferien. Ellers kan vi registrere mange årsbeste og der samtlige av de 15 beste i dag løp i mål på årsbeste.

 

Som nevnt mye vind og det gjorde fotojobben til en stor utfordring, så da var det skrevet. Det betyr mye for Søndagsløpet å ha en tidtager. I dag takker vi Tron Johansen som tok tiden, samt at han også var en god støtte til sønnen Sverre. En stor takk også til deg som deltok i løpet. Regner med at bildene med tekst kommer i morgen kveld. Neste søndag blir det igjen løp i rød og den er med intervallstart.

  

Søndagsløpet nr. 240

 

Grønn løype

 

16. juli 2023  

 

Fakta løp 14 (5)

 

Vær: Skyet, opphold. Temp: 18°. Vind: 6 m/s fra sørvest. Forhold: Sleipe partier, for det meste bra

 

Deltagere: 29

 

Perset: 6

 

Årsbeste: 21 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 11 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Øyvind Skalle

 

Ansvarlig tidtager: Tron Johansen

 

Min(e) assistent(er): Tron Johansen

 

Foto: Svein

Årets varmeste og raskeste løp

9. juli 2023


26 grader og årets varmeste løp, men må dele den med grønn for 2 uker siden. Lettskyet og lite vind gjorde løpet til en het opplevelse. 21 møter opp og det er jo steike bra for her må man også ha i bakhodet at ferien har begynt for mange. Ikke alle tenker løp da og slik skal det være, men for oss andre vil Søndagsløpet være et tilbud nå og i resten av året.

 

20 menn og 1 dame, og der samtlige fullfører mer eller mindre svette i mål. Familien Skalle fra Harstad har vi blitt godt kjent med i feriene, og at de velger Søndagsløpet synes vi er veldig hyggelig. Lasse, Øyvind og Jørgen er alle godt trente menn som hevder seg langt oppe på lista. At Sindre Fredriksen klatret helt til topps var ingen overraskelse for noen.

 

Vinnertiden som i dag ble 25:53 er det 3. raskeste løpet i gul. Nr. 2 blir Øyvind Skalle med tiden 26:56 og på tredje kommer Daniel Skjelhaugen som får tiden 28:44. To debutanter i gul som var Jørgen Skalle og Roger Pettersen. Ved siden av debutantene perset Sindre, mens Tom Sognlien var eneste løper med årsbeste av de som hadde flere enn ett løp i år. Helene Ileby ble beste dame og akkurat det var ikke så vanskelig da hun var eneste dame til start.

 

At så mange velger å løpe hver søndag og spesielt på en så varm søndag gir meg frysninger på ryggen. Det er enkelt å fronte et slikt løp der så mange stiller opp. Vi er alle et team, og skal løpet fortsette å leve videre er det et must at jeg gjør min jobb og du som løper stiller opp. Fra det aller første løpet har deltagelsen variert, men løpet har aldri stått på kanten av stupet. Vi ligger veldig godt an til å bli det beste Søndagsløpet siden starten.

 

Juli er feriemåneden, og til alle dere som har reist på ferie sier Søndagsløpet nyt ferien. Så ser vi frem til å se dere igjen i august. Søndagsløpet er lillebror i Kalnesskogen og det lever løpet godt med, men nå som Borredalen Rundt har økt deltagelsen bør vel vi også heve oss. Så, sier bare se opp til høstløpene BR. 😉

 

I dag var vann etter løpet veldig populært, og mesteparten forsvant fra dunken. Vann blir det ved hvert løp der temperaturen er over 18 grader. Ingen hjelpere som betyr at jeg måtte ta tiden samt bilder. Så alle kom ikke med på bilder mot mål. Bilder med tekst kommer, men det drøyer litt. Søndagsløpet takker alle som deltok og ønsker alle velkommen tilbake om 1 uke til løp i grønn. Vi har masse plass og alle som ønsker er velkomne.

 

Søndagsløpet nr. 239

 

Gul løype

 

9. juli 2023  

 

Fakta løp 13 (5)

 

Vær: Lettskyet, pent vær. Temp: 26°. Vind: 1 m/s fra sørvest. Forhold: Gode

 

Deltagere: 21

 

Perset: 3

 

Årsbeste: 7 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 2

 

Årsdebutanter: 6 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Sindre Fredriksen

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein

Juliløpene åpnet med dammer av vann, men været var fint

2. juli 2023


Knappe 3 timer før løpet åpnet værgudene alle sine sluser og lot vannet fosse ned i strie strømmer, men det finnes også godhet i våre værguder. I god tid før de første startende la ivei klarnet det opp, og det ble riktig så fint vær i vindkasta. Med 7 m/s så merker man motvind bedre enn medvind. Når det styrtregner før løp må en regne med dammer av vann, så også i dag, men hva gjør vel det? I Søndagsløpet finnes det aldri et surt fjes å se, tvert imot bare blide ansikter, uansett vær og forhold.

 

23 starter, mens 21 fullfører ukens løp i rød. Får man problemer av forskjellige årsaker, så er det mest riktig å bryte løpet. Vi trengte regnet, men aldri gunstig med våt løype mtp. en god tid. Mest gunstig for oss er om det regner om natta, men Søndagsløpet har ingen bestemmelsesrett over været. Er man ute etter å få seg en skikkelig økt er tunge forhold et godt alternativ. Noen av oss lar ikke været bestemme om man ønsker eller ikke ønsker å delta. De ivrigste løper uansett vær.

