Søndagspraten med Roar Henriksen

Har spilt fotball mot storheter som Davidsen, Soler, Carew og Enger

Etter en lang fotballkarriere ble Roar trener for et damelag, men fikk ikke vært med på så mye der så da ble det litt egentrening med både sykling og joggeturer. - Det var vel i 2016 at jeg ble spurt om jeg ikke skulle prøve meg i Torsdagsløpet og ble meget overrasket over hvor moro det var å løpe med andre.


I Søndagsløpets gule løype debuterte han 10. juli 2016. Fra fotballen er jo ikke veien så veldig lang til å bli en løper.

Kan du fortelle litt om din tid som aktiv fotballspiller? - Jeg startet med fotball i I.L Borgar før ferden gikk til Selbak T.I.F i november 1988. Da hadde Borgar rykket ned til 7 div og Selbak opp til 3 div ( det som er 2. div. nå). Der spilte jeg i over 20 år og var over 40 år da jeg la opp, men det ble noen kamper til da de trengte litt hjelp de første årene. Det ble 98 kamper i Borgar og 452 i Selbak som er rekord. Beste minne er nok da vi slo FFK 2-1 foran over 3000 tilskuere på Selbak Stadion. Scoret jo noen mål i karrieren, men det er nok ikke det jeg er mest kjent for. Jeg var en hardt spillende kar og navn som råtass, og gris kom tidlig på banen, men utenfor banen en stille og rolig fyr. 🙂 Har spilt mot flere store spillere som Vidar Davidsen, Erik Soler, John Carew og Pål Enger!!! (han som stjal Skrik).🙂 Savner fortsatt fotballen, men alderen henter oss inn før eller senere. Er stolt over det jeg fikk være med på i Selbak og de fantastiske spillerne jeg fikk spille med. 

Roar mener som mange andre at det er det sosiale som betyr aller mest i idretten. I søndagsløpene har Roar vært en av de som har deltatt i flest løp og på spørsmål om hva han liker best med søndagsløpene sier han det er flott med flere løyper, så variasjon må trekkes frem. Best av alt er nok det etter å ha kommet hjem kan slappe av å være fornøyd med seg selv etter en tung økt. Søndagene er også da han har mest tid til overs.

Har du et råd til de som ønsker å få fart på beina i nettopp løpene på søndag? - Vil du bli bedre så er nok intervaller og bakkeløp tingen, men det beste rådet er vel att du lytter til kropp og helse, og at du har det moro.

Selv prøver han å få med seg de fleste torsdags- og søndagsløpene. Noe mer enn det føler han ikke noe behov for.

Mange løp har det blitt og hvis han skal fremheve et løp eller tre, så trekker han frem de gangene han har fullført Trippelen. Trippelen er en stor utfordring for de fleste og bare det å fullføre en slik er en prestasjon i seg selv. Roar mener selv at treningsgrunnlaget hans er lavt.

Tidligere var det fotball som gjaldt, men nå har løpingen tatt over. Noen andre idretter Roar? -Nei, som sagt kun dametrener ved siden av løpingen, men klart jeg savner fotballtreningene.

Mange av oss sliter/har slitt med skader. Hva med deg? - Her har jeg vært heldig med kun litt småtteri og da tenker jeg på løpingen, og ikke på fotballbanen.

Noen forbilder innen idretten har han aldri hatt, men imponert kan han være over de som kommer tilbake etter motgang og klarer målene sine.

 Hva med hobbyer eller andre interesser? - Er nok en fotballidiot der lagene er FFK, Liverpool og IFK Gøteborg. Følger også med på ishockey der lagene er Sparta og Leksand.

2018 har vi nå lagt bak oss og målene før sesongen var å komme så nær persene som mulig. Der manglet det jo litt, men nye muligheter kommer og det gjelder jo for de fleste av oss. Ikke minst for Roar som også har det å komme så nær persene som mulig som mål i år. Et annet mål er å få med seg de fleste løpene, samt det å ha det moro.

Til slutt på vår hyggelige søndagsprat ønsker Roar å takke alle som legger alt til rette for oss som bare kommer og løper. Masse trivelige folk og fine løyper, så han har allerede begynt å glede seg til "på an igjen" i Kalnesskauen.

 Da sier jeg takk til Roar for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i år.