Delt seier i gul og en dame på 3. plass

6. mai 2024


Flotte forhold for turgåer og springer i nydelig vårvær med mye sol og minimalt med vind. Årets første løp der ingen trengte å fryse og nok en gang et løp med meget god deltagelse.


Søndagsløpet har vært dominert av menn, men nå har også damene funnet sin plass i løpet. Det setter vi umåtelig stor pris på og det samme gjør vi med nye deltagere. Fire debutanter i gul, men ingen var nye i Søndagsløpet.


Delt seier er en sjeldenhet, men i dag og kun for 3. gang på 259 løp ble det to vinnere. Christer Knudsen og Mats Borgen-Johansen ble vinnere av det 142. løpet i gul.

 

Søndagsløpet venter fortsatt på den første damen som vil løpe først over mål, men dagens 3. plasserte Thea Mathisen har fart i kroppen og gode muligheter for det. 31 av 33 med årsbeste lar seg høre og det samme med 17 som årsdebuterte. På to løp i gul er det 52 forskjellige løpere hvorav 8 har vært damer. 


Det var 34 som startet og 33 som fullførte løpet. Hvis man skal bli registrert, så må man ha fullført hver meter av den 7,055 km lange gule.


Søndagsløpet ønsker å takke alle som valgte løpet denne fine søndagen og en spesiell takk til André Stordal og Pål G. Nilsen som var våre hjelpere.

 

Bilder kommer og om du ønsker så skriv gjerne noen ord om løpet til meg på sariberg@online.no. Neste søndag er det igjen løp i grønn løype og mer om det til fredag.

 

5. mai 2024  

 

Fakta løp 4 ( 2)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: 15°. Vind: 1 m/s fra sørvest. Forhold: Flotte

 

Deltagere: 33

 

Perset: 8

 

Årsbeste: 31 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Årsdebutanter: 17 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Mats Borgen-Johansen og Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: André Stordal

 

Min(e) assistent(er): André Stordal og Pål G. Nilsen

 

Foto: Svein B

Rød løype i tunge forhold og med god deltagelse

29. april 2024


Vi sier takk og farvel til sure kalde april, og ønsker mai du skjønne milde hjertelig velkommen. 30 deltagere til start og der alle fullførte løpet i lett regn, vått og bløtt. Kanskje litt overraskende, men veldig gledelig.


Ikke forhold for verken pers eller løyperekorder under slike forhold. De er jo begge skikkelig gode, og løyperekorden for damer har stått siden april 2017 og var nærmest litt bortglemt. Helt frem til nå. Om Thea Mathisen som ble beste dame i Halden Byløp forrige søndag hadde rekord i tankene før start er usikkert. Med litt løypeanvisningshjelp av Sindre Fredriksen slettet hun den mosegrodde rekorden til Ane med 46 sek, og sammen med Sindre delte de 3. plassen i løpet.

 

Det ble close race om seieren der Lars-Kristian Eriksen vinner løpet 3 sek foran Christer Knudsen. Ved siden av Thea debuterte også Bente Fredriksen og Bjørn Marius Sørensen i rød løype. Gode løp av Jon Vidar Arnesen og Ole Guttulsrød som begge perset.

 

Løpet er med intervallstart og når man velger å starte er det du som bestemmer. Vi skal kun skrive ned bruttotid og det kan nok forvirre noen og enhver. Når jeg må ta tiden så kan det påvirke fotojobben min negativt, så også denne gangen.


Gratulerer som vinner Lars-Kristian og stort grattis til Thea med ny løyperekord for damer. Takk til alle som deltok. Bilder kommer etter hvert.

 

Neste søndag starter runde 2 som betyr at vi igjen løper gul løype.

 

 28. april 2024  

 

Fakta løp 3 ( 1)

 

Vær: Lett regn. Temp: 7°. Vind: 3 m/s fra øst. Forhold: Vått og bløtt

 

Deltagere: 30

 

Perset: 5

 

Årsbeste: 30 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 30 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Lars-Kristian Eriksen

 

Ansvarlig tidtager: Svein B

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein B

Mens vi venter på varmere vær er forholdene nå nærmest perfekte

22. april 2024


Færre deltagere enn sist, men 26 er bra det. Kunne blitt 27, men én måtte dessverre bryte. Kald nordavind som bidro til at de 8 gradene virket litt for mange.


Nicklas Jørgensen var eneste debutant i dag i løpet der Christer Knudsen tok en klar seier med tiden 39:19. Nr. 2 ble Kai Berg med tiden 41:53, og Alexander Braseth Halle klatret opp på det laveste trinnet på pallen med 42:11.


