Dag leder an i spurten mot Rolf Henrik

Hva var det som fikk deg til å begynne med nettopp løping? - Det var vel bare tilfeldig at jeg begynte å løpe og da i Kalnesskogen. I 2008 stumpet jeg røyken, kjøpte meg sykkel og ville starte et sunnere liv.


All syklinga ble litt ensformig, så da lillebror Jan Ivar lurte meg med på Torsdagsløpet ble jeg inspirert til å fortsette med det. Mest for variasjonen i treninga. Akkurat når løpskarrieren startet kan jeg ikke huske, men det er vel registrert i torsdagsløpets historie? Kanskje det var i 2012 eller 2013.


Da kan jeg informere Dag om at det var 8. august 2013 og at det ble syv løp til dette året.

Det er egentlig ingenting Dag liker ved løping. Løping som idrett synes han er best å se på. - For meg er det de lange rolige løpeturene jeg trives best med. Er formen god er det selvsagt moro å parkere Tom Kristoffersen i Hundebakken🙂

Noe spesielt du liker ved søndagsløpene? - Søndagsløpene er et godt treningstilbud. Jeg er ingen langdistanseløper, men jeg synes de litt lengre løpene er bedre enn 5 km med innbytterpuls hele veien.

Dag gruer seg alltid til smertene i Torsdagsløpet. I Søndagsløpet skulle han ønsket at det var flere å løpe sammen med og legger til at å løpe sammen med ham krever ikke så mye av deg da de fleste løper mye fortere.

I de mest aktive periodene trener Dag ca. 4 ganger i uka inkludert løpene på torsdag og søndag. Noen spesiell treningsform legger han ikke vekt på, så det blir som regel rolige turer utenom løpene. Intervalltrening har han prøvd, men synes det er best med rolige turer. Det å bli bedre er ikke noe han tenker på.

Noen "gammel" løper var han jo ikke da han knøt på seg løpeskoene for første gang i 2013. Da er det kanskje ikke så vanskelig å huske sitt beste løp? - Nei, det husker jeg godt for det var våren 2017. Da trente jeg mye og fikk mine beste tider i alle løypene. Skal jeg velge ut et, så blir det nok 23:50 i Torsdagsløpet og dagen var 4. mai.

Hva med andre idretter, og skader? - Er også glad i sykkel. Deltar ofte i ritt hvert år. Birken og Grenserittet har jeg fullført flere ganger. Som "gammel" fotballspiller har jeg trent litt sammen med gamle lagkamerater, også i fjor. Det kan jo bety litt av hvert og bl.a med skader. Sliter med knærne og menisken i høyre kne er operert en gang. Fortsatt ikke bra i den, men det stopper ikke der for kramper og strekker i leggen er også et problem innimellom.

Noen forbilder har han ikke, for ham er det god fysisk form og helse som er det viktigste. 2018 begynte bra, men skader ødela mye og høsten ble bedrøvelig med lite løp samt trening.

Mye av fjoråret gikk med til studier og da ble det lite tid til slikt som hobbyer og andre interesser. Nå vet jeg at Dag har en stor hund, så kanskje hunder burde blitt nevnt som interesse?

Etter en sesong som ikke helt ble som ønsket har han vel tenkt å revansjere seg i år. Vil vel vise seg fra en annen side og uten å tenke seg om svarer han bekreftende på det. - Joda, jeg er optimist og regner med at 2019 blir et år i nærheten av 2017 og den formen jeg hadde da.
Vi får notere oss ned det da. Søndagspraten kan gi oss alle et lite press, så greit å huske.

Før vi avslutter samtalen sier Dag at sykkelen er han litt lei nå og at den fortsatt står med startnummer fra Grenserittet på. I vinter prioriterer han styrke og utholdenhet. Her blir det altså ingen hvile gjennom vinteren og det kan han heller ikke tillate seg da han håper å ligge i ryggen på Tom K. fram til 5 km neste år. Så får vi se hvem som har den beste spurten av de to. 😎😊

Da sier jeg takk til Dag for Søndagspraten og ønsker han lykke til i år.

Søndagspraten med Dag Sletner

Å parkere Tom i Hundebakken hadde vært ille moro🙂