4. nov, 2017

Håper på pers i alle tre løypene i år

 

4. november: Noen uker siden forrige oppdatering. 25.04 på Torsdagsløpet idag. Litt skuffet over ikke å se 24-tallet, men når jeg har los på Roger og Roar motiverer det for nye forsøk. Har trent jevnt annenhver dag med rolige løpeturer de siste 4 ukene. Synes formen er bra. Derfor skulle jeg helst sett 24-tallet idag. Mest skuffet over ikke å holde tempo siste 2 km. Nå blir det baneløp (3000 m) hver tirsdag hvis det passer. Håper det gir høyere tempo framover.

 

12. oktober: Idag var det årets siste torsdagsløp på torsdag. Hadde vel et håp om 24-tallet, men merket at det ble tungt idag. Selv om ryggen til Tom dukket opp bare 50 m foran etter Liansvingen, skjønte jeg at han ikke hadde dagen. Svein var nemlig langt foran. Lurer på hvorfor det skal være så vanskelig å komme tilbake på 24-tallet igjen.

Har hatt fine langturer de siste ukene. Mangler den lille snerten. Blir jobbesteg hele veien. Får nok bare se framover og tenke på neste sesong. Liker dårlig at Bergerun holder stand så langt foran. Må være et mål å få parkert denne kællen neste år😜. Ikke sant Tom K.?

 

8. oktober: Har blitt et par rolige uker nå. Elgjakt og vondter etter fotballturneringen har satt en liten stopp i treningen. Igang igjen nå. En rolig løpetur mandag og søndagsløp idag den 8. Okt har jeg greid.

37.59 idag var ikke noen god opplevelse. Høy puls og snørrete nese. Drikker Ingefærte nå Tom.😀.

På tide å forberede seg på en tid på 24-tallet i Torsdagsløpet før kulda tar oss. Må nok ut et par-tre ganger i uka i tillegg til Torsdagsløpet skal jeg klare det. Håper bare elgene blir tatt neste helg så det er ute av verden. Første datt igår. 3 igjen.

 

21. september: Etter en rolig forrige uke med skytetrening og storviltprøve. Var det på tide med litt løping igjen. Løp den gule alene på mandag med kontrollert men brukbart tempo. Litt over 38 min ga trua på et hyfsad torsdagsløp.

Fikk melding fra Ole Sørensen rett før løpet om at han skulle være med. Og han skulle slå meg.😠 Da tente jeg litt til. Føk ut fra start og 4.22 etter 1 km. Det kjente jeg var i overkant. Men å roe ned nå var ikke aktuelt. Gikk "all in" og passerte 2 km på ca. 9:10.

Klarte å presse meg opp til Liansvingen, men da ble det noen rolige meter.  Hadde litt opp Hundebakken, men når grusen kom var det ikke noe særlig igjen. Blytungt, men vilja dro meg inn til høstens beste tid på 25.07. Bare noen skarve sekunder unna høstmålet om å se 24-tallet.

Uansett fornøyd. Ole kom slukøret inn på 25.48 tror jeg. Bra det også, men du ble knust, Ole😂. Lørdag blir det Old-Boys turnering i fotball på tunebanen og fest etterpå. Frykter skader og dårlig form søndag. Kan fort bli fotograf😀

 

7. september: På tide med en oppdatering. Trener igjen for fullt, men prioriterer styrketrening og rolige turer. Prøve å bygge meg sakte opp uten å overdrive. Kroppen kjennes fin og ingen vondter verken søndag (7 km) og torsdag 7. Sept. 25.57 idag og det var en bra opplevelse.

Starten gikk veldig pent. Kom dårlig ut av startblokkene og 5 min på første km var i overkant av hva jeg hadde tenkt. Likevel var det krefter spart og holdt jevnt fint tempo rett under 5 min på de neste 2 km. Hundebakken og inn ble litt tregere, men det var ikke uventet.

Ser lysere på det nå, og kan jo prøve om det er mulig å se 24-tallet før høsten er over. Uansett så må jeg bedre meg sakte så det ikke ryker på med vondter igjen. Får glede meg over andre som presterer om dagen.

Roger, Svein og Tom er jevne om dagen. Spørs om ikke Svein har besøk av et Rogerspøkelse om dagen😂. Ellers ser jeg slekta Martin Minge er på full fart tilbake mot toppen👍🏼. Moro med storfint besøk av O-løpere i verdensklasse. Georghiou er vel den mest kjente av de alle.

Ses på søndag alle kalnesskogvenner😀

 

13. august: Duathlon idag og gruet meg litt. Særlig til siste 5 km. Begynte rolig og fikk en fin flyt på den gule løypa. 38.02 var nok minuttet raskere enn jeg hadde tro på.

Sykkeldelen er alltid litt tung første to-tre km. Så Andrew allerede på kongeveien første runde og da våknet beina. Litt urutinert å sykle 50 m for langt når man skal ta til høyre ved sykehuset. Bare å snu og Andrew fikk kontakt igjen. Peiset i vei mot Grålum vel vitende om at Åstorp var et stykke foran. Så han ikke på førsterunden.

PS! Jaggu tungt fra hotellet og helt til toppen av kongeveien i motvind. Malte på og skimtet Åstorp opp grusen ved sykehuset når jeg kom til krysset ved Eidet. Det motiverte. Full rulle mot Grålum og når jeg gikk inn i kongeveien var Bjørn 100 m foran.

Midt i langbakken var jeg i rygg og Bjørn var rett bak ved skoskifte. Men det var bare jeg som skiftet sko. Bjørn kastet hjelm og sykkel og fosset ut i blåløypa. Blir ikke sliten den mannen.

For meg ble det å få beina til å gå jevnt uten å få kramper. Det gikk greit, men 32.54 er jo ikke noe å skryte av. Har mye å hente på den delen av duathlon.

Heldigvis ingen vondter og det er deilig. Nå må jeg være klok å la trippel være trippel neste søndag. Tre harde løp/ritt på tre uker kan ødelegge og jeg sparer kroppen neste søndag. Dere ser meg på drikkestasjon. Ses torsdag

 

12. august: 26.14 er jeg fornøyd med i torsdagsløp 21. Trenger tid på å komme i form kjenner jeg. Nå blir det duathlon søndag og noen tøffe tider der forventes ikke. 40 min på gul og 35 på blå er bra for meg. Så får vi se om jeg kan klare å knipe litt på syklinga i forhold til i fjor. Bør vel ikke være så langt unna 45 min. på syklinga. Totalt inkl. skiftetid bør jeg klare 2.15. Vi får bare vente å se😀. Tvi tvi

 

8. august: Da er grenserittet unnagjort på 3.53. Det er 20 min bak pers, men hadde for lite sykkelgrunnlag i år. Merket det fra Prestebakke og inn. Hadde ikke det ekstra tråkket og måtte lure meg frem i motbakkene for å unngå krampe. Likevel måtte jeg av sykkel 1 km før mål på golfbanen på Risum for å tøye ut en krampe.😀

Torsdagen før GR, løp jeg Torsdagsløpet uten smerter for første gang siden løp 7. Det ble 26:54 og noe som var forventet. Håper på rask framgang nå. Nå får sykkel hvile fram til søndag (duathlon).

Var en tur ute å jogget ut sykkelbeina mandag kveld. Kanskje rundt 26:00 på torsdag. Da får jeg