9. des, 2017

Mål for i år: Under 22 minutter i Torsdagsløpet.

9. desember: 21.57. I årets nest siste løp lyktes det å komme inn på en tid under 22 minutter.

Da Svein skulle ha ett eller flere mål for sesongen til bruk som overskrift her så måtte jeg tenke litt på det. Med skader og for lite løpetrening gjennom vinteren hadde jeg egentlig ingen spesielle mål for denne sesongen. For å velge et eller annet ble det å komme under 22 minutter i Torsdagsløpet.

Ved sesongstart var jeg langt unna det. Men hvis jeg kom i gang med mer trening så kunne det være realistisk. Fra slutten av august har jeg fått trent og konkurrert mer, og tidene har gradvis gått nedover. Med dagens flotte forhold i løypa lå alt til rette for et godt løp.

De nødvendige sekundene tok jeg på de første tre km. Da gjorde det ikke noe at jeg tapte litt på slutten av løpet. Der måtte jeg også gi meg for Rune. Men alt i alt er jeg kjempefornøyd med løpet. Med bare juleløpet igjen så var det greit  å få unnagjort 22-minuttersmålet i dag.

 

2. desember: Det er blitt desember og det begynner å haste med å nå målene for i år. Derfor er antallet økter med løping trappet opp denne uken. En tørrere løype i dag gav en god mulighet til å forbedre tiden ytterligere. 22.04 i mål er ni sekunder bedre en i de to siste løpene. Men det er fortsatt noen sekunder unna 21-tallet.

PS: Her vil Bergerud legge til at i dag ble Westberg knust Kul

 

25. november: Med en del partier med is så var det ikke de beste forholdene i dag for noe forbedring av tiden. Da ble hovedmålet og endelig få slått Raymond i et løp i år.   

Ved passering 3 km er tiden den samme som forrige lørdag, 12.46. Men da er det allerede blitt noen meter fram til Raymond. Den luken klarer jeg ikke å tette denne gangen. I stedet blir den større etter hvert.

Jeg starter på grusveien på 19.10. Det er et sekund bedre enn forrige uke. Men isen på veien gjør at sluttiden blir 22.13. Det vil si kun tangering av årsbeste fra forrige lørdag denne gangen, og fortsatt en del sekunder unna 21-tallet.

 

13. november: 22:16 og årsbeste på lørdag gjør at troen på å få til et løp i år under 22 minutter er kraftig styrket. Blir det en lørdag med tørr løype så er muligheten god for å klare det. For å finne noe å pirke på så er jeg rett bak Raymond når vi begynner på grusveien. I mål er jeg 27 sekunder bak. I tillegg kommer Rune seg forbi på den samme strekningen. 3:08 på grusveien burde nå vært 10-15 sekunder bedre.

Av andre ting forrige uke så var det en 3000 meter på tirsdag som gikk bedre enn forventet. I morgen allerede er det ny konkurranse. Det blir et nytt forsøk på å kutte noen sekunder på 3000 meter.

 

31. oktober: I dag var det i gang med baneløp igjen. Syv stykker møtte opp på Lisleby stadion for å løpe 3000 meter. Før start regnet jeg med å klare en tid mellom 12.00 og 12.30. Med 12.06 i mål så er jeg godt fornøyd med løpet. Det blir spennende å se hva jeg kan få til på lørdag. 22.30 bør det være mulig å komme seg under nå.

 

21. oktober: En uke uten de helt store tingene å melde om. I tirsdagens Borredalen Rundt måtte jeg opp 1.12 i tid fra uken før. Den røde løypa på søndag, kun to dager før, var delvis skyld i det. Beina var merbart tyngre helt fra start denne gangen.

I dag skulle jeg gjøre et forsøk på å komme under 22.30 i Torsdagsløpet. Jeg lå an til å kunne klare det helt til jeg startet på grusen inn mot mål. Men jeg måtte opp i 3.09 på den delen og da ble sluttiden i stedet 22.31. Dermed røk det målet og i tillegg glapp muligheten til å holde unna for Raymond helt til mål.

Det positive i dag var forbedringen av årsbeste med tre sekunder. Så får jeg bare prøve igjen på å klare de andre målene.

 

15. oktober: Dette ble første uke i år med tre konkurranser hvor jeg har satset på å få best mulig tid i alle tre. Det har fungert bra i tidligere sesonger, selv om det nok ikke er det mest optimale treningsopplegget. Men det har gitt bra fremgang, i hvert fall til et visst nivå, når det meste av løpetreningen har bestått av løpene på tirsdag, torsdag og søndag.

Jeg har en ganske god følelse etter dagens løp i den røde løypa. Avstanden opp til Ulf Roger og Raymond ble mindre enn den var i september. Troen på å klare slå Raymond i et løp innen sesongslutt har vokst. Så får vi se om det lykkes.