Ida Lundestad ble beste dame på 46:05, en plass hun har blitt godt kjent med. Mange gode prestasjoner og vi merker oss spesielt My Linnea Pinaas Ramsjø og Lars Ramsjø som begge perset med 8 min og 8 sek. Stian Aasberg Johansen viste også god form som perset med 1:08.


Kommende søndag løper vi rød løype, og rakk du ikke dagens løp så håper vi det passer bedre neste gang. Takk til hver og en av dere som deltok 😊


Bilder fra løpet kommer..

 

21. april 2024  

 

Fakta løp 2 ( 1)

 

Vær: Pent. Temp: 8°. Vind: 3 m/s fra nord. Forhold: Gode

 

Deltagere: 26

 

Perset: 4

 

Årsbeste: 26 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 26 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Svein B

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein B

Fint vær med sur vind i Søndagsløpets sesongåpning

15. april 2024


Søndagsløpet 2024 starter like glimrende som 2023 sluttet, og som i første løp i fjor med 35 deltagere. Nå startet riktignok 36, men én måtte dessverre bryte løpet.


Den gule har sine steder der det kan være vått, så også denne gangen, men ellers var det fine forhold. April kan være kald og i dag bidro den sure sørvestlige vinden til at Bergerud frøs og slet med å holde kamera i ro. Retningen gjorde derimot at det ble god flyt for løperne oppover grusen.


Tre debutanter som var Stian Nilsen, Aksel Berg Svendsen og Bjørn Marius Sørensen. Ingen flere enn dere tre som perset i løpet. Daniel Skjelhaugen vant rimelig greit med tiden 28:06 foran Christer Knudsen 29:45 og Ola Daniel Johannessen 29:50. Beste dame ble igjen Ida Lundestad med 34:28.


Takk til alle som deltok og takk til Lars Noreng som stilte opp som tidtaker. Bilder fra løpet kommer.

 

Kommende søndag løper vi den grønne løypa på 8,8 km og vi har plass til enda flere.

 

14. april 2024  

 

Fakta løp 1 ( 1)

 

Vær: Lettskyet, pent. Temp: 13°. Vind: 7 m/s fra sørvest. Forhold: For det meste gode

 

Deltagere: 35

 

Perset: 3

 

Årsbeste: 35 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Årsdebutanter: 35 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Lars N og Svein B

 

Min(e) assistent(er): Lars N

 

Foto: Svein B

På en uvanlig søndag tar nå Søndagsløpet vinterferie

27. desember 2023


27. desember er for noen en vanlig arbeidsdag og så har vi de som må traske rundt i butikker for å bytte gaver de ikke likte. Kanskje var det nettopp slik det var i dag for kun fem menn og 2 damer ble med i romjulsløpet. Noe mindre slitsomt i dag enn på søndag var det, men løypa hadde sine partier som var noe mer slitsomme. Etter dem var det visst bare herlig å løpe, og i mål ble det varm Varteig-gløgg.

 

Glenn Olufsen vinner dagens romjulsløp på den gode tiden 39:05. Med dagens seier blir han den 49. løper som vinner i gul. Han vinner foran langdistansemannen Baustad på 39:46 og Roar Henriksen med sine nye fantomsko på 45:32. Andreas Lervik var eneste debutant og han løp sammen med Dag Sletner fra start til slutt. Camilla Baustad tok en stor omvei, sikkert fordi ho likte seg så godt i Kalnesskogen, men det kostet henne seieren som beste dame.

 

Wivian holdt hodet kaldt i alle svinger og til løypa, og blir derfor beste dame. Johansen løp fortere på søndag, så hun la nok ikke alt i dagens løp. Lite bilder tatt og det mest fordi jeg ble uten hjelpere. Takk til dere syv som prioriterte dagens løp og takk til alle dere som har deltatt i år. Alle som løp i dag fikk med seg 2 flakslodd hver hjem. Søndagsløpet er tilbake igjen en gang i april 2024. Litt info om årets fabelaktig gode sesong kan du se her.


Søndagsløpet ønsker alle en fortsatt god jul og et riktig så godt nytt år.😊


 

27. desember 2023  

 

Fakta løp 29 (12)

 

Vær: Pent. Temp: - 12°. Vind: 2 m/s fra nord. Forhold: Mye snø og dårlig fraspærk

 

Deltagere: 7

 

Perset: 1

 

Årsbeste: 1 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 1 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Glenn Olufsen

 

