Løp 1

19 menn og en dame deltok i det første løpet i den røde løypa. 22 grader, sol og noen skyer og ellers fine forhold den første søndagen i september. Foto: Tom Kristoffersen.

Foto: Stig Kavli.

Jon Ivar Tjernshaugen åpner i et morderisk tempo der de første kilometerne gikk unna på langt under 4 min. Her ved passering 2 km har han fått et bra forsprang på Pål Nilsen. Foto: Tom Kristoffersen.

Høyt åpningstempo på denne gjengen også med f.v. Helge Rosnes, Lars Henning Stang, Tom Sognlien og Raymond Westberg inne ved lista. Foto: Tom Kristoffersen.

Frisk åpning av Jarle Fredriksen som har Jørgen Kolberg i rygg. Noen meter bak kommer Jarle Jørgensen og Ketil Gjølstad. Foto: Tom Kristoffersen.

Jarle Jørgensen og Ketil Gjølstad som snart skal ta av etter 800 meter med grus under skoa og bevege seg inn i skogen i mykt terreng. Foto: Tom Kristoffersen.

F.v. Svein Bergerud var mest preget av tempoet på dette tidspunkt. Han fryktet sikkert mest av denne kvartetten hva som venter dem fremover. Ellers ser vi Frode Andersen i rygg og Bjørn Ketil Hansen og Steinar Jacobsen. Foto: Tom Kristoffersen.

Tom Wahlgren hadde tilbragt det meste av formiddagen i skogen med O-poster så han var litt sliten da løpet gikk. Da blir det tøft og gjennomføre en såpass tung tier. Foto: Tom Kristoffersen.

På toppen av Galteryggen ligger Jon Ivar fortsatt i tet. Pål Nilsen som vi her ser ryggen på har nok ikke gitt opp på dette tidspunkt for mørdarbakken venter om noen minutter og der kan alt skje. Foto: Tom Kristoffersen.

Kristoffer Rostad har kommet seg over den første kneika, men er ikke riktig på toppen ennå. Her har han nok innsett at 3. plass er den han må sikre nå. Tredjeplass blir det også til slutt for Kristoffer med tiden 49:51. Foto: Tom Kristoffersen.

To slitne karer, Raymond Westberg og Lars Henning Stang nærmer seg løypas høyeste punkt. Raymond måtte slippe Lars Henning opp den tøffe Lundestadbakken til slutt, men får allikevel sterke 51:17 i sluttid. Foto: Tom Kristoffersen.

Magne Svandal holdt litt igjen i starten og fikk betalt for det mot slutten av løpet da han passerte både Stang og Westberg. Foto: Tom Kristoffersen.

Ulf Roger Olsen kjemper seg opp de siste meterne og vet nok ikke her hva som venter ham. Foto: Tom Kristoffersen.

Jørgen Kolberg imponerte sist torsdag med ny pers. 10 km i en hard løype er noe helt annet. Vet ikke om Jørgen tok det pent eller ei i løpet som endte med 53:09. Foto: Tom Kristoffersen.

Jarle Fredriksen ser tårnet og toppen der fremme. Nå venter det lettere terreng med noe fjell. Jarle gjør et veldig bra løp og får tiden 53:15. Foto: Tom Kristoffersen.

Ketil Gjølstad deltok i Multiconsult løpet på 10 km dagen før så det merkes nok godt i bena i dag. Foto: Tom Kristoffersen.

Petter Larsen starter meget fornuftig og har 11 løpere foran seg på dette tidspunkt i løpet. Løper for løper plukker han og ender på femteplass. Foto: Tom Kristoffersen.

Jarle Jørgensen sliter seg opp de siste meterne til toppen av Galteryggen. Rundt 4.5 km har han lagt bak seg og kupert terreng venter før han er i mål. Sluttiden til Jarle blir 55:56. Foto: Tom Kristoffersen.

Line Kavli som dessverre ble eneste dame. En tøff dame takler en tøff løype. Line løp bra og selv om hun for det meste måtte løpe alene holdt hun jevnt bra tempo. Foto: Tom Kristoffersen.

Svein Bergerud fikk et tips før dagens tierløp at han skulle gjøre som skøyteløperne. "Legg henda på ryggen Bergerud" og visst gjorde han det med Frode Andersen i rygg, som sikkert lurte på om Bergerud ikke tålte høyden. De to holdt følge helt til mål der tiden ble 56:39 på dem begge. Foto: Tom Kris

Bjørn Ketil Hansen og Steinar Jacobsen har sluppet Bergerud og Andersen her. Foto: Tom Kristoffersen.