 

8. oktober: Målet for torsdagens løp om å komme under 22.30 lyktes ikke helt. Men med tiden 22.34 så er det innenfor rekkevidde. Målet fra før sesongstart om en tid under 22 minutter er det igjen mulig å se for seg. Søndagsløpet i dag brukte jeg kun som trening. Hvis jeg skal prøve å få en bra tid i Borredalen om to dager så kan ikke alle kreftene brukes opp i dag. 


1. oktober: Tirsdag var jeg med i Borredalen Rundt for første gang siden før sommeren. Men det var kun for å få en rolig løpetur mellom løpene på søndag og torsdag. Målet for torsdagen var å komme seg under 23 minutter. Med 22.47 så lyktes det.

I Søndagsløpet i dag ville jeg være fornøyd med alt under 33 minutter. Noe mer enn rundt et halvt minutt forbedring fra forrige søndag regnet jeg ikke med å klare. En sluttid på 32.16 var en positiv overraskelse.

Tåhev og knebøy gir merkbart mer kraft i frasparket, i tillegg til at jeg håper det hjelper litt for kneet. Det hjalp å ha Helge rett foran eller noen sekunder bak under det meste av løpet. Tom og Raymond ble for langt foran etter hvert.

Neste uke får fokuset være på neste delmål som er å komme seg i mål under 22.30 i Torsdagsløpet

 

24. september: Forrige søndag var målet for denne uken å løpe litt raskere både i Torsdagsløpet og Søndagsløpet. Det gikk bra i begge løpene. To konkurranser hver uke gir fremgang for øyeblikket. 23.08 i Torsdagsløpet denne gangen gjør det realistisk å kunne komme seg under 23 minutter i neste løp. Da får jeg også gjøre enda et forsøk på å henge med Svein til mål. I dag ble Lars Henning for sterk i avslutningen. Den delen av løpet bør jeg bli bedre på. 3.13 opp grusen burde vært nærmere tre minutter.

 

17. september: Søndagsløpet i rød løype ble avslutningen på denne konkurranseuken. Forrige uke var det lite å skrive om, med tider omtrent som uken før. På torsdag ble det ny årsbeste med 7 sek. i en litt våt og tung løype. Med den, og med 10'ern i dag som en god treningsøkt, så bør det være mulig å ta ytterligere noen sekunder neste uke. Kanskje lykkes det også å henge med Svein helt til mål, noe som er en stund siden sist.

 

3. september: Det har vært en uke med bra fremgang i både Torsdagsløpet og Søndagsløpet. Tidene har vært de nest beste i år. Snart bør jeg klare å slå tidene fra midt i mai. Det blir spennende å se neste uke om jeg henger med Bergerud og Kalsøy helt inn til mål. På torsdag måtte jeg gi meg etter Hundebakken. Men jeg føler vi er ganske jevne nå, så neste uke skal jeg prøve å gi de mer konkurranse.

 

27. august: Denne uken var jeg med i Torsdagsløpet for første gang siden midt i mai. Tiden var svakere enn i mai. Men følelsen av å ha gjennomført et brukbart løp var der likevel.

I sommer har det blitt kun søndagsløp i påvente av en bedring i høyrekneet. Hvis jeg får til to løp pr uke fremover så er det mulig å få litt fremgang i høst. Treningsmengden nå er ikke mer enn det som må til for kun å opprettholde formen på dagens nivå.

I dag hadde jeg håp om å komme meg ned på 34-tallet i den gule løypa. Men med et løp i beina fra tre dager tilbake så ble det for tungt i siste halvdel av løpet. Likevel er dagens tid på 35.22 den beste siden mai. Så da er bare å gjøre et nytt forsøk neste søndag.

 

6. august: Endelig litt fart igjen i et løp. Sammenlignet med de siste søndagenes løp på over 37 minutter så er dagens 35.32 bedre enn forventet. En takk til Tom Kristoffersen for at løpet ble så bra som det ble. Mye av løpet ble en konkurranse mot ham. Det hjalp på tiden i dag.

 

30. juli: Tre uker siden forrige løp. Forrige søndag stod jeg over den røde løypa for å spare kneet. Da ble det å stå ved en drikkestasjon underveis i løypa i stedet. Men i dag ble det løping igjen. Jevn løping fram til Hundebakken. Etter å ha kommet meg opp bakken så ble ikke farten den samme inn mot mål. 37.15. Litt svakere avslutning denne gangen. Men likevel noen sekunder bedre sluttid enn i løpene i starten av juli.

 

9. juli: 37.28. Litt raskere enn forrige søndag. Roligere løping i første del av løypa gjorde at det var mer krefter igjen fra 4 km og til mål. Der var der jeg slet mest sist. I tillegg hjelper det alltid at det er noen foran som det kan være mulig å ta igjen. 3.15 på grusveien inn mot mål er det mest positive å ta med seg fra dagens løp. Selv om sluttiden fortsatt er for dårlig så er jeg ganske godt fornøyd med siste del av løpet.

