Hele veiens bredde taes i bruk og kanskje ikke så merkelig når så mange deltar. Dag Sletner orienterer litt før start

Da jeg engang tidlig på sommeren i 2014 kom på tanken om et løp på søndagene også, tenkte jeg at kanskje det ville komme 10-12 løpere. Torsdagsløpet har jo eksistert i mange år, og når en vet at mange løper også i helgene, så hvorfor ikke.

Sitter her og vet nesten ikke hva jeg skal skrive. Det fordi jeg nesten ikke tror det jeg nettopp har vært vitne til.  56 stiller til start i dagens Trippelen og jeg som kun hadde 50 lapper oppe i boksen min. Lapper som skulle trekkes ut til dagens 3 premier. Nå ville giver være anonym og lar det bli med det. Trekning ble det og det takket være en app Sletner fant på sin mobil.

56 starter, men 10 synes dette ble for slitsomt og valgte å hoppe av løpet underveis. 22,3 km i en krevende løype, i godt og varmt sensommervær, så er det ikke vanskelig å skjønne deres valg.

Som arrangør er jeg helt avhengig av hjelp og folk er ikke vanskelig å be. En kjempestor takk til alle mine hjelpere som var Wenche, Therese, Ullriche, Lillian, Gro, Per-Owe, Dag og Helge. Alexander bidro også og hans hjelp var også god å ha, da jeg trengte den. Noen jeg glemte?

Dag Sletner tok tiden og makan til hukommelse den kællen har😮 Sikkert flere enn meg som fikk følelsen av å være på auksjon, da han styrte showet. Helge måtte virkelig jobbe for å henge med i svingene og noen ganger var de veldig krappe, men alt gikk helt perfekt. Som for øvrig alt annet mellom 12:45-16:30.

Mange nye ansikter og her var det nok flere som ikke var så godt kjent, for det ble løpt feil. Alltid kjedelig og mest for dem det gjelder.

  • Wenche og datteren Therese stod vakt i den røde og da etter 6,3 km. Ikke første gang Nilsen har vært drikkevakt, og vi håper på det samme i fremtiden

  • Her ved drikkestasjon 3,3, 13,1 og 19,3 stod Ullriche og Lillian. Her gjorde forøvrig fotografen en dårlig jobb som ikke fokuserte mer på hans gode hjelpere. Skjerp deg Bergerud

  • På drikkestasjon ved start stod Gro. Her bidro også Per-Owe, men han var visst ikke til stede da bildet ble tatt. Ved siden av Gro tar dagens vinner seg vann

Vi er vel alle opptatt av rekorder og det gjelder for best tid i løp og best tid blant damene. Ville løyperekorden til Jon Ivar og søstrene Ida og Birthe overleve? Begge rekordene var etter gode løp av dem, så løpe fort måtte man den som ville ta over disse. En overlevde, mens den andre ble knust.

Jon Ivar sin 1:38:29 klarte seg, men kun fordi Øystein Solbjørg løp feil to ganger i rød løype. Øystein vinner allikevel og ganske klart med tiden 1:39:01 foran Rune Nilsen på 1:41:43 og Svein-Åge Karlsen på 1:42:28. Nå løp også Svein-Åge feil i den røde, så vanskelig å si hva hans tid kunne blitt.

Camilla Opstad Arnesen mener selv hun er best på lengre løp. Tror henne på det etter et imponerende løp der hun slår løyperekorden med så mye som 4 min. På resultatlista har hun også mange gode løpere bak seg. Den nye rekorden for damer er nå på 2:05:52.

  • Det ville trolig blitt ny rekord i Trippelen på Øystein om han ikke løp for langt i den røde. Et plaster på såret for det heller bli som vinner av løpet

  • Med to løyperekorder i august viser det med all tydelighet at Camilla er i knakande god form. Det blir ny løyperekord og med så mye som 4 min

Den som fullfører Trippelen er uansett en vinner, for vinner er ikke kun den som står øverst på lista. Tror de fleste kjemper med seg selv og kanskje klarer jeg årsbeste eller pers er det nok mange som har tenkt. Bare det å gjennomføre Trippelen viser styrke mentalt.

Kun to Trippelen i året og til sammen er det gjennomført 6 løp. Jonas Kirkerød med fem og flest, mens Birthe Lundestad Høier, Ida Lundestad-Kemi, Rune Nilsen, Magne Svandal og Tom Sognlien har deltatt 4 ganger.

Trippelen krever mye av den enkelte og det ser man jo godt på antall brutte løp. Her kan man med superform perse med mange minutter. Motsatt kan man gå i veggen, eller nesten verre enn det. Varmen i tillegg gjør det ikke enklere, men med flere drikkestasjoner underveis og Kiwi som sponser oss med frukt er vi godt forberedt.

Søndagsløpet på Facebook er viktig for å nå ut til dere. At så mange deltok nå er Alexander Baustad og Lars Noreng sin fortjeneste. De styrer nå alt som har med Søndagsløpet å gjøre der. På hjemmesiden skrev jeg 28 debutanter, men det var kun de som fullførte løpet. Med antall brutte stilte 33 opp til løpet.

Fikk mange rosende ord etter løpet og det synes jeg alle som deltok skal ha æren av. Dette var årets siste, men vi satser på to nye til neste år. Søndagsløpet fortsetter hver søndag til og med søndag 13. oktober i varierende løyper. Så blir det noen ukers pause frem til juleløpet 24. desember.

OBS. Da skrev jeg visst litt allikevel.

  • Malte er en av mange debutanter i dag. Kanskje Ole Petter skal prøve å kopiere dette stuntet?

  • Tina og Anne gjør som Malte, og debuterer, men hvem er hvem her?

  • Knall og fall skjer, men kanskje ikke så voldsomt som dette da