18. sep, 2017

Hovedmålet for sesongen er å presse tidene i torsdags- og Søndagsløpet ned på hhv 20 min og 29 min 

 

18. september: «Etter en uke med moderat trening  - 3 økter - var jeg noe spent på utfallet av  gårsdagens søndagsløp. Spesielt var jeg usikker på om lørdagens økt med innefotball ville merkes.

De jeg startet sammen med var lette i beina og jeg merket tidlig at dette kunne bli tøft. Klarte å holde tempoet i 4 km før jeg måtte slippe. Etter dette handlet det om å presse seg innenfor dagsformen.

Kort oppsummert er jeg sånn passe fornøyd – tiden ble 52 min 01 sek – et godt stykke bak pers. Vel , jeg har kommet til at jeg må forsøke å legge mer press på meg selv – skal jeg henge med i svingene framover må kroppsvekten ned til det nivået som jeg hadde for et år siden (se profilbildet). 

Vi snakker ned ca 6 – 7 kg. Måten å gjøre dette på er å trene OG spise seg ned i vekt. Matchvekta i dag 86,2 kg. Det nevnte presset på meg selv ligger i at jeg skal fortelle hva vekta står på i ukene som kommer… Vi krysser fingrene for at jeg lykkes. Vi ses og snakkes. 

 

8. september: Her kommer en liten oppdatering – det begynner å bli en stund siden sist nå. Årsaken til dette er at jeg ble skadet i begynnelsen av sesongen, og det gjorde meg forhindret i å både trene og konkurrere.

Vel – nå er jeg back on track og trener jevnt og trutt. Resultatene har kommet sånn smått om senn, og jeg har klart å senke tidene i torsdags- og Søndagsløpet uke  for uke. Har litt igjen før jeg er på personlig rekord for begge løypene, men med litt standhaftighet og flaks kan det gå.

Gårsdagens løp er jeg rimelig fornøyd med – endte på 22:15 som er et minutt bak pers. Hadde grei flyt, men kjente treningsøkten fra onsdag i beina. Vel – det er bare å stå på videre. Ønsker dere alle en god helg.

 

19. mai: Treningsmengden denne uken har vært moderat – gul løype på mandag og blå løype på tirsdag,17.mai-tog på onsdag og slik sett følte jeg meg ganske pigg ved start.

Har slitt litt med vondt i magen på tidligere løp, og forsøkte derfor å løpe på tom mage denne gangen. Det fungerte ganske bra – lite smerter, men ble litt tørst. Vel, første kilometeren gikk veldig lett, og jeg lå godt an i feltet. Men jeg måtte ta ned tempoet noe etter 1,5km  beina lystret, men pusten holdt ikke følge.

Forholdene var litt ugunstige – regn i lufta og bløtt i løypa gjorde at jeg ikke la liste for høyt når det gjaldt slutt-tiden. Overraskelsen ble stor da jeg ble klokket inn til 21 min og 53 sek – en ørliten forbedring av min tid fra forrige uke. Jeg er godt fornøyd med at jeg klarte å presse ned tiden litt ned -  forholdene tatt i betraktning.

Hvordan ser den kommende uken ut? Vel jeg skal ut og løpe gul løype i dag. Ser an formen i morgen – forsøker kanskje samme distanse da. På søndag er jeg interessert i å løpe søndagsløpet.

For øvrig blir det en krevende uke rent jobbmessig fra mandag av – mye møter på ettermiddag og kveldstid gjør at jeg forhindret i å trene så mye jeg kunne ønske. Målet neste torsdag blir å presse tiden ytterligere ned mot persen jeg satte tidligere i år. Time will tell – et uttrykk med dobbelt bunn. Sportslig hilsen Tomas»

 

15. mai: «Forrige uke ble det beklageligvis lite trening på meg. Mange årsaker til det, men en av dem var at vi hadde konfirmasjon for min sønn og slikt gjør seg ikke selv.

Jeg var derfor litt tung i kroppen når jeg stilte til løp på torsdag. Ikke noe rekordtempo denne dagen, men jeg klarte å slite med ned under 22 minutter også denne gangen. En bra gjennomkjøring får være en slags oppsummering av det løpet.

I helgen ventet 60 års lag på Lillehammer, så med kjøring og feiring ble det null trening. Skal forsøke å kompensere for alt dette denne uken, og har hatt en fin treningsøkt i gul løype i dag. Følte meg lett i kroppen, så jeg håper det kan bli en fin oppkjøring til løpet på torsdag.

Ha en fin kveld folkens. Mvh Tomas»

 

4. mai: "Heisann. Det har tatt litt tid før jeg har fått kastet meg over taststuret, men her kommer noen ord om trening, utvikling og resultater.

Denne våren har jeg hatt en god oppkjøring, og har lagt ned mange treningstimer fra januar til mars. Derfor har det vært ekstra spennende å se hvordan det ville slå ut på tidene mine i Torsdagsløpet og Søndagsløpet.

For å gjøre en lang historie kort, så går det veldig bra om dagen - og det er jeg selvsagt svært glad for. I fjor perset jeg i Søndagsløpet med 32 min og 35 sek (tror jeg) Denne tiden har jeg presset ned litt etter litt gjennom de løpene jeg har løpt denne våren - forrige søndag løp jeg på 30 min og 15 sek.

I dag presset jeg tiden min ned ytterlgere 11 sek i Torsdagsløpet og er nede på 21 min og 25 sek på en tung dag. Forstå meg rett - ikke meningen å være storkar, men jeg er selvsagt godt fornøyd. Gleder meg til å se om jeg klarer å presse tidene ytterligere ved å ta av et par kilo.

Vel til søndag skal jeg ikle løpe - da skal jeg ha konfirmasjon for min sønn. Det gleder jeg meg til. Ha en fin uke folkens. Mvh Tomas."