 

Nå visste alle 23 at det ville bli vått, så at 23 velger å starte var mer enn jeg så for meg. Noen av våre faste har også ferie nå, men kan ikke se på lista over deltagere at det var med noen feriegjester. Ei heller barn under 13 år var med, så de 5 boksene med julebrus jeg lovet bort ble med meg hjem igjen. Kanskje jeg får gitt bort de neste søndag? Håper det, men da må du som er under 13 år delta i løpet. Det er de fem første påmeldte som får hver sin boks.

 

Rød løype er med intervallstart i grupper, og man kan aldri være helt sikker på å vinne løpet eller hvor man ender på resultatlista. Det tenkes så det knaker i minuttene før start og det mtp. hvilken gruppe «jeg» skal starte i. Mats Borgen Johansen grublet aldri og han startet som eneste deltager i siste gruppe (han har deltatt i Trippelen) og sa han var usikker på formen da han kom til løpet med tung trening i kroppen.

 

Mats vinner løpet klart med tiden 43:49, som er årets beste tid i rød. Nr. 2 blir Alexander B. Halle med tiden 46:22 og 3. plassen går til Lars-Andreas Eriksen som klokkes inn på 46:41. Beste dame nok eng gang Ida Lundestad 53:42. Mange slitne bein i dag og minst like mange som la ned en imponerende innsats.

 

Dagens løp var det tredje i år i rød. En nedgang i deltagere, men mtp. forholdene som langt ifra var de beste må en også ta med i betraktning at juli er feriemåneden. Vi håper sommeren er tilbake neste søndag og da i den gule løypa. Søndagsløpet gir alle en stor tommel opp og mange takk til alle som deltok i løpet.

 

 Søndagsløpet nr. 238

 

Rød løype

 

2. juli 2023  

 

Fakta løp 12 (3)

 

Vær: Sol og skyer, opphold. Temp: 21°. Vind: 7 m/s fra sørvest. Forhold: Tunge og våte

 

Deltagere: 21

 

Perset: 3

 

Årsbeste: 16 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Mats Borgen Johansen

 

Ansvarlig tidtager: Svein B

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein B

En ny søndag med varmt vær og der deltagelsen var overraskende god

 25 . juni 2023


Etter en tid med synkende deltagere var det fint å se at den tendenser fikk en stopp i dag. 22 starter dagens løp i sol fra nærmest skyfri himmel og 26 varmegrader. 21 fullfører og under slike forhold er det ikke bare bra, men glimrende er det. Kan vel si at de ivrigste av de ivrige velger å løpe foran alt annet på en sånn dag.


Det var ingen debutanter, men 5 som årsdebuterte. Det er meget krevende å perse når det er så varmt, så tommelen opp for Daniel og Johan Martin som klarte det. Det å klare årsbeste er heller ikke enkelt, men det klarte ni.


Best av alle blir Daniel Skjelhaugen som vinner for tredje gang av tre mulige i den grønne i år. Richard Grigson åpner pent, avslutter forrykende og blir nr. 2. Johan Martin Gran Hjort på 10 år deltar for andre gang og blir nr. 3. Gran Hjort viser igjen ryggen til mange av oss etablerte løpere og han fikk således velfortjent skryt for sitt løp. Helene Ileby var eneste dame. Sommer, ferie etter hvert og varmt vær, så at deltagelsen vil variere fremover er noe vi må forvente.

 

Hadde før dagens løp 6 bokser med Aas julebrus. De har jeg tenkt å kvitte meg med og i dag hadde jeg gleden av å gi bort en boks til Johan Martin. Er du under 13 år og vil ha en boks julebrus, så må du bli med i løpet. Skriv alder på arket og julebrus. 5 bokser gis til de fem første under 13 år.


Roar kunne ikke løpe grønn, men som sist stilte Roar sporty opp som tidtager. Hjelp til å skrive tider også, men i og med at det var det flere som skrev, nevnes ingen navn. Takk til Roar, våre hjelpere og stor takk til alle som deltok.


Bilder kommer i morgen og du kan gjerne gjøre som Svandal å sende noen ord om løpet. Hver siste søndag i måneden legges de med flest løp ut, nå også med de med flest løp siden starten. Det kan du se i Flest løp.

 

Søndagsløpet nr. 237

 

Grønn løype

 

25. juni 2023  

 

Fakta løp 11 (4)

 

Vær: Pent. Temp: 26°. Vind: 3 m/s fra sørvest. Forhold: Gode

 

Deltagere: 21

 

Perset: 2

 

Årsbeste: 12 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 0

 

Årsdebutanter: 5 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Roar Henriksen

 

Min(e) assistent(er): Roar m/fl

 

Foto: Svein B

Godværet tok en pause, men ikke løperne som aldri svikter løpet

 18. juni 2023


Alt lå til rette for at Søndagsløpet skulle overgå både Borredalen Rundt som på tirsdag hadde 32 deltagere og Torsdagsløpet på torsdag som hadde 28 deltagere. Var såpass sikker at jeg kladdet referatet et par dager før, men mesteparten av kladden havnet i søppelkurven 10 min. før start.