Ansvarlig tidtager: Svein B

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein B

Juleløp er populært 😊

26. desember 2023


Jeg var noe skeptisk søndag morgen da gradestokken lå godt under minus 10. Så visste jo alle at det ville bli tungt å løpe i 15-20 cm løs snø. En arrangør bør være tidlig på plass for han/hun må legge til rette for alt og håpe at ingenting er glemt. For det ville jo vært krise. Gløggen var lovet på plass, men hva er gløgg uten drikkebeger? Uansett hvor mye jeg ransaket bilen, så var de ikke med. Såpass pinlig at jeg ville dra him å grave meg ned – i snøen, men Pål fikk meg fra det. Et mirakel reddet meg fra flausen og mirakelet var Tron Johansen som hadde bilen full av drikkebeger.😊

 

Spiller ingen rolle om det er kaldt eller mye snø for løp tidlig julaften er noe man vil ha med seg. Tenke seg til, 40 deltagere er jo helt eventyrlig og det høyeste antall i årets gule. Gul på 7 km er til vanlig grei å løpe, men i dag føltes nok den gule som en liten trippel. For å sitere Dag Sletner «Blytungt», så da vet vi det. Tungt ja, men tror ingen forlot målområdet misfornøyd for det er alltid gøy med juleløp og i dag fikk man i tillegg mye mosjon. Tider betyr lite for i dag minnet de mer om tider i rød, men vi noterte de ned. Det er din oppgave å sørge at din tid blir notert ned. Hvis ikke blir du registrert som deltatt. Må du bryte så skriver du DNF.

 

Kristoffer Rostad er en vinnertype og med pers i gul på 27:58 vinner han rimelig klart med tiden 35:24. Nr. 2 blir Jan Olav Solli med 36:37 og på tredje Lars-Andreas Eriksen 37:01. Best av seks damer ble Matilde Grigson 44:26. I dag var det bare debutanter som perset og de var det 12 av, men kun 10 som perset. Selv om det ble småkaldt på henda så varmet det å se så mange fornøyde løpere.

 

Varmet gjorde også all oppmerksomheten jeg fikk før løpet. Lars Noreng leste opp et hyggelig brev der 45 damer og menn hadde samlet inn HELE 6.250 kr. Å vite at så mange setter så stor pris for det jeg gjør for løpet og løypene betyr utrolig mye, så tusen takk til dere alle.😊

 

Stor takk til alle som løp, til Pål som stilte opp som tidtager, samt til Tron som reddet min dag fra en stor flause. Noen bilder kommer en dag til uka.

 

Et løp gjenstår i år og det er gul motsatt vei onsdag 27. desember 13:00 og du er velkommen. Kan bli gøy det også.😊

 

 

24 .desember 2023  

 

Fakta løp 28 ( 11)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: - 6°. Vind: 2 m/s fra nord. Forhold: Mye snø -  et løp man vil huske eller fort glemme😊

 

Deltagere: 40

 

Perset: 10

 

Årsbeste: 13 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 12

 

Årsdebutanter: 15 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Kristoffer Rostad

 

Ansvarlig tidtager: Pål G. Nilsen

 

Min(e) assistent(er): Pål G. Nilsen og Tron Johansen

 

Foto: Svein

Det siste høstløpet med over 30 deltagere for tiende gang i år

16. oktober 2023


Året startet 16. april med gul løype og 35 deltagere. Det skulle bli et forvarsel på hva vi hadde i vente, og det skulle bli mye å glede seg over. I Søndagsløpet er vi ikke opptatt av å være størst, men mange nok til at vi slipper å løpe så mye alene. Dagens løp var det siste før juleløpene og igjen ble det et veldig godt besøkt løp. Tre damer og 33 menn stiller til start og alle fullfører. Av årets 27 løp har 10 av dem vært med 30 eller flere deltagere. 2019 som var vårt beste år hadde på 28 løp kun seks på over 30 deltagere (se deltagerstatistikken).

 

I Søndagsløpet er det du som bestemmer farta, for vi setter aldri noen krav til sluttid her. Om du har lyst på fart eller bare å nyte løpet, så er du like viktig for oss. Høyest tempo i dag holdt Sindre Fredriksen med tiden 35:45 og neste gang du skal løpe på mølla så kan du jo samtidig stille den inn på 15 km/t. Sindre med pers på 35:05 tar sin tredje seier i grønn og totalt den sjuende i Søndagsløpet. Nr. 2 Christer Knudsen i mål på 36:57 perser med 8 sek, og som nr. 3 i hard fight med Lars-Andreas Eriksen kommer Daniel Skjelhaugen på 37:53. Eriksen, 1 sek bak, men kan jo glede seg over den flotte 4.- plassen.

