Sykkelløype i duatlon

Duatlon består av løp gul løype 7,0 km, sykle to runder a 8,3 km og avslutter med å løpe blå løype 5,1 km. Løypene vi løper er vel kjente, og skal her ta for meg sykkelløypa.

Starten er på samme sted som alle starter i løpene.

Vi sykler ut på Gamle Kongevei, følger veien vestover i retning Eidet. Etter 1,5 km tar du til venstre inn på en bred skogsvei. Kommer så inn på gul løype og følger den midt ned i bakken. Der tar du til høyre og inn på rød løype og sykler i motsatt retning av den. Vær litt obs nederst for de to store steinene du skal mellom.

Nedover Hasseliveien passerer du hus på begge sider, så greit å være obs der også. Som en T kommer du til Fløterveien og til høyre sykler du. Nå i retning sykehuset og når du krysser Gamle Kongevei, holder du litt til venstre og følger sykkelveien ved siden av FV118 i 300m. På høyre side står det en bom og den skal du gjennom. Her blir det grus og opp kneika går løypa, og snart inn på rød løype. Kan være litt løs grus på noen steder. Nå følger du grusveien helt til Kalnesbrekka (Kalnes Hagesenter foran deg)

Hold til venstre og så til høyre og vi sykler sykkelveien langsmed FV118. Over på Bjørnstadveien som kommer ut på FV118. Her er det viktig at du skal ikke sykle på FV118, men gjennom undergangen til venstre. Hold så til venstre langsmed FV118 og passerer Inspiria til venstre og snart Quality. I enden av sykkelstien tar du hardt til høyre og under FV118 for andre gang. Fortsett da rett frem, opp bakken og inn på Gamle Kongevei. Nå er det bare å følge Gamle Kongevei vestover (høyre).

Det blir to runder og hver runde er på 8,3 km. Mellom 1 og 2 runde skal du ikke innom start, men rett frem på runde nr. 2.