Søndagspraten med Lars Noreng

Taktikken blir å holde en eller annen rygg så lenge som mulig, og da gjerne ryggen til Raymond

Gul løype 09.06.19

Å løpe like mye og like godt som i fjor var hans mål foran 2019 sesongen. Med fasit i hånd så lyktes han godt med de. Det ble 24 løp i de tre løypene, samt to Trippelen. Perset gjorde han også i samtlige løyper, så alle målene ble innfridd.

Lars synes det tidvis er krevende med to løp i uka og det medførte også at han hadde et par skader. I den perioden roet han ned, så uten de problemene kunne han nok hatt enda flere gode løp. Takket være mye og god trening ble det et bra år.

Noen spesielle som imponerte deg i året som gikk?
- Min treningskamerat Alf-Martin gjorde noen imponerende løp midt i sesongen, Raymond har vært god hele året, og Alexander Baustad kom godt mot slutten. Svaret preges av hvem jeg kjenner best.

Vi har vel alle våre sterke og svake sider i løp. Lars mener selv hans styrke er at han tåler å ha det vondt. Når det gjelder teknikk og særlig det å løpe i nedoverbakke har han veldig mye å hente.

I løp som betyr litt ekstra, forbereder du deg annerledes og legger du opp til noen spesiell taktikk? - Jeg prøver å få sovet godt og få slappet av like før løp. Taktikken min er stort sett å holde en eller annen rygg så lenge jeg kan, og da gjerne ryggen til Raymond om det er mulig.

Grønn løype 14.04.19

Mat og drikke har vi alle et forhold til, og kanskje enda mer vi som driver med idrett. Mange har sine meninger om hva som er best å innta før løp. Lars vil ikke trekke frem noe spesielt her, men sier at på søndager tar han gjerne egg og bacon til frokost. Et par timer før økten blir det gjerne et rundstykke.

Noen gode råd til oss som sliter litt med motivasjon gjennom vinteren? - Jeg fikk litt drahjelp av å være med på gruppetimer i spinning sist vinter, det kan jo være et tips. Ellers tror jeg det er lurt å ha en periode i året der man ikke løper så mye, for å begrense belastningen på kroppen. Trente også litt styrke i tillegg til spinning-øktene. Nei, fører ingen oversikt over hvor langt eller hvor mye jeg trener.

Søndagsløpene startet vi med i 2014 og frem til i fjor var det en overvekt av løp i gul. Etter en avstemming i fjor ble det nogenlund lik fordeling mellom gul, grønn og rød. Noe Lars ikke var helt fornøyd med.
- Nei, jeg skulle gjerne sett at det var løp i gul annenhver søndag, slik at det var «mellomdistanse» og «langløp» annenhver gang. Samtidig ser jeg at det opplegget som har vært i 2019 har fungert godt og trukket mye folk, så jeg klager ikke. Jeg liker kanskje den gule aller best, men også den grønne løypa. Den røde er jeg ikke så glad i.

Trippelen 02.06.19

Er det noe rundt søndagsløpene du savner? - Jeg savner ingenting, det er et aldeles strålende arrangement. Men når det er blitt så få løp i gul løype som det er nå, synes jeg det er idiotisk at vi skal ødelegge et av løpene ved å løpe motsatt vei fordi det var en eller annen avstemning i forrige århundre som ga flertall for det.

Målsetning har nok de fleste av oss, men hvorfor løper vi? Løper vi for en bedre helse eller tenker vi først og fremst på å prestere best mulig? Svarene her tror jeg er litt avhengig av alder på den som blir spurt. Noreng som har passert 45 er helt klar her:
- Helsa må alltid være det viktigste. Vi må ikke glemme hvorfor vi holder på med dette. Gode tider er eventuelt en bonus.

Avslutter dagens intervju med å spørre om han har noen spesielle mål for 2020. - Jeg håper å løpe mange gode løp i Kalnesskogen. Det blir nok kun Torsdagsløpet og Søndagsløpet på meg i år også, det holder.

Da takker jeg Lars for Søndagspraten og ønsker ham lykke til i år.