Søndagspraten med Morten Moen

Med riktig trening og gode sko kan man kvitte seg med skader

Mange starter opp med løping for å komme i bedre form og det samme gjaldt for Morten, og som i tillegg snart skulle gifte seg. Trening fungerer bra som slankemiddel og når man skal gå opp kirkegulvet gjelder det å ha god kondis🙂

Når startet du med å løpe? - Jeg startet i 2010 og det har blitt mer og mer etter hvert. Det jeg liker best med løpingen er langturene, som gir et fint avbrekk i hverdagen. En mulighet til å senke skuldrene og å sortere tankene.

Morten er ofte å se når Søndagsløpet har sine lengste løp, så bli ikke overrasket om han blir å se når Trippelen arrangeres. Aller best liker han løypeforholdene i Kalnesskogen, mens rammen rundt med folkene kommer på en klar 2. plass. Her var det visst close race mellom aller best og den klare 2. plassen forstod jeg.

Hva mener du må til for å få mer fart på beina? - Er vel ikke så avansert, bare få løpingen inn som en vane og sett av tid. Blir det for masete, så ta det heller med ro å se på det som en koselig søndagstur. Ideelt sett skulle jeg ønsket å få til en 3-5 timer i uka, men er for ofte nede i en økt. Har nå fokus på å trene opp mer styrke og basiskondisjon igjen.

Hva er ditt beste løp så langt, uansett konkurranse? - Det jeg er mest fornøyd med var å gjennomføre Nordmarka skogsmaraton i 2018 (sluttiden ble 4:36 ). Jeg løp det første gang for fire år siden med alt for dårlig treningsgrunnlag, og det var en forferdelig opplevelse. Å kunne løpe det i fjor, og nyte det selv med noen mageproblemer var en god følelse.

Når det gjelder annen idrett så blir det kun alternativt, men badminton skulle han gjerne spilt mer. Når man har løpt i 8 år som Morten har gjort, så har han nok hatt føling med flere typer skader.
- Nei, det har stort sett gått bra og egentlig er det mer riktig å si jeg har fått trent bort noen problemer med å trene riktig. Spilte en del badminton før og slet med benhinnene, men gode sko og trening hjalp på det.

Forbildene er Rafael Nadal (tennis) og Sondre Nordstad Moen (løp). Det er de to som imponerer mest for tiden. Spesielt Sondre og hva han har fått til på maratonsiden står det ekstrem respekt av.

Da kan jeg legge til at persen til Sondre på denne distansen er 2:05:48 satt i desember 2017.

Med små barn, full jobb og skole ved siden av blir det naturligvis ikke så mye tid til hobbyer nå om dagen. Interessen er så klart å løpe og hvis tiden strekker til, få brygget litt øl.

Nådde du de målene du satte deg i fjor og hva blir årets mål?
- Stort sett fornøyd med 2018, selv om høsten ikke ble ideell. Det store målet var å løpe Nordmarka skogsmaraton og få en god opplevelse, og det fikk jeg til. I år er målet egentlig Romeriksåsen på langs, men da må treningsmengden opp igjen. 2018 var et travelt år, og håper jeg kan prioritere gode økter i 2019 for å trene meg opp til det.

Er det noe Morten har lyst til å legge til før vi runder av? - Jeg ønsker å takke for den jobben som legges ned med løypene og arrangering av løpene. En jobb jeg skulle ønske enda flere fikk se og oppleve med å være med på løp.

Da takker jeg Morten for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i år.