 

2. juli: I dag var planen å satse litt mer enn forrige søndags joggetur gjennom den røde løypa. Frem til halvveis i løpet hadde jeg et lite håp om å komme opp i ryggen på Tom Kristoffersen. Men på vei opp bakkene etter 3 km passerte Helge Rosnes og etter det så jeg ikke mer til hverken han eller Tom.

Tiden på 4 km ble ca. 20.30 mens den i mål ble 37.54. Jeg måtte opp en god del i tid pr km. derfra og til mål. Dette var kun et sekund unna den svakeste tiden min noen gang i gul løype. Men det får tas som trening og som hjelp til å snu formutviklingen rett vei igjen.

 

27. juni: Beina begynner å komme seg, nå to dager etter søndagens 10 km. Dette var første gang i år at jeg har løpt den røde løypa. Denne gangen gikk det i ganske moderat tempo. Hvis ikke sistemann hadde løpt feil så hadde jeg tatt den plassen. Men det var meningen å løpe rolig for å se hvordan høyrebenet kom til å oppføre seg.

Det er i hvert fall bedring. Leggen og låret var overraskende bra etter løpet.  Selv om tiden var svak og formen ikke er god nok til å konkurrere med mange av de som løp på søndag så var løpet en opptur likevel.

 

19. juni: Det har vært en dårlig treukersperiode når det kommer til trening og konkurranser. Etter siste løp gikk det fra å være et fuskende høyrekne til et fuskende høyreben. I ettermiddag har det blitt en liten løpetur i Fredrikstadmarka. Selv om beina kjennes tunge og formen er litt nedadgående igjen, så er det uansett godt å komme seg ut i skogen.

 

21. mai: Da dukket 33-tallet opp i den gule løypa. 33.53 er nøyaktig fire minutter bak persen fra to år tilbake. Jeg følte meg like sliten etter dagens løp som det jeg gjorde etter det løpet. Men da var formen bedre enn den er i dag. Likevel går det fremover.

Etter å ha løpt sammen med Tom Sognlien og Helge Rosnes gjennom mye av løpet i dag, så måtte jeg til slutt gi opp konkurransen mot begge to. Det var også noe jeg regnet med kom til å skje. Selv med et lite nederlag der så var løpet i dag oppløftende med tanke på videre fremgang i år.

 

14. mai: En ny uke med konkurranser er avsluttet. Hittil i år har det stort sett blitt to løp pr. uke. I motsetning til før hvor det ofte har vært tre løp hver uke så tror jeg at jeg kommer til å holde meg til to i år. Denne uken har det blitt Borredalen Rundt på tirsdag og Søndagsløpet i dag.

Glommaløpet ble jeg ikke med på denne gangen. Jeg fant ut at for øyeblikket var det bedre med kun syv km i Søndagsløpet på noe mykere underlag enn det blir langs Glommastien.

For å oppsummere uken så ble det litt over halvminuttet bedre på tirsdag og 20 sekunder bedre i dag enn det ble for to uker siden. Det går i hvert fall i riktig retning.

 

30. april: Det ble et steg i riktig retning i Søndagsløpet i dag. 34.43 på 7 km er nesten halvannet minutt bedre enn sist jeg var med for fire uker siden. Flyten var bedre og det føltes ikke like tungt som sist.

Selv om det foreløpig er langt fram til Raymond og jeg måtte gi opp å følge Ulf Roger etter han passerte rundt 6 km så var dette løpet en liten opptur likevel. 

 

26. april: Gårsdagens Borredalen Rundt ble gjennomført på 26:46. Det var mitt første løp i Borredalen i år. Tiden tilsvarer vel omtrent forrige ukes tid i Torsdagsløpet på 25:21. I Borredalen Rundt for et år siden, 26. april i fjor, løp jeg på 24:01. Da var jeg ikke helt fornøyd med å være nesten to minutter etter persen fra høsten 2015. I dag er jeg enda lenger unna. Trøsten får være at jeg oftest har hatt de beste løpene utover høsten.

 

21. april: Denne uken ble det deltagelse i Torsdagsløpet for første gang denne sesongen. Tiden 25:21 bekrefter tendensen fra Søndagsløpet på 36:12 for tre uker siden at formen ikke er helt der den burde være.

Selv om ambisjonen om høsten er å opprettholde formen gjennom vinteren så har det lett for å bli litt tilbake til start igjen når våren er der. Kombinert med noe småskader i samme periode så er formen slik den er for øyeblikket.

Ved sesongstart i fjor var målet å slå persene fra 2015 med blant annet 20:46 i Torsdagsløpet. I de beste løpene i Torsdagsløpet og Borredalen Rundt var jeg ca et halvt minutt unna det og lyktes derved ikke helt.

I år ser jeg ikke for meg at jeg skal kunne klare noe tilsvarende. Men en forbedring fra dagens tider skal det bli. Om det blir gode eller dårlige tider så er det uansett gøy å være med og med over 70 deltagere som det var denne gangen så er det alltid noen å konkurrere med på sitt eget nivå.