 

Det ble betydelig lavere temperatur enn det fredagsvarslet meldte og en langt mer behagelig søndag for løperne, men noe klamt ble det jo. 20 grader, skyet, litt regn, lite vind og ellers perfekte forhold burde friste noen og enhver. Alt lå til rette for et godt besøkt Søndagsløpet, så det var grunn til optimisme før løpet.

 

Tendensen har vært synkende og fortsetter å synke der kun 2 damer deltar og mer vanlig er det med 21 menn. Vi er glade for alle som deltar og bidrar til at vi kan ha et løp hver søndag. Betyr selvsagt mest for løperne for jo flere vi er jo større er sjansen for å løpe sammen med noen. Alltid fint å se nye ansikter og i dag helt nye i Søndagsløpet er: Matilde Grigson, Arvid Belsby og Øystein Lysne. Pål Briancourt debuterer i gul, men ikke i Søndagsløpet.

 

Det ble ingen kamp om seieren i dag, for Daniel Skjelhaugen var helt overlegen sin egen pers og alle andre. Vinner med tiden 28:31, ny pers med 53 sek. og den beste tiden i årets gule løype.  Nr. 2 blir Richard Grigson med tiden 31:29 og nr. 3 i mål kommer Rune Nilsen på tiden 32:10. Beste dame blir Matilde Grigson med 38:59.

 

Alle løp er jo individuelle, så vi løper for oss selv. Man må ikke vinne løp for å føle glede. Alle har sine mål og forventninger, og Søndagsløpet ønsker å gi alle som deltar en tommel opp.

 

Personlig ville det vært en drøm om Søndagsløpet kunne overgått de mer kjente løpene som nevnt over. De to var nok fornøyd med at det ikke ble slik Søndagsløpet drømte om, men det kommer jo nye løp.

 

Stor takk til Roar som tok tiden og til alle dere som deltok i løpet. Bilder kommer i morgen og nytt løp neste søndag 13:00 og da løper vi den grønne.

 

Til Trippelen forrige søndag ble det notert ned tider for hver enkelt løype. Tiden man brukte mellom hver ny løype ble lagt inn i den neste løypa. Vi løp først rød og den fikk riktig løpstid, mens for gul og blå får man lagt til tiden man brukte mellom hver ny løype. Klokka ble aldri satt på pause. Ønsker du å se hva løypetidene ble så kan du se de i Resultater under Tidligere resultater Søndagsløpet og Resultater Trippelen 2023-2016 med løype- og mellomtider.

 

Søndagsløpet nr. 236

 

Gul løype

 

18. juni 2023  

 

Fakta løp 10 (4)

 

Vær: Skyet og litt regn. Temp: 20°. Vind: 2 m/s fra N/Ø. Forhold: Gode

 

Deltagere: 23

 

Perset: 6

 

Årsbeste: 15 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Års debutanter: 9 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Roar H

 

Min(e) assistent(er): Roar H


Foto: Svein B

 


Trippelen i varmt tørt vær og med bra deltagelse

11. juni 2023


Ingen trippel uten deltagere, ei heller ingen trippel uten servitører. Mine medhjelpere er og har alltid vært verdens beste. Vi er det perfekte team sammen. I dag var vi én mindre enn det jeg ønsket meg, så da måtte jeg steppe inn på en drikkestasjon.


Kan du av en eller annen grunn ikke delta i Trippelen, så har du som har glede av det faste søndagsløpet en fin mulighet til å gi litt tilbake. Den vil du få til Supertrippelen 10. september om du ønsker det da. Ønsker å rette en stor takk til våre/mine hjelpere Roy og Wivian Johansen, Tom Kristoffersen, Lars Noreng, Helene Ileby og Emilie Nilsen. Supert levert av alle og en ekstra stor takk til Emilie som ikke har hatt mulighet til å delta i år, men som allikevel tar seg fri fra jobben for å hjelpe til.

 

Det ble en varm søndag i et praktfullt sommervær og med topp forhold. Trippelen i seg selv er tung nok som den er, og i solsteken blir det en ekstra påkjenning. Drikke nok og drikke ved riktig tidspunkt er viktig. Noen takket ja til arrangørens drikke, mens de øvrige valgte medbrakt drikke. Banan hører også til og den fikk vi av Kiwi Grålum og sier tusen takk.

 

18 starter Trippelen og 16 fullfører. Skal man bli registrert som deltager, så må man fullføre samtlige 22.300 meter. Får man en skade eller går helt tom, så bryter man naturligvis. Her må alle selv avgjøre hva som er riktig. Ingen skal risikere helsa for et «uviktig» løp. To tidligere starttidspunkter pga. varmen, så her hadde det vært smart å ta en rask titt på hjemmesiden dagen før. Der stod det 10:30 og 11:00. Første gruppe fire deltagere startet 10:30 og de forventet da en slutt tid på over 2:45. Var nok noen der som undervurderte sin egen form. 14 legger i vei i det klokka passerer 11:00 og Lars var ansvarlig for musikken.