 

Selvsagt skulle Søndagsløpet ønsket noen flere damer med i dag, men noen skuffer oss aldri. Helene Ileby var den raskeste damen i dag. 10 nye perser ble satt, noen med liten margin, mens andre igjen virkelig tråkka te. Frank Syversen perset med 5:26, Helene Ileby med 1:47, Magnus Bau 1:29, Halim Osmani 1:19, Vidar Syverstad 0:36, Dagfinn Mo 0:34, André Stordal 0:25 og Magne Svandal som i sitt 16. grønne perser med 0:15. Perset gjorde også Richard Sanchez, men må da nevnes at han debuterte i den grønne.

 

Henrik Lund Raagaard er i en egen klasse og på sin bursdag nr. 79 blir han nr. 19 av 36 med tiden 47:44. Som sagt i en egen klasse han Henrik, og der vel ingen er i nærheten av hans prestasjoner? Vi gratulerer Henrik med dagen og takker ham for innsatsen nå og tidligere i løpene. Takk også til alle som deltok, og til Pål G. Nilsen som igjen tok tiden.


Søndagsløpet tar nå en pause frem til juleløpet som blir kl. 11:00 den 24. desember, og mens du venter kan du jo bli med hver lørdag kl. 14:00 i Torsdagsløpet.15. oktober 2023  

 

Fakta løp 27 ( 9)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: 11°. Vind: 7 m/s fra nordvest. Forhold: Stort sett tørre og fine.

 

Deltagere: 36

 

Perset: 10

 

Årsbeste: 23 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 6 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Sindre Fredriksen

 

Ansvarlig tidtager: Pål G. Nilsen

 

Min(e) assistent(er): Pål G, Nilsen


Foto: Ingen 

Oktober måned er tiden for de gode prestasjoner

8. oktober 2023


25 deltagere på en dag med nydelig vær og andre løp samtidig er bra. Når forholdene i tillegg var superraske lå alt til rette for mange gode prestasjoner. 11 nye perser og der kun en var debutant (Pål Vikesland) viser at mange er på sitt beste nå i oktober. Perset gjorde også nr. 1 Daniel Skjelhaugen med 55 sek og tiden 27:36, og nr. 2 Vidar Syverstad med 88 sek og tiden 30:25, mens Knut Willy Steen på 3. plass ikke perset på 31:45. Beste dame ble Otilie Syversen med tiden 37:08 og pers.

 

Som nevnt var det mange som leverte over evne og som perset, og blant dem var Lucas Lundestad-Kemi 1:53, Frank Syversen 4:43, Raymond Handelsby 1:35 og Richard Sanches 2:41. Raymond Westberg perset ikke, men hadde dette å fortelle om løpet: - Fine forhold i dag med 11 grader og pent vær. Var nummer 3 over Gamle Kongevei. Ble tatt igjen av flere ned mot E-6. Fikk fint heng på Halim Osmani ved 4 km. Litt før 5 km passerte jeg ham. Fikk dratt med meg Halim nesten hele veien inn og ny pers på ham på meg selv. Knallfornøyd med årsbeste på en god dag.

 

Når kun et løp gjenstår i konkurransen Flest løp er det to deltagere det står mellom. Ett løp skiller Sognlien og Aasberg Johansen, og det jeg kan si at det blir ikke delt seier i år. Mer om det i innlegget til fredag.


Takk til hver og en av dere som deltok og takk til Pål G. Nilsen som tok tiden. Neste søndag og det siste løpet før noen måneders pause blir i grønn løype med start kl. 13:00.

  

Søndagsløpet nr. 252   


Gul løype


8. oktober 2023

 

Fakta løp 26 (10)

 

Vær: Pent. Temp: 11°. Vind: 3 m/s fra nordvest. Forhold: Gode

 

Deltagere: 25

 

Perset: 11

 

Årsbeste: 18 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 1 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Daniel Skjelhaugen

 

Ansvarlig tidtager: Pål G

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Ingen

Fint vær og gode forhold med mange nye perser

1. oktober 2023


Med dagens løp tok vi også farvel med rød løype i 2023. Det ble et år med høyst varierende deltagelse, som startet med 31 og avsluttet med 22. To damer og 19 menn, og der alle fullførte på tid, mens Benedicte Solvin la en omvei eller tre innom den fine rosa. Løper man kortere enn det løypa er laget, så blir man ikke registrert. Solvin la på 4 km og da er det greit å ha deltatt som et alternativ.

 

Rød løype er med intervallstart i grupper der de raskeste starter sist. 7 grupper til start og der gruppe 5 hadde flest deltagere med 9. I siste gruppe startet Christer Knudsen og Daniel Skjelhaugen. De to skulle også gjøre opp om seieren. Begge perset og best i dag ble Knudsen med 42.30, mens Skjelhaugen får 43.30. Nr. 3 og som også perset ble Vidar Syverstad med 47.35. Beste dame og ny pers på Helene Ileby med tiden 1.01.48.

