Søndagspraten med Alexander Baustad

Har mål om å perse i alle løypene, og med god margin!

Alexander har ingen lang fartstid med løpesko på beina. Grunnen til at det ble løping deler han nok med mange andre.

-Ja, stemmer bra det. Jeg endret livstilen min og hadde gått ned mange kilo over 2 år. Da jeg nådde målet mitt var jeg fortsatt i meget dårlig form siden jeg kun endret kosthold og ikke trente. Da måtte jeg finne en treningsform for å komme i form på. Egentlig litt tilfeldig at jeg startet å løpe, men Pål Pettersen og Ole Petter Hansen Glückstad på jobben (Nortura) hadde snakket om Torsdagsløpet, så da var det bare å henge seg på.

Alex begynte altså å løpe i april i fjor og er ganske fersk i gamet. Løping er ikke veldig avansert og noe de fleste kan gjøre. Men allikevel ganske slitsomt av og til.

Hva liker du ved det å løpe? - Egentlig alt. Langturer med musikk på øret og intervalløkter. Er vel kanskje det at man kan variere så mye.

Noe spesielt du liker ved søndagsløpene? - Det jeg liker med søndagsløpene er vekslingen mellom de forskjellige løypene. Grønn er min favoritt!
For de som ikke skulle kjenne til den grønne så er ikke den av de mest lettløpte i Kalnesskogen.

Du gjorde store fremskritt i fjor. Har du noen gode råd å dele med oss for å løpe enda fortere? - Ja, hvorfor ikke få opp mengden i uka, så man holder hele distansen. Har trua på det jeg.

Hvor mye trener du, hvordan trener du og hva legger du vekt på?
- I løpsesongen kan en vanlig uke se slik ut: Intervall på tirsdag (med Tom og Svein), Torsdagsløpet, rolig løp fredag og Søndagsløpet.


Nå må jeg legge til at på disse intervallene han nevner så ser Tom og Svein lite til Alexander. Når vi begynner å bli slitne står han og venter på oss i mål. Han blir jo aldri sliten og det føles litt deprimerende for han Svein.🙂

Hvilket løp setter du aller høyest? - 33.56 i Søndagsløpet (26.08.18). Den Søndagen kom jeg i mål og følte at det meste gikk min vei under løpet.

Mulig Alexander hadde svart 23:47 i Torsdagsløpet 6.09.18 som en god nr. 2, men det spurte jeg ikke om.

Når Alexander ikke jobber, triller barnevogn og løper intervaller med Tom og Svein, så er han meget interessert i rinkbandy. Han sier det er bedriftsidrett, men kanskje vi en vakker dag vil se han på tv i større sammenheng? Hvis ikke, så kan vi jo håpe vi får se han på tv eller i resultatlistene i Vasaloppet på ski som går 3. mars.

Har du vært plaget med skader den tiden du har løpt? - Hadde litt problemer med hælene, men fant fort ut at sko har mye å si, så nå vil jeg ikke gå på den blemma igjen. Bytter mellom forskjellige sko nå.
Sier meg der helt enig med Baustad. 

Forbilder har mange av oss og kan de motivere til ekstra innsats vil ingenting være bedre enn det. Trenger selvsagt ikke være bare de man ser på tv eller leser om i avisene. Lokale menn og damer, og gjerne de litt eldre som løper i både Torsdagsløpet og Søndagsløpet uke etter uke. De er mine forbilder sier Alexander og håper at han også kan bli det når han blir "litt" eldre.🙂

Hva med hobbyer og interesser? - Det er Sarpsborg 08 det, samt friluft og fiske.

Tiden begynner å bli litt knapp, så ved neste prat kan vi gå litt mer inn på det med fiskelykke. Mulig han har noen feite fiskehistorier å fortelle for de har som kjent ingen grense på vekt eller armlengde.

Når man er så fersk som løper så setter man seg kanskje ingen mål. Det gjorde heller ikke Alexander da han startet med å løpe i april, men for sesongen 2018 sier han seg godt fornøyd med persene han satte.

Har du satt deg noen mål for kommende sesong? - Jada, og det er å perse med god margin i alle løypene. Vel å merke om jeg får trent jevnt igjennom 2019. 😀👍

Som en avslutning lar jeg Alexander få siste ord: - Da vil jeg få takke alle som jeg har trent med i 2018, håper på mange felles økter også i 2019.

Da takker jeg Alexander for Søndagspraten og ønsker han lykke til i år.