Korona-pandemien.

 

Noen uker har gått siden myndighetene stengte ned. Mye har blitt åpnet etter det, men pandemien er langt ifra over. I Sarpsborg er smitten lav og heldigvis for det, men vi skal ikke slappe av. Heller ikke du og jeg.

 

Myndighetene har laget noen regler til oss og regler skal vi jo følge. Noen regler er mer viktig enn andre igjen og kanskje den viktigste av dem alle er å holde anbefalt avstand på minst 1 meter. 

 

Å berøre resultatarket og kulepenn må ingen andre enn den som noterer tider gjøre. Jeg har ingen ønsker om å dra med meg smitte hjem. 

 

Det skumle er jo at vi vet jo ikke om vi er smittet før vi merker tegn på at alt ikke er som det burde. Vi omgås jo andre og kan bli smittet selv, og hvem ønsker å smitte andre?

 

Så har jeg fått noen henvendelser fra andre at avstand ute i løypa ved passering har vært for liten. Her må det skjerpning til folkens. Gi tydelig signal til dem du skal passere i god tid. 1 meters regelen gjelder også ute i løypa. Nå er vi mennesker såpass ulikt skapt og mens noen tar pandemien mer alvorlig enn andre er det viktig at vi alle har respekt for andres meninger.

 

Mine er:

Hold avstand til andre fra du kommer til du drar.

Se, men ikke røre arket og kulepenn.

 

Som ansvarlig for Søndagsløpet blir jeg litt stressa om regler brytes.