 

I alle løp minus Trippelen har det vært over 20 og det er veldig bra. Oktober er en måned for gode løp, vel å merke om vær og forhold er gode, men når noen heller vil løpe inne og se ut synker deltagelsen her. På bakgrunn av det er 20 bra nå. Takk til dere som deltar i løpene, takk også til fotograf Tom og takk til Pål G. som skrev tider. Bilder kommer og sender du meg noen ord, så legges de til bildet av deg.

 

Neste søndag løper vi gul løype og sier velkommen igjen.

 

Søndagsløpet nr. 251

 

Rød løype

 

11. oktober 2023  

 

Fakta løp 25 (6)

 

Vær: Pent. Temp: 15°. Vind: 1 m/s fra sørvest. Forhold: Ganske gode

 

Deltagere: 22

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 17 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 4

 

Årsdebutanter: 6 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Pål G

 

Bilder: Tom

En litt kjølig søndag, men hva gjør vel det når deltagelsen varmer

24. september 2023


Vi merker godt at høsten har kommet med et kaldere trekk i lufta, men det merker nok løperne lite til. Når startskuddet går kobles adrenalinet inn. Gode, men ikke topp forhold, for når løvet dekker røtter og steiner bør man være litt oppmerksom. Nok en søndag med veldig god deltagelse. 31 starter og 29 fullfører det 8. løpet i årets grønne løype. Mtp. andre løp i går og at høsten ellers har mange løp rundt omkring svikter ikke løperne Søndagsløpet.

 

Fem debutanter i den grønne, men fire av dere har deltatt i de andre løypene. Kun Arne Kristoffer Aaserød som debuterer i Søndagsløpet og han blir nr. 3 med tiden 38:21. Kampen om seieren stod mellom Christer Knudsen og Lars-Andreas Eriksen. Begge med kjempeløp og det var Knudsen som tilslutt trakk det lengste strå med tiden 37:05, mens Eriksen klokkes inn på 37:06. Tre damer med og best av dem ble Otilie Syversen med tiden 50:43. Var ellers mange i dag som presterte meget godt.

 

Tre løp igjen før Søndagsløpet tar en pause og det er også tre løp igjen av konkurransen Flest løp. Best an ligger Sognlien, som har alt i egne hender nå. Du kan se en oppdatering av Flest løp, samt de 20 med flest løp totalt. Takk til hver og en av dere som deltok og en spesiell takk til Arild Kraft som var min hjelper.

 

Mine tørre kommentarer forteller ingenting om løpet. Det klarer løperne mye bedre, så ved å friste med flakslodd håper Søndagsløpet på en frisk kommentar fra deg. 1 flakslodd til de 10 første jeg får fra, men med et krav om minst 300 og maks 450 tegn.

 

Neste søndag er det rød løype vi løper og mer om det til fredag.

  

Søndagsløpet nr. 250

 

Grønn løype

 

24. september 2023  

 

Fakta løp 24 (8)

 

Vær: Pent. Temp: 15°. Vind: 2 m/s fra sørvest. Forhold: Gode, noen sleipe partier

 

Deltagere: 29

 

Perset: 9

 

Årsbeste: 22 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 5

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Christer Knudsen

 

Ansvarlig tidtager: Arild Kraft


Min(e) assistent(er): Arild Kraft

 

Foto: Svein 

Årsbeste for gul deltagelse med mange sterke prestasjoner 

17. september 2023


Fantastisk flott høstvær med behagelig temperatur, konfirmasjonshelg og Oslo maraton så jeg for meg årets laveste deltagelse i gul løype. Nå sa jeg heldigvis ikke til noen hva jeg tenkte, og er glad for det nå.😊

 

36 til start og der samtlige fullfører også under helt perfekte forhold. En søndag full av turgåere og der minst 90% går med hund. Turfolket er vi glad for å ha hos oss, men de bør også ha i bakhodet at løypene brukes av løpere. Ha øyne og ører med dere folkens, så får vi som løper varsle i god tid at vi kommer pesende bak. Syklende, ikke så mange av dem, men vi ser godt sporene etter dere. Har til gode å se en syklist jevne ut sporene vedkommende etterlater seg. Den dagen jeg ser en som jevner ut, skal jeg etæ ?? mi. Snart fryser det på og da blir det ujevnt å løpe der.

 

Høsten er tiden for de gode tider og i dag flere som imponerte stort. Sverre Lande Johansen satser nå seriøst på løpingen og virkelig fått betaling for det. Vinner overlegent med sterke 26:55 som er ny pers med hele 3:43 og samtidig den 8. beste tiden i gul. Sindre Fredriksen som var hare for Sverre og  nok ikke satt seg andre mål enn det, kommer på 2. plass med tiden 27:51. På tredje Christer Knudsen som virket noe irritert rett etter mål og sa noe jeg ikke helt oppfattet😊, men det var nok fordi han kom 1 sek for sent til 27-tallet. Ny pers med 45 sek. lar seg så absolutt høre. Ida Lundestad blir beste dame nok en gang. Ida med tiden 32:31 perser med 15 sek. Seks damer med og det var veldig gledelig.

