Søndagspraten med Ulf Roger Olsen

Lar seg ikke skremme av løp som er lengre enn maraton

Det kan være vanskelig å bryte opp fra noe for å komme i gang med noe annet. Ikke minst gjelder det å begynne med noe så enkelt, men dog så slitsomt som det løping er. Med hund i huset og lysten på litt bedre form var det som skulle til for at Ulf Roger begynte å løpe. Ble et par turer i uka når poden var gammel nok, så ble det litt mer etter hvert og det hele startet sånn rundt 1993 med noen kortere opphold inne i mellom. I Søndagsløpet debuterte han 10. august 2014.

Hva liker du ved løping som idrett? - Det er individuelt, du kan ikke sitte og trille som på sykkel eller skli som på ski, beina må gjøre jobben uansett om det går opp, ned eller bortover.

Ulf Roger er ofte med i løpene i Kalnesskogen og det gjelder både på torsdag og søndager. Når jeg spør om hva han liker med løpene kommer det kjapt  "tidtaking og resultatliste, og noen interne oppgjør som gjør dette gøy".

Løp er individuelt og det som passer for den ene er ikke sikkert passer like bra for andre igjen. Kan allikevel være greit å lytte til andre og kanskje verdt å prøve ut. Noen gode råd til oss for å få fart på beina har han ikke lyst til å komme med, men heller snu på det og sier "100% på torsdag, søndag og Borredalen Rundt på tirsdag er i hvert fall å be om trøbbel for denne karen" Det må trenes og hviles likeså. 

Hvor mye trener du, hvordan trener du og hva legger du vekt på?
- 4 til 6 dager i uka, mest løping, litt sykkel og en tur på rulleski i uka for overkroppen. Regelmessig langtur er prio.1, så er det litt fartslek og hardkjør i ett eller to av ukas løp. Ved siden av løp, rulleski og sykkel kan jeg legge til litt vekttrening på vinteren. Mange nedprioriterer det å trene med vekter, men det burde man slettes ikke gjøre.

Hva er ditt beste løp så langt, uansett konkurranse? - Ja, til det vil jeg nok si fjorårets Fredrikstadløpet på 1:36 er godkjent. Et annet løp som jeg også synes var bra var 20:56 i Torsdagsløpet 28.09.2017. Personlig så liker jeg best de lengre løp.

Mange av oss sliter/har slitt med skader. Hva med deg? - Alltid et eller annet, men skader er kjedelig å snakke om.

Da går vi heller raskt over til neste tema som er om han har noen forbilder. - Joda, mitt forbilde er helt klart Petter Northug. En kompleks fyr og ikke bare en tørr og kjedelig utøver!
Som kjent har Petter nå lagt de beste skiene på hylla, så da får vi se om Ulf Roger han vil få noen nye idoler etter ham.

Hva med hobbyer/interesser? - Blir litt fluefiske etter ørret både ved kysten og i innlandet. Blir også litt reising i løpet av et år. 

2018 startet med halvmaraton i Fredrikstad og som ble gjennomført på 1:36. En tid han synes var godkjent. Neste løp av en viss størrelse var Glommaløpet, men da hadde varmen kommet og alt derfra, og til langt på høst ble bare rot. Sesongen 2018 ble avsluttet med Fredrikstad Maraton i oktober og der tiden ble 3:39. Det synes han var 9 min for mye.

Mens 2018 ikke ble helt som ønsket ser Ulf Roger frem imot en ny sesongen og da satser han på en bedre halvmaraton tid enn sist på 1:36. På maraton blir målet under 3:30. Som nevnt over liker han best lange løp og et som er langt og litt lengre enn langt er ecotrail på 50 km. Har lyst på et sånt løp som han sier og da mener han at 5 timer er bra. Ulf Roger er usikker på Glommaløpet, men er temperaturen med oss så er målet 1:10.

Har du noen mål å strekke deg mot i søndagsløpene? - Når det gjelder løpene i Kalnesskogen sikter jeg meg inn på under 30 min i gul og rundt 47:30 i den røde ville smakt bra. Trente bra gjennom hele 2018, så nå ser jeg frem imot nye løp og nye fighter i en ny sesong.

Vi ses snart folkens var siste ord fra Ulf Roger og med det takker jeg for praten, og ønsker ham lykke til i år.