 

Ingen løyperekord og ingen damer, og det er jo helt uhørt at det er en trippel uten damer. Det har aldri skjedd før og det håper vi aldri skjer igjen. At Christer Knudsen vinner løpet var ingen stor overraskelse. Knudsen liker å løpe langt og hadde fra tidligere et løp, det såkalte elg-løpet som bremset løpet hans noen minutter. Han perser med over 16 min., og tiden blir 1:44:07. Nr. 2 blir Lars-Andreas Eriksen som debuterer i Trippelen med 1:44:14, så der var det het kamp helt til mål. Elias Røyneberg på tredje var også debutant i Søndagsløpet og får tiden 1:46:10.

 

Man må ikke løpe fortest for å være en vinner. Bare det å løpe over 2 mil så gjør deg til en vinner. Alltid hyggelig når tilbakemeldingene er fornøyde deltagere. Det betyr mye for meg personlig, for jeg legger selvsagt litt prestisje i løpet, men som nevnt er vi et team. Tror alle fikk en velfortjent rød julebrus etter løpet. Takk skal dere ha alle som løp, så kan vi jo håpe på noen flere deltagere til Supertrippelen 10. september i et kjøligere vær. Neste søndag er vi tilbake til hverdagen med løp i den gule.

 

Bilder kommer i morgen, men fikk dessverre ikke tatt bilder av Wivian og Roy, og det var ikke bra, så her må jeg visst ta meg selv i nakken.

 

Velkommen tilbake neste søndag, og da kl. 13:00 med fellesstart i gul løype.

 

 

Søndagsløpet nr. 235

 

Trippelen 11. juni 2023  

 

Fakta løp 9 (1)

 

Vær: Pent. Temp: 23°. Vind: 3 m/s fra SV. Forhold: Perfekte

 

Deltagere: 16

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 16 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Årsdebutanter: 16 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Tom K og Lars N

 

Min(e) assistent(er): Roy J, Wivian J, Helene I, Emilie N, Tom K og Lars N

 

Foto: Svein B


En liten nedgang på deltagere men vi som løp fikk en hyggelig og varm tur i den grønne

4. juni 2023


Etter en lengre periode der vi har fryst, klaget og oiet oss har endelig sommeren kommet og varmere skal det visst bli ifølge yr.no. Det kan bety at med 28 grader (og det er steike hett altså) neste søndag blir det ingen trippel 13:00, men 2 timer tidligere. Den avgjørelsen tar vi til fredag.

 

Fem damer og 17 menn møter opp til dagens løp, og alle fullfører. Litt knall og fall, samt noen som velger seg noen meter ekstra hender av og til. En liten nedgang fra tidligere, men vi vet at med antall deltagere vil det alltid variere. Alle har nok sin gode grunn til at i dag blir det ingen løp på meg. 22 med er allikevel bra, for været kan nok ha vært litt for fint og fristelsen til å gjøre noe annet litt for stor. Eneste minuset må nesten bli at Borredalen rundt på tirsdag slo oss med 1 deltager 😮, men neste uke er vi nok flere enn dem igjen. 😀

 

Ingen debutanter i Søndagsløpet i dag, men Annika, Linda og Simon, alle med etternavn Pinaas debuterte i grønn. Debutanter perser alltid og det samme gjorde Pål Briancourt og dagens vinner Martin Kulblik. Kulblik tar sin første seier i Søndagsløpet, og er den 20. deltager som vinner grønn løype. På andreplass kommer Bjørn Arild Smaaberg og på tredje Kai Berg. Best av fem damer ble Helene Ileby.

 

Bilder kommer i morgen og har du noe å dele med oss kan du sende meg en melding, men pga. plassmangel ser jeg helst at du ikke skriver så mye. Å få hjelp til å ta tiden er viktig, så har dere som av forskjellig grunner ikke kan løpe mulighet til å være min assistent ville det vært helt topp. I dag valgte Tom K å ta tiden foran å løpe selv og det var hyggelig. Takk til Tom og takk til dere som møter opp og deltar i løpet. Det er dere som gjør at vi har et løp hver søndag.👍

 

Som kjent og nevnt blir det Trippelen neste søndag, og til den er vi helt avhengig av hjelpere. Har du mulighet til det, så send meg en melding. Ønsker du Powerade kan du vipse kr. 30 til 97017559. Ellers koster ikke noe å delta. Trippelen består av å løpe sammenhengende rød 10,20, gul 7,05 og blå 5,11 km.

 

Som jeg stadig vekk minner om er ikke vinner eller gode prestasjoner det viktigste for oss. Viktigere enn alt er at vi kan møtes hver søndag for løp og en hyggelig prat. Løp i det tempoet som passer deg best for dagen. Dere gjør alle Søndagsløpet til et hyggelig sted å være. For oss i Søndagsløpet er alle like viktig. Selv prøver jeg alltid å være mitt beste og jeg får alltid det beste tilbake fra dere. Henrik Lund Raagaard får være et godt eksempel på det: 

Når lørdagens strabaser er over og søndagen kommer, samles vi alle i Kalnesskogen hvor Svein er primus motor. Vi løper til vi blir svette og varme, og med Svein som tidtager og fotograf, blir alle vi jenter og gutter fornøyd etter søndagens dyst.