 

Kun Frank Syversen som debuterte, men vi er jo glad for alle som debuterer. Så langt i år har 27 debutert i den gule og det er svært bra. Siden det første løpet er det nå 306 forskjellige som har deltatt og i år er tallet 104. Det var vel ingen spenning rundt T-trøye for 100 løp for både Kristoffersen og Westberg ønsket seg den, men først måtte de fullføre løpet, og det gjorde de. Guttær som blør for trøya si likær vi.😊 Det betyr at nå deler ikke Søndagsløpet ut flere T-trøyer med bilde og tekst. Dagens deltagelse er det høyest i år og nå er snittet for 9 løp i gul på 29,4. Jo, flere vi er, jo mer jobb på meg og det er jo artig.😊

 

Dagens gule var det nest siste i gul før vi tar noen ukers pause. Neste søndag er det igjen løp i grønn og som vi nå vet er grønn løype 5 år i år. Det er også løp nr. 250 i Søndagsløpet. Kanskje noe ekstra på bordet til det løpet, men det får tiden vise. Takk til alle dere supre folk, som bidrar til at vi har et løp på søndager. Mine/våre hjelpere er gull verdt for meg, og i dag takker jeg Pål G. Neste søndag kommer ikke Pål, men kanskje du kan hjelpe oss da?

 

Bilder kommer, men ikke før i morgen. Har du noe du ønsker å dele med oss fra løpet, så skriv litt og send til meg på sariberg@online.no.


Søndagsløpet nr. 249

 

Gul løype

 

17. september 2023  

 

Fakta løp 23 (9)

 

Vær: Pent. Temp: 17°. Vind: 3 m/s fra nordøst. Forhold: Topp

 

Deltagere: 36 J

 

Perset: 10

 

Årsbeste: 21 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 1

 

Årsdebutanter: 5 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Sverre Lande Johansen

 

Ansvarlig tidtager: Pål G.

 

Min(e) assistent(er): Pål G.

 

Foto: Svein

Supertrippelen med mange fornøyde deltagere

11. september 2023


Triplene er ikke som et vanlig søndagsløp for nå må det planlegges og alt må times sånn at ikke noe går gale. Med det menes at drikken og banana må står på bordet til alle som passerer. I alle løp må det være en som tar tiden, men i triplene må vi også ha en som noterer ned passeringstid/sluttid. Helst bør vi være 4 som betjener drikkestasjonene og som nevnt er det et must med 2 som tar seg av tidene.

 

Fire var vi, men i dag var vi 30 min for lite på en drikkestasjon. Ingen tidtager 1 min før start, men vi rodde oss i land etter litt omstokking. Emilie ble en reddende engel, som fylte den halvtimen vi trengte som drikkevakt og Fairuz tok over som tidtaker samt bidro sammen med Helene med annet. Arild lovte å skrive tider og Arild svikter aldri. Ute i løypa stod Wivian, Victor på 8 år og Roy. 1000 takk til dere alle for at vi kom oss trygt gjennom nok en trippel. Når det er 130 som har deltatt i år er det noe rart at vi trenger å stokke om. Se på det som dugnad da.

 

Med servering og heiarop underveis får man lett inntrykk av at man er med på noe større, så jeg tror nok at de fleste nyter turen mellom alle bakkene. At ikke flere hadde mulighet til å bidra kommer nok av at det var en travel søndag for folk flest. Trippelen er teamwork og når ingen på forhånd meldte fra at de kunne ta tiden ble Bergerud en tanke svett i hånda. Neste år kan vi jo dele opp med å avløse hverandre halvveis. Får jeg ikke hjelpen jeg trenger vil jeg miste motivasjon for jeg legger ned mye tid på løpene og noen ganger kan det slite ut et gammelt hode. Takket være våre/mine supre hjelpere fungerte alt helt perfekt.

 

26 km i disse løypene må jo føles grusomt og samtidig litt godt. Ganske vanlig å se løpere vi vanligvis ikke ser her. Løpere som til vanlig tilbakelegger mange km hver uke og selvsagt vil de ha stor fordel foran oss som stort sett ikke løper lenger enn løp på 10 km. Ruben Marco Arroyo vant den første Supertrippelen i 2021 og han startet også som rekordholder. Han vinner igjen, men er nå med tiden 1:54:27 drøye 5 min bak sin pers. Nr. 2 blir Jørn Espen Nilsen som var 1 av 19 debutanter med tiden 1:57:42 og på 3. plass kommer Christer Knudsen som også debuterer med tiden 2:02:00.