Tom Wahlgren sliter seg opp de siste meterne og nå venter litt enklere forhold for han som har gått opp den røde løypa. 1:07:12 blir sluttiden til Tom. Foto: Tom Kristoffersen.

Jon Ivar Tjernshaugen etter 5 km. Foto: Stig Kavli.

Lars Henning Stang, Raymond Westberg, Helge Rosnes og Magne Svandal etter 5 km. Foto: Stig Kavli.

Ulf Roger Olsen. Foto: Stig Kavli.

Jørgen Kolberg. Foto: Stig Kavli.

Ketil Gjølstad. Foto: Stig Kavli.

Petter Larsen etter 5 km. Foto: Stig Kavli.

Jarle Jørgensen. Foto: Stig Kavli.

Bjørn Ketil Hansen etter 5 km. Foto: Stig Kavli.

Pål "Trøsken" Nilsen er i kanonform og imponerer i dagens krevende 10 km. Hans vinnertid blir 44:52 og den tiden blir det ikke lett å slå. Foto: Tom Kristoffersen.

Jon Ivar Tjernshaugen "sprakk så det ...." var hans egne ord etter dagens kraftprøve. Han hadde en klar ledelse til Nilsen ved Visterflo, men i Mørdarbakken fikk han det og tapte over to minutter til dagens vinner. Jon Ivar får 46:48 i sitt første løp. Foto: Tom Kristoffersen.

Helge Rosnes vant det første løpet i gul løype. I dag var konkurransen betydelig hardere, men Helge kommer seg fint i gjennom på en god tid. 50:08 gir en fjerdeplass i dagens tier. Foto: Tom Kristoffersen.

Petter Larsen disponerer løpet veldig bra. Holder litt igjen i starten og takler stigningene bedre enn de fleste. 50:38 blir tiden hans og noen meter bak kommer Magne Svandal som har ristet av seg Stang og Westberg. Magne løper inn til 50:51. Foto: Tom Kristoffersen.

Jeg hang godt med frem bunnen av Eidetbakken. Løp sammen med Raymond, Helge og Magne. I bakken knakk jeg litt så herrene Helge og Magne sa takk for seg. Heldigvis hadde jeg den stødige ryggen til Raymond å henge meg på. Brukte han kynisk frem til Lundestadbakken. Derfra og inn hadde jeg litt mer kru

En sliten mann mot mål er Ulf Roger Olsen som opplevde det samme som Jon Ivar i Mørdarbakken. "Sprakk så det...." Han kommer seg allikevel greit til mål og en bra tid det blir med 52 blank. Noen meter bak kommer Ketil Gjølstad som gjennomfører en ny tier dagen etter Multiconsultløpet. 52:06 blir tid

Tom Sognlien har 10 km i bena etter gårsdagens Multiconsultløp, men ingenting biter på denne mannen som i dag løper inn til 53:59. Tiden hans i går ble 44:16 og sier vel litt om dagens løype. Foto: Tom Kristoffersen.

Flott løp av Line Kavli som tapte noen sekunder da hun var i ferd med å løpe for langt. Hun kom etter hvert inn på riktig spor, men også hun fikk det i bakken etter å ha løpt godt frem til den. 57:26 er en fin tid i dagens løp. Foto: Tom Kristoffersen.

Etter å ha løpt mye alene kommer Bjørn Ketil Hansen seg greit til mål og her tar han ut det siste. Tiden blir 57:56. Foto: Tom Kristoffersen.

Rundt 6.5 km ut i løpet begynner den bratte stigningen i Eidetbakken. Der er merkingen fjernet og da løper vi litt i blinde. Kan bli skjebnesvangert og det fikk Steinar Jacobsen erfare i dag. Han løp forbi og for langt, så tiden blir mer en den ville blitt. Vi registrerer 1:03:45, men han kommer ste

Slitne løpere tar seg en velfortjent pause på krakken. Nå er det 1 måned til neste løp i den røde løypa og jeg tror nok de fleste kommer tilbake i det løpet. Foto: Tom Kristoffersen.

Pål Nilsen og Jon Ivar Tjernshaugen slapper av etter dagens løp. Foto: Stig Kavli.