Søndagspraten med Rune Nilsen

Har satt seg mål om å delta i sitt første maraton og da granskes terminlista til Kondis nøye

Grønn løype 26. mai.

Rune Nilsen debuterte i Søndagsløpet i årets først løp i 2017. Med tiden 31:46 ble det en 6. plass i løpet som også er hans svakeste plassering av totalt 31 løp (eksl.Trippelen) I alt har det blitt 7 seire i gul, 1 i grønn og 2 seire i rød. I tillegg har han vunnet Trippelen 2 ganger, så Rune er en av dem som har gjort det best. I den gule har han 18 løp under 30 min og kun en mann har flere løp under 30 min.

Noen spesielle som imponerte deg i året som gikk Rune? - Det er alle som stiller til start på løpene i Kalnesskogen, uke etter uke, år etter år.  Vi kan vel alle si oss enige i det.

Nilsen mener selv at utholdenhet i de litt lengre løpene er hans styrke som løper, mens svakheten er at det fort blir for mange harde økter, som igjen går utover overskuddet. I løp som betyr litt ekstra passer han på å kle seg lett og skoene bør være så lette som mulig. Selvsagt er godt med drikke viktig før løp og jo lenger løpene er, jo viktigere blir det med å få i seg nok drikke. - Ja, jeg passer på å drikke godt 2-3 timer før løpet. Skal jeg løpe langt (2 mil), tar jeg en «gul» rett før start. Spiser 3 timer før løp, drikker litt frem til 1 time før start, mens under løpene blir det lite med drikke.

Ble det noen annen treningsformer i tillegg til løping i 2019? - I tillegg til egentrening i Kalnesskogen, ble det intervalltrening med SIL på tirsdager. Kjører også noen styrkeøkter hver uke. Vinterstid blir det også ski.

Gul løype 28. april

Mens mange trekker innomhus for å trene i mørketiden gjør aldri Rune det. - Nei, Jeg trener kun ute, så når årstiden og værforholdene tilsier «dårligere» løpeforhold, så løper jeg roligere, både korte og lange turer. Og i tillegg mer styrke og ski. I snitt løp jeg 5 mil i uka samt 2-4 styrkeøkter i fjor.

Hva synes du om variasjon mellom gul, grønn og rød? - Jeg liker variasjon og synes det er topp med ulike løyper, så fortsett med det! Grønn er min favoritt, for den inneholder alt jeg liker! Savner ellers ikke noe som helst! Jeg er fornøyd med alt!

Om fjorårssesongen satte han stor pris på et gateløp på 10 km og en 5 km på bane. Ellers var det en grei sesong, men også med litt lite overskudd. - Jeg pådro meg en skade helt på tampen, som jeg sliter med fortsatt.

Trening er sundt for helsa, vel å merke trene med sunn fornuft. Trening gir jo som regel bedre kondis, men hva tenker man mest på? Rune mener som alle at det viktigste må være å vedlikeholde helsa slik den er i dag (uten skader).
- Selvfølgelig bra hvis jeg klarer å holde tidene på samme nivå, og gøy hvis jeg «perser» meg selv.

Noen spesielle mål for 2020? - Jeg synes det er gøy å ha løp å trene opp imot, uansett hvor løpene skal gå, så terminlisten i «Kondis» leses nøye. Har også som mål for 2020 å delta i mitt første maraton!

Vi avslutter dagens Søndagspraten med å takke hverandre for den. Så vil jeg i tillegg få ønske Rune lykke til i 2020.