 

Beste dame og som vi titt og ofte ser løpende i full fart med barnevogn Lise Borgen-Johansen. Hun slår rekorden til en annen dame (Linn Therese Hansen) vi også kan observere løpende langs veien med 59 sek. Lise sa hun taper mye tid i bakkene og ellers løper lite i terreng. Nå har hun rekorden for damer i Gul, Trippelen og Supertrippelen, så var hun inne på tanken om å komme tilbake å ta den i grønn og rød. Grønn inkl.pause ble løpt på 42:23 og rød som er effektiv tid på 48:00. Summen av alle ble 2:03:14 og delt 4. plass med Mats. 9 startet 12:30, men strengt tatt kunne jo 8 av dem startet 13:00.

 

Selv om kun en vinner løpet så er alle som fullfører en trippel vinnere. Passeringstider kommer om noen dager og der kan du se hvor lang tid du brukte i hver løype. Minner om at tiden mellom hver ny løype blir lagt til den neste. Takk til alle som deltok og takk til Kiwi Grålum som sponset oss med banan. Bilder kommer, men når det er nærmere 100 i tallet blir det svært begrenset med teksting fra meg. Neste søndag løper vi den gule og du er hjertelig velkommen til å delta.

 

 Søndagsløpet nr. 248

 

Supertrippelen 

 

10. september 2023  

 

Fakta løp 22 (1)

 

Vær: Skyet, opphold. Temp: 18°. Vind: 2 m/s fra sør. Forhold: Gode

 

Deltagere: 31

 

Perset: 25

 

Årsbeste: 31 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 19

 

Årsdebutanter: 31 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Ruben Marco Arroyo + alle som deltok

 

Ansvarlig tidtager: Fairuz og Helene

 

Min(e) assistent(er): Fairuz, Helene, Emilie, Wivian, Victor, Roy og Arild

 

Foto: Svein, Fairuz og Arild 

Høstløpene starter som sommeren sluttet med god deltagelse

3. september 2023


En ny søndag med veldig god deltagelse gjør at gul løype passerer 300 deltagere. Siden starten har nå 51 damer og 254 menn deltatt. Takket være dagens 6 debutanter i Magnus Bau, Lars Bostrøm Øland, Fritjof Dalen, Richard Sanchez, Anders Skaar og Otilie Syversen. I 2023 er det 12 damer og 87 menn som har deltatt i gul. Jevnheten har vært imponerende og ikke minst så har den vært høy. Nå er ikke 30 deltagere noe vi sikter mot for nå har 30 eller flere blitt mer en vane.

 

4 damer og 27 menn stiller til start, og alle kommer trygt i mål. Lars-Andreas Eriksen manglet en pers i gul i år og han manglet en seier i gul. Med tiden 28:42 vinner han med 20 i stil og ny pers med 46 sek. Anders Skaar var usikker på hva han kunne klare av tid, men heng deg på Eriksen var et råd han fikk som han kanskje ikke burde fulgt. Anders klarer seg bra i sitt første løp og får tiden 30:32. Nr. 3 blir Ulf Roger Olsen med 31:06.

 

Beste dame igjen blir Ida Lundestad med tiden 33:40. Alle debutanter perser og i tillegg til Lars-Andreas perser også André Stordal. Litt mer om han og flere kommer til bildene. Når det gjelder 100 løp og den T-trøya det har vært så mye prek om, så stilte både Raymond og Tom K opp. Begge har nå 99 løp og det kan bli avgjort om 14 dager.

 

Værvarselet var ikke så bra, men været kunne ikke vært bedre enn det ble. Godt og varmt med lite vind.

Ren luksus når Eirik Minge og Pål G. Nilsen var våre hjelpere. Takk til dere og takk til alle som deltok. Neste søndag er det Supertrippelen, og mer om den til fredag. Skal det bli drikkestasjoner er vi avhengig av at noen kan betjene dem. I tillegg trenger Supertrippelen en som tar tiden og en som registrerer tider.

 

Ps: Ingen vipsing til Supertrippelen og det kan ikke påklages.