Mvh Henrik

 

Søndagsløpet nr. 234

 

Grønn løype

 

4. juni 2023  

 

Fakta løp 8 (3)

 

Vær: Pent. Temp: 21°. Vind: 2 m/s fra nord. Forhold: Perfekte

 

Deltagere: 22

 

Perset: 5

 

Årsbeste: 15 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 10 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Martin Kulblik

 

Ansvarlig tidtager: Tom K og Svein B

 

Min(e) assistent(er): Tom K

 

Foto: Svein B


Nok en hyggelig søndag med god deltagelse og fantastiske forhold

28. mai 2023


1. pinsedag, fint vær, familie, selskap osv. Det kunne vel ikke være mange som ville eller hadde mulighet til løpe på enn sånn dag? Joda, fire damer og 25 menn ønsket å få med seg det populære løpet som starter 13:00 hver søndag.


I år har deltagelsen i Søndagsløpet vært veldig stabil og eventyrlig høy. Ingen løp har hatt lavere deltagelse enn 26 og snittet på de syv første løpene er 30,0.

 

Noen tenker seier i løpet, noen tenker pers, andre igjen årsbeste, for mosjons skyld eller av andre gode grunner er vi med. For Søndagsløpet er dere alle like viktige, ja helt klart gull verdt. 350 forskjellige løpere har deltatt i de tre fargeløypene vi løper. Gull verdt er også alle som debuterer og i dag debuterte Annika og Simon Pinaas.

 

Det ble løpt fort i teten og ingen fortere enn Christer Knudsen som tar sin andre seier av to mulige i gul. Nr. 2 blir Lars-Andreas Eriksen og på 3. plass kommer Bjørge Nesengen. Beste dame blir Ida Lundestad som på 6 løp har vært beste dame i 5 av dem.

 

Tørre fine forhold, så alt lå til rette for gode tider og 1/3 av oss klarte årsbeste. Når det gjelder bilder så er det umulig å få tatt av alle når jeg også må ta tiden. Dessverre får jeg ikke tatt bilder av alle ute i løypa da jeg må tilbake før førstemann er i mål. Bilder kommer i morgen og som alltid er det fint med deres egne ord til løpet.


Stor takk til Anders Johansen som skrev tider og stor takk til alle som deltok.

 

Neste søndag løper vi grønn og om 2 uker den første av to tripler. Den kommer jeg tilbake til om en uke.

 

 

Søndagsløpet nr. 233

 

Gul løype

 

28. mai 2023  

 

Fakta løp 7 (3)

 

Vær: Pent. Temp: 18°. Vind: 7 m/s fra vest. Forhold: Perfekte

 

Deltagere: 29

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 23 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 2

 

Årsdebutanter: 10 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Svein B

 

Min(e) assistent(er): Anders Johansen

 

Foto: Svein B

I fantastisk vær og enda mer imponerende 29 deltagere

21. mai 2023


29 sprekinger møter opp og sprekinger er ingen overdrivelse når vi skal løpe rød løype med 23 grader i skyggen. Solen stekte og solen tappet oss for krefter, men ingen av sprekingene kastet inn håndkledet for det. Klart det ble en tøff påkjenning for alle, men i alle løp er det også fullt mulig å gå litt.


Fantastisk bra oppmøte, for fristelsen til å gjøre noe annet enn å løpe i dette fine været var nok stor. Intervall/gruppestart der de beste av oss starter til slutt. Hvis man håper å vinne løpet, så bør man ikke safe i og med at vi starter til forskjellige tider. Det tenkes så det knaker før start i rød løype. Så studerer man registreringsarket nøye der starttider står, og det hender vel at man skuler litt bort på konkurrenten sin for når han/hun vil starte.


I mål stemmer det som oftest imponerende bra med starttiden for de fleste. Et godt eksempel på det er at de 4 sist startende tar de fire øverste plassene. Best av alle blir Daniel Skjelhaugen foran Christer Knudsen, Lars Andreas Eriksen og Alexander Braseth Halle som blir nr. 4.


Fire debutanter i rød som var Christer Knudsen, Ingvild Skorpen, Terje Rød og Lars Hox, men ingen av dem er debutanter i Søndagsløpet. Best av 3 damer blir Ingvild Skorpen. Jeg fikk ingen tidtaker/hjelpere i dag og da er det umulig å få tatt bilde av alle mot mål når det kommer flere sammen.


Bilder kommer for øvrig i morgen. Tar gjerne imot noen ord fra deg og det er ikke nødvendig å skrive så mye. Ønsker å takke alle som deltok i løpet.


Neste gang vi løper rød løype vil den være 1. del av Trippelen som blir 11. juni.


Søndagsløpet nr. 232

 

Rød løype


21. mai 2023  

 

Fakta løp 6 (2)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp:  23°. Vind: 1 m/s fra sørvest. Forhold: Perfekte

 

Deltagere: 29

 

Perset: 7

 

Årsbeste: 20 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Års debutanter: 14 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Svein B

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein B

Nydelig løpevær i tørre fine løyper og en ny søndag med god deltagelse

14. mai 2023

 

Det ble lovet pent vær med høy temperatur til dagens løp. Høy temperatur fikk vi, men det ble noe mer skyet enn først meldt. Knusktørt i skogen, så regn nå vil være velkomment.


3 damer og 23 menn fullførte dagens grønne løp og det er vi svært fornøyd med, men vi tar gjerne imot enda flere til de kommende løp. Her er det både hjerterom og god plass.


