26. mai, 2017

Mål nr. 1 blir å perse i Søndagsløpet

 

26. mai: «Søndagsløpet den 21. mai skulle egentlig bli rolig, men så tenkte jeg å følge teten et stykke fra start av. Det ble åpnet på under 4 minutter den første kilometeren, og etter i underkant av 2 kilometer skjønte jeg at dette kom til å bli tungt. Da ble det 5 kilometer med pesing og de berømte tømmerstokkene som hang fast i lårene. Allikevel ble det årsbeste med jogg de siste 5 ๐Ÿ˜Š

I Torsdagsløpet den 25. mai så var planen først å prøve på ennå en knallåpning, men jeg orket ikke tanken på det slitet, så det ble roligere. Jeg forsøkte å korte ned steglengden utover i løpet, men med høyere frekvens. Det ble en del pesing og blåsing en del av løpet, spesielt etter Hundebakken. Allikevel ser det ut til at jeg klarte å holde meg akkurat under melkesyregrensa hele veien.

Helge Rosnes er litt mer rutinert enn meg. Da han kom i et forferdelig tempo 200 meter fra mål skjønte jeg ikke helt hva som skjedde. Forskjellen på oss i det løpet var at han så på klokka og ante at han kom under 23 minutter. Jeg derimot så på klokka litt sent og løp det remmer og tøy holdt og kom inn på .. 23.00.» 

 

7. mai: «De to siste torsdagsløpene har gått bra, føler at jeg har mer inne og formen er på vei. Sist torsdagsløp startet rolig men kom under 24 allikevel. Hadde også litt krefter på slutten.

Søndagsløpet den 7. mai gikk ganske bra synes jeg. Jeg startet rolig bak i gruppa sammen med Ulf Roger Olsen. Han holder et jevnt tempo, og er sterk i oppoverbakkene. I starten så hørte jeg verken min egen pust og ikke noe pesing fra han heller. Etter noen av de artige bakkene i den røde løypa, så ble jeg stadig mer andpusten. Fra Ulf kom det ikke noen lyder eller pust, bare et lite kremt på toppen av bakkene før han kjørte på videre tilsynelatende uanfektet ๐Ÿ˜Š 

Kjenner meg selv ganske godt, så jeg ventet bare på at lårene skulle stivne. Jeg hadde bestemt meg for å henge på så lenge som mulig. Til slutt ble beina som tømmerstokker og jeg måtte slippe og slapp flere forbi meg på slutten.  

Resultatet ble 53.42, og det er omtrent like bra som en tid fra i fjor høst. Da hadde jeg trent til maraton i flere måneder. Har mye mindre kilometer i beina nå, så det blir spennende å se hvordan det blir utover sommeren.

Har litt trua på nye perser i «moderne tid» på Torsdagsløpet. (22.43) Den gamle er fra midten av 90 tallet, og det er 20 år og 20 kilo siden ๐Ÿ˜Š (19.36) Jeg hadde for vane også i gamle dager å åpne for hardt, men da jeg perset så gikk den første kilometeren på 3.15 og jeg hadde 6.30 + etter 2. Så sprakk jeg skikkelig, men kom allikevel under 20 min med hva jeg følte den gang som jogg resten av løpet.  

Dagens løp var bra synes jeg, og hvis formen blir bedre så holder jeg helt inn etter hvert. Da blir det fort et minutt eller to raskere. Kanskje.. ๐Ÿ˜‰»  

 

18. april: Det har blitt kun intervall i vinter, så kondisjonen er ganske bra. Merker allikevel at jeg mangler litt på utholdenheten, så jeg får legge inn litt lengre og rolige turer etter hvert. Utfordringen på søndagsløpet for min del er først og fremst vekten. Når en veier 92 kg så er det ikke like lett å holde farten i bakkene, og jeg merker at jeg blir straffet for det. Dilemmaet er at styrketrening og mye god mat er bra for kroppen, men kan gå ut over farten ๐Ÿ˜Š

Når det gjelder løpet 16.april, så holdt jeg et kontrollert tempo, så det gikk greit. Kjente allikevel at beina var litt tunge etter å ha vært i 50 års lag dagen før. Får satse på en bedre oppladning neste gang ๐Ÿ˜Š. Det første målet for sesongen får være å slå persen på 33.16.