6. aug, 2017

Mål for i år: Under 22 minutter i Torsdagsløpet.

 

6. august: Endelig litt fart igjen i et løp. Sammenlignet med de siste søndagenes løp på over 37 minutter så er dagens 35.32 bedre enn forventet. En takk til Tom Kristoffersen for at løpet ble så bra som det ble. Mye av løpet ble en konkurranse mot ham. Det hjalp på tiden i dag.

 

30. juli: Tre uker siden forrige løp. Forrige søndag stod jeg over den røde løypa for å spare kneet. Da ble det å stå ved en drikkestasjon underveis i løypa i stedet. Men i dag ble det løping igjen. Jevn løping fram til Hundebakken. Etter å ha kommet meg opp bakken så ble ikke farten den samme inn mot mål. 37.15. Litt svakere avslutning denne gangen. Men likevel noen sekunder bedre sluttid enn i løpene i starten av juli.

 

9. juli: 37.28. Litt raskere enn forrige søndag. Roligere løping i første del av løypa gjorde at det var mer krefter igjen fra 4 km og til mål. Der var der jeg slet mest sist. I tillegg hjelper det alltid at det er noen foran som det kan være mulig å ta igjen. 3.15 på grusveien inn mot mål er det mest positive å ta med seg fra dagens løp. Selv om sluttiden fortsatt er for dårlig så er jeg ganske godt fornøyd med siste del av løpet.

 

2. juli: I dag var planen å satse litt mer enn forrige søndags joggetur gjennom den røde løypa. Frem til halvveis i løpet hadde jeg et lite håp om å komme opp i ryggen på Tom Kristoffersen. Men på vei opp bakkene etter 3 km passerte Helge Rosnes og etter det så jeg ikke mer til hverken han eller Tom.

Tiden på 4 km ble ca. 20.30 mens den i mål ble 37.54. Jeg måtte opp en god del i tid pr km. derfra og til mål. Dette var kun et sekund unna den svakeste tiden min noen gang i gul løype. Men det får tas som trening og som hjelp til å snu formutviklingen rett vei igjen.

 

27. juni: Beina begynner å komme seg, nå to dager etter søndagens 10 km. Dette var første gang i år at jeg har løpt den røde løypa. Denne gangen gikk det i ganske moderat tempo. Hvis ikke sistemann hadde løpt feil så hadde jeg tatt den plassen. Men det var meningen å løpe rolig for å se hvordan høyrebenet kom til å oppføre seg.

Det er i hvert fall bedring. Leggen og låret var overraskende bra etter løpet.  Selv om tiden var svak og formen ikke er god nok til å konkurrere med mange av de som løp på søndag så var løpet en opptur likevel.

 

19. juni: Det har vært en dårlig treukersperiode når det kommer til trening og konkurranser. Etter siste løp gikk det fra å være et fuskende høyrekne til et fuskende høyreben. I ettermiddag har det blitt en liten løpetur i Fredrikstadmarka. Selv om beina kjennes tunge og formen er litt nedadgående igjen, så er det uansett godt å komme seg ut i skogen.

 

21. mai: Da dukket 33-tallet opp i den gule løypa. 33.53 er nøyaktig fire minutter bak persen fra to år tilbake. Jeg følte meg like sliten etter dagens løp som det jeg gjorde etter det løpet. Men da var formen bedre enn den er i dag. Likevel går det fremover.

Etter å ha løpt sammen med Tom Sognlien og Helge Rosnes gjennom mye av løpet i dag, så måtte jeg til slutt gi opp konkurransen mot begge to. Det var også noe jeg regnet med kom til å skje. Selv med et lite nederlag der så var løpet i dag oppløftende med tanke på videre fremgang i år.

 

14. mai: En ny uke med konkurranser er avsluttet. Hittil i år har det stort sett blitt to løp pr. uke. I motsetning til før hvor det ofte har vært tre løp hver uke så tror jeg at jeg kommer til å holde meg til to i år. Denne uken har det blitt Borredalen Rundt på tirsdag og Søndagsløpet i dag.

Glommaløpet ble jeg ikke med på denne gangen. Jeg fant ut at for øyeblikket var det bedre med kun syv km i Søndagsløpet på noe mykere underlag enn det blir langs Glommastien.

For å oppsummere uken så ble det litt over halvminuttet bedre på tirsdag og 20 sekunder bedre i dag enn det ble for to uker siden. Det går i hvert fall i riktig retning.

 

30. april: Det ble et steg i riktig retning i Søndagsløpet i dag. 34.43 på 7 km er nesten halvannet minutt bedre enn sist jeg var med for fire uker siden. Flyten var bedre og det føltes ikke like tungt som sist.

Selv om det foreløpig er langt fram til Raymond og jeg måtte gi opp å følge Ulf Roger etter han passerte rundt 6 km så var dette løpet en liten opptur likevel. 

 

26. april: Gårsdagens Borredalen Rundt ble gjennomført på 26:46. Det var mitt første løp i Borredalen i år. Tiden tilsvarer vel omtrent forrige ukes tid i Torsdagsløpet på 25:21. I Borredalen Rundt for et år siden, 26. april i fjor, løp jeg på 24:01. Da var jeg ikke helt fornøyd med å være nesten to minutter etter persen fra høsten 2015. I dag er jeg enda lenger unna. Trøsten får være at jeg oftest har hatt de beste løpene utover høsten.

 

21. april: Denne uken ble det deltagelse i Torsdagsløpet for første gang denne sesongen. Tiden 25:21 bekrefter tendensen fra Søndagsløpet på 36:12 for tre uker siden at formen ikke er helt der den burde være.

Selv om ambisjonen om høsten er å opprettholde formen gjennom vinteren så har det lett for å bli litt tilbake til start igjen når våren er der. Kombinert med noe småskader i samme periode så er formen slik den er for øyeblikket.

Ved sesongstart i fjor var målet å slå persene fra 2015 med blant annet 20:46 i Torsdagsløpet. I de beste løpene i Torsdagsløpet og Borredalen Rundt var jeg ca et halvt minutt unna det og lyktes derved ikke helt.

I år ser jeg ikke for meg at jeg skal kunne klare noe tilsvarende. Men en forbedring fra dagens tider skal det bli. Om det blir gode eller dårlige tider så er det uansett gøy å være med og med over 70 deltagere som det var denne gangen så er det alltid noen å konkurrere med på sitt eget nivå.