Best tid i dag fikk Daniel Skjelhaugen som tok en knusende seier med tiden 38:29 foran Kai Berg 41:40 og Bjørn Arild Smaaberg 42:11. Daniel og Kai ble også nr. 1 og nr. 2 i det første grønne løpet. 5 debutanter med og de var Johan Martin Gran Hjort på 10 år, som for øvrig løper imponerende fort, Jørgen Gran, Pål Briancourt og Espen Mathisen. Ingen flere enn debutantene perset.


Ønsket meg svært gjerne hjelp og hjelp fikk vi. Emilie la bort sag, hammer, tapetkniv mm. og ble vår tidtager, mens Dag Sletner etter favorittrunden på sykkel noterte ned tidene. Takker så mye for deres hjelp og takk til alle som deltok. Bilder ble tatt, og de kommer senere. 

 

Det har kommet meg for øret at grønn løype har fått en snarvei. Søndagsløpet liker ikke snarveier, ei heller bonden som nyplanter. Sier man ja til en snarvei er veien kortere til en ny snarvei enn om man sier ja til den første snarveien. Derfor stilte jeg meg opp ved nevnte snarvei, som var 2-300m før mål. Skjønte raskt at her var det lett ja, veldig lett å velge den korteste veien (helt uforskyldt) til målet for den var rett frem og det hadde et stort flertall løpere tenkt å gjøre. Så da måtte Bergerud lede løperne inn på riktig spor. Kommer i de nærmeste dagene til å merke riktig løpevei med en grønn pil, så får vi følge den, mens turgåerne og andre trenende kan ta den korteste veien til mål.

 

Grønn løype


14. mai 2023  

 

Fakta løp 5 (2)

 

Vær: Skyet og noe sol. Temp: 23 °. Vind: 3 m/s fra sør. Forhold: Fine

 

Deltagere: 26

 

Perset: 5

 

Årsbeste: 18 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 5

 

Års debutanter: 13 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Emilie Nilsen

 

Min(e) assistent(er): Emilie Nilsen og Dag Sletner

 

Foto: Svein B

Fryd og gammen

7. mai 2023


Vinden var knapt merkbar, løypa var nær optimal og sola skinte fra nesten skyfri himmel. Når det i tillegg ble en ny søndag med topp deltagelse var alt bare fryd og gammen.


Fem damer og 27 menn, og det dagen etter Glommaløpet må en si var overraskende bra. Moro når vi er så mange for da øker sjansen mange hakk for å ha noen å løpe sammen med. Fire som debuterer i gul og to som debuterer i Søndagsløpet der alle fire naturlig nok perser. I tillegg til dem perset Dagfinn Mo, som hadde ett løp fra tidligere og den søndagen løp vi alle motsatt vei.


Søndagsløpet har som Torsdagsløpet fått en flying start med 126 deltatte. Det gir et snitt på 31,5, men her skal vi ikke dele noen. Vi bare gleder oss og den som kanskje gledet seg mest i dag var Daniel Skjelhaugen som vinner av løpet. Beste dame, som så ofte før ble Ida Lundestad.


Til alle søndagsløp ønsker jeg svært gjerne hjelp av en som kan ta tiden, så har du løpefri en søndag håper jeg du kan bidra med stoppeklokka. Takker så meget til dagens medhjelper Tom K og til alle dere som deltok, og som bidro til at dagen ble så hyggelig.


Neste søndag løper vi den grønne. Bilder fra dagens løp kommer i morgen

 

Søndagsløpet nr. 230

 

Gul løype

 

7. mai 2023  

 

Fakta løp 4 (2)

 

Vær: Pent vær. Temp: 13 °. Vind: 2 m/s fra sørvest. Forhold: Fine

 

Deltagere: 32

 

Perset: 5

 

Årsbeste: 23 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Års debutanter: 16 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Tom K

 

Min(e) assistent(er): Tom K

 

Foto: Svein B

Søndagsløpet går på skinner og vi nyter det

30, april 2023


 I Søndagsløpet fortsetter vi den gode starten, og med dagens gode deltagelse så kan vi siden starten i dagens løype fra 2016 (51 løp) notere ny deltagerrekord med 31. Rød løype har tidligere hatt litt færre deltagere enn gul og grønn, så at rød følger så godt opp gleder oss.

 

Sol fra nesten skyfri himmel, men at det ikke var mer enn 11 grader får den litt sure vestavinden ta skylda for. Usikkerheten blant noen av deltagerne var hvor godt skulle vi kle oss? Stort sett fine forhold, men noe sleipt ned bakken etter 1,5 km .

 

Opplegget i rød løype er ulik gul og grønn i og med at nå løper vi intervallstart med startgrupper. Sikter man seg inn på seier i løpet, så bør man holde gassen inne fra start til mål og den som gav mest gass i dag var Kristoffer Rostad. Han vinner rød for 1. gang i sin 2. start, mens han i Søndagsløpet totalt hadde 11 seiere med med Trippelen.

 

Størst fart på beina blant damene hadde Ida Lundestad og flott er det at det er flere damer som nå har funnet veien til løpet. I dag seks damer der to var debutanter.

 

My Linnea Pinaas Ramsjø er en ung tøff dame som forrige søndag debuterte i den tøffe grønne, nå også debuterer i den enda tøffere røde. Marta Bruun kom sammen med Asbjørn Årøen og at de har 20 mil frem og tilbake er helt enestående og flott, noe vi alle synes. Tredje debutant var Lars Ramsjø.

 

I Søndagsløpet er vi veldig glade for å se nye ansikter, og ellers også for alle andre som bidrar til at vi har et løp som kan gå hver søndag.

 

Ingen hjelpere i dag, så da måtte jeg prioritere tider foran bilder. Bildene fra løpet kan du se i morgen.

 

På de tre første løpene har 8 damer og 46 menn deltatt. Neste søndag løper vi igjen den gule løypa, og da håper vi å øke den statistikken.

 

Søndagsløpet nr. 229

 

Rød løype

 

30. april 2023

 

Fakta løp 3 (1)

 

Vær: Lettskyet pent vær. Temp: 11 °. Vind: 3 m/s fra vest. Forhold: For det meste gode

 

Deltagere: 31

 

Perset: 8

 

Årsbeste: 31 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 31 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Kristoffer Rostad

 

Ansvarlig tidtager: Svein Bergerud

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein Bergerud

Mens tåken lå tett og det var regn i lufta skinte løperne nok en gang

23, april 2023


Været får vi ikke gjort noe med, så vi får ta det vi får med godt humør og et smil rundt munnen. I dag var vi 28 med svært godt humør og når sola ikke skinte så smilte Søndagsløpet. Nå var det lite regn under løpet, men tåka lå tett over oss og forholdene var ikke de beste/raskeste. For noen endte det med knall og fall der underlaget var som sleipest, men tror ikke noen forlot løpet med skade.


28 er jo helt eventyrlig bra og ser man på startlista så manglet det noen faste navn der. Dagens yngste, My Linnea Pinaas Ramsjø på 10 år og 11 mnd., har vi blitt kjent med gjennom Torsdagsløpet. I grønn løype som er enda 3,7 km lengre enn blå og vesentlig tyngre er det imponerende godt gjort å løpe på litt over 1 time.


Daniel Skjelhaugen var nok veldig lysten på å gå til topps og det gjorde han for 2. gang i Søndagsløpet og i den grønne. Alle som debuterer perser, men av de som ikke debuterte i den grønne var det bare Camilla Opstad Arnesen som perset. Samtidig fikk hun revansje på Ida Lundestad fra torsdag, så vinn vinn for henne.


I alle søndagsløp ønsker jeg en hjelpende hånd og i dag fikk vi den fra Roar Henriksen. Søndagsløpet takker Roar for hjelpen og til alle dere som stilte opp og løp.

 

Neste søndag løper vi rød løype og den er på 10,2 km og du er velkommen til å delta.


Søndagsløpet nr. 228

 

Grønn løype

 

23. april 2023

 

Fakta løp 2 (1)

 

Vær: Skyet og tett tåke. Temp: 9 °. Vind: 4 m/s fra sør. Forhold: Vått og bløtt

 

Deltagere: 28

 

Perset: 4

 

Årsbeste: 28 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 28 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Roar Henriksen

 

Min(e) assistent(er): Roar Henriksen

 

Foto: Svein Bergerud

Meget god start på sesongen

16, april 2023


Meget god deltagelse da Torsdagsløpet startet sin sesong 13. april, og Søndagsløpet følger meget godt opp i dag.


4 damer og 31 menn, og aldri tidligere har vi hatt en så god start på sesongen. 35 deltagere er det nest høyeste som er registrert i gul siden starten i 2014.


Forholdene var helt greie, 11 grader og litt sol, mens vinden fra NØ kunne føles noe kjølig. Nå var det nok ikke alle som var enig med den stillestående Bergerud i det.


Alltid hyggelig å se nye ansikter og i dag debuterte Stian Kristiansen, Øyvind Søfting Ringsrød og Espen Mathisen. Ved siden av de som naturlig nok perset, så var det 4 fra tidligere deltatte som perset.


Raskeste mann gjennom den 7 km lange løypa ble Lars-Kristian Eriksen med tiden 28:33. I og med at Lars-Kristian også vant på torsdag ble han dobbeltvinner denne uken. Beste dame ble Ida Lundestad som passerte mållinja på 34:59.


Ingen hjelpere i dag, så bildene ble ikke av beste kvalitet. Neste søndag løper vi 8,8 km som er den grønne løypa. Vi håper igjen på en ny god deltagelse både fra «kjente» og nye ansikter.Søndagsløpet nr. 227

 

Gul løype

 

16. april 2023

 

Fakta løp 1 (1)

 

Vær: Skyet og litt sol. Temp: 11 °. Vind: 2 m/s fra nordøst. Forhold: Gode.

 

Deltagere: 35

 

Perset: 7

 

Årsbeste: 35 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 35 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Lars-Kristian Eriksen

 

Ansvarlig tidtager: Svein Bergerud

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein Bergerud 

Søndagsløpets hjemmeside i ny drakt

1. mars 2023


Sesongen 2023 nærmer seg, og i ventetiden fram mot den har jeg gleden av å presentere Søndagsløpets nye hjemmeside.


Tidlig i november fikk jeg beskjed av hjemmesideleverandøren at siden ville bli en del av one.com, og overflyttingen til ny leverandør skjedde den 29. november. På nyåret ble det bestemt å bygge hele siden på nytt, og du vil derfor nå oppleve en hjemmeside som ser helt annerledes ut. 