  

Søndagsløpet nr. 247

 

Gul løype

 

3. september 2023  

 

Fakta løp 21 (8)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: 19°. Vind: 1 m/s fra sør. Forhold: Gode

 

Deltagere: 31

 

Perset: 8

 

Årsbeste: 16 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 6

 

Årsdebutanter: 7 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Lars-Andreas Eriksen

 

Ansvarlig tidtager: Eirik Minge

 

Min(e) assistent(er): Eirik Minge og Pål G.Nilsen

 

Foto: Svein

Våte og tunge forhold i sommerens siste løp

28. august 2023


Etter regn, masse regn, blir det vått og denne gangen lå mye av løypa i vann. I tillegg til bløtt så ble forholdene ekstra slitsomme. 31 starter og 30 fullfører løpet. Nok en glimrende dag for Søndagsløpet. Selv om noen faste ikke løper, så kommer andre til. Årets sesong har vært utrolig jevn på deltagere, og når snittet for 20 løp ligger tett oppunder 30 er det også utrolig bra.

 

Dagens klare vinner Jan Olav Solli hadde aldri løpt den grønne og det er aldri noen fordel med flere tanker i hodet samtidig. Med tiden 39:07 legger han seg inn på en 26. plass totalt, som viser at det er et bra høyt nivå på de beste. Tommy Heggenes nr. 2 og årsbeste med 40:57, mens Kai Berg på 3. litt bak årsbeste med 41:45. Beste dame nok engang Ida med 46:20, mens Helene imponerte mest som i sitt løp nr. 19 på tunge forhold perset med 46 sek.

 

Flest løp er nå oppdatert. Årets flest løp er helt åpent, så her er det flere som kniver om gavekortet fra Prozo. Mindre spennende er det ikke i kampen om den 6. og siste t-trøya for 100 løp. Tre på 98 løp som er Aasen, Kristoffersen og Westberg. Nå er det gul løype til søndag og det løpet teller, mens Supertrippelen uka etter teller ikke med.

 

Ingen som hadde tid til å bli min/vår hjelper, så da fikk jeg klare meg som best selv. Går det også, men det er ikke alltid det går så bra med bildene da. Tusen takk til alle som deltar i løpene. Det er dere som gjør dagen enda litt bedre. Bilder kommer, men da jeg blir litt opptatt mandag er jeg usikker på når de kan ses.


Kalnesskogen/Visterskogen, Sarpsborgs mest populære og vel mest brukte tur- og rekreasjonsområde har sine merka løyper. De er merket med piler av ulike farger på hvite skilt og er til hjelp for alle som besøker skogen for første gang. Skilter koster og de betales fra egen lomme. Jeg setter dem ut og plasserer dem slik jeg føler de står best. Så er det dessverre noen klåfingra som skal vri, bøye og forandre på dem, noe jeg ser på som pirk, men like fullt er helt meningsløst. Er det fordi du tror at alle andre må ha det inn med teskje at du gjør dette?

 

Det som ikke er pirk er skilt som er sprayet ned med maling, skutt i stykker med hagle og knekte stolper eller flyttet på. Det er hærverk. Dere vil se noen eksempler på hva jeg mener når bildene fra løpet blir lagt ut. Skiltene er mine, men hvis du som har gort dette er uenig i noe, så ber jeg deg om ta kontakt. Hvis det ikke er mulig å bli enig, så gir jeg deg med glede nøkkelen til alle løypene minus blå. I tillegg til å bøye å vri på skilter så mye du orker får du også gleden av vedlikeholdet av løypene.

 

Ingen aner hvor mye tid jeg legger ned på løpet og løypene, men nå tærer det på motivasjon å se det noen gjør. Løypene, dere løpere og alle turgåere betyr mye for meg. Personlig ikke så happy for dere på to hjul som etterlater dere dype spor når det er bløtt. Det er ikke ulovlig å sykle i skogen, ei heller å vise hensyn. Pøblene kan gjerne ryke og reise dit peppern gror og bli der. Hvorfor ødelegge noe som er til glede for andre? Hvilken glede kan noen ha av det?

 

Om du er misfornøyd med det jeg gjør, om du ønsker å ta over, så kontakter du meg på 97017559 sariberg@online.no. Inntil det skjer, så ber jeg deg (om du leser dette) holde fingrene unna skiltene som er satt opp. De fungerer mer enn bra nok slik jeg har satt dem. Det er frustrerende, irriterende og totalt meningsløst.

 

Søndagsløpet nr. 246

 

Grønn løype

 

27. august 2023  

 

Fakta løp 20 (7)

 

Vær: Lettskyet pent. Temp: 18°. Vind: 8 m/s fra sør. Forhold: Vått, bløtt og tungt

 

Deltagere: 30

 

Perset: 5

 

Årsbeste: 14 ( inkl. de som perset )

 

Debutanter: 3

 

Års debutanter: 5 ( inkl. debutanter )

 

Dagens vinner: Jan Olav Solli

 

Ansvarlig tidtager: Svein

 

Min(e) assistent(er): Ingen

 

Foto: Svein