Innholdet er for en stor del det samme, men det er foretatt en opprydding i menyer slik at det skal være enklere å navigere på siden.


Det har ikke vært mulig eller ønskelig å beholde alt det gamle, men Søndagsløpet vil som løp fortsette som før. Det betyr at vi varierer på løypene, og satser på at det første løpet vil bli gjennomført som planlagt 2. april i gul løype.


Hele terminlista som nå kun inneholder Søndagsløpet finner du i menyen.


Konkurransen "Flest løp" fortsetter også dette året, og avsluttes med det siste ordinære løpet i oktober. Prozo sponser igjen vinnerpremien som er et gavekort på kr. 1.000.


Mer om Søndagsløpet kommer nærmere sesongstart.


Jeg ønsker å rette en stor takk til Tom K. som har hatt hovedansvaret for den nye hjemmesiden.


Forrige løpssesong ble avsluttet med romjulsløpet, men Asbjørn Årøen som du sikkert kjenner fra Søndagsløpet valgte å dra til Hawaii og avslutte sesongen der med Honolulu Marathon før jul. Han har delt sin opplevelse med oss i innlegget under.

Running in Paradise - et førjulseventyr 26,2 miles

Av Asbjørn Årøen

1. mars 2023


Tidlig i 2022 bestemte jeg meg for å melde meg på Honolulu Marathon til tross for at venstre kroppshalvdel er delvis lammet. Jeg fikk det for meg at dette ville være en flott utfordring, og i tillegg har jeg alltid hatt lyst å reise til Hawaii.


SAS sine problemer sommeren 2022 gjorde meg betenkt på å bestille med dem. I tillegg måtte det jo trenes litt. Jeg hadde løpt maraton før, men det var før jeg fikk hjerneslag og brukte da rundt fem timer. Trippelen og supertrippelen antydet at alt under 7 timer ville være kjempebra, så optimistisk satte jeg meg opp i gruppen mellom 5 og 6 timer.


Reisen til Hawaii bekreftet at SAS sliter med å levere. Flyet til Los Angeles ble kansellert og ombooket til Chicago, og det var i tillegg forsinket så det ble en natt i Chicago før videre til Honolulu. I Honolulu tok drosjen meg greit til hotellet, og vulkanen som var aktiv var på en annen øy og ikke til sjenanse.


Jeg fikk hentet startnummer og gjorde meg klar til start kl 05.00 neste dag. Ingen frokost på hotellet i så tidlige morgentimer, så det ble en banan. På vei til start kom jeg ifølge med en amerikansk ungdom som ville fortelle meg om hvordan han varmet opp til løp. Det var to shots med whisky slik at han ble god og varm. Denne oppskriften var det Bolt brukte ifølge han. Jeg hadde litt tvil om sannhetsgehalten i dette, men hadde ikke tid til noe krangel om det 10 minutter før start.


Startområdet var en stor folkemasse som beveget seg sakte fremover, så her måtte man bare finne sin plass i køen og ikke stresse. Mange kilometer å øke farten på, så jeg tok det rolig.


Da vi passerte 10 kilometer syntes jeg løpet begynte, for da forsvant alle som løp en mil og det var bare maraton-sliterne igjen. Løpet gikk innom noen parker, og her var det rikelig med villhøner og hanekyllinger som galte som gale nå i morgentimene.


Sakte men sikkert gikk kilometerne unna, og på 15 og 20 kilometer kom de etiopiske gasellene mot oss på vei mot mål på litt over to timer. Nå begynte flere og flere å slite rundt meg, og selv om det ikke gikk fort med meg, så fant jeg glede og motivasjon i å øke farten i en kilometer eller så for å ta igjen noen av dem i rare kostymer som ananas etc.


Det var rikelig med publikum som var entusiastisk for oss som slet mer og mer. Løypa var merket med både miles og kilometer, så jeg hadde god kontroll. Jeg så at ambisjonen min om rundt 7 timer ble mer og mer fjern, og ulike former for vondter begynte å gjøre seg gjeldende.

Etter hvert ble markeringene positive på at vi nærmet oss mål. Forrige gang jeg løp maraton klarte jeg å løpe den siste mila. Nå var ambisjonen å ha et noenlunde løpssteg siste engelske milen, men da jeg kom til 23 miles var det tomt for alle ressurser så det var bare å gå. Til slutt kom jeg i mål til en tid på 7.56 og helt ferdig. 


Strevde litt med å finne veien tilbake til hotellet og kunne knapt bevege meg. Flere kommenterte «it looks like you are feeling it» and I truly did. Etter dette var det en uke med restitusjon.


Siste dagen ble jeg syk, noe som var nesten forventet siden immunsystemet blir litt slått ut av en slik anstrengelse. Jeg er vaksinert for både covid og influensa, men det beskyttet ikke godt nok. Uansett veldig gøy å ha vært der, men hadde nok stått meg på å ha noen flere lange løp før en slik kraftanstrengelse.


Nå blir det forberedelse til Birkebeinerløpet, men før det håper jeg å få mange løp i Kalnesskogen som bygger meg opp. Litt usikker på om det blir flere helmaraton. Det er veldig langt, og så lenge jeg ikke er i nærheten av tidligere fart blir det svært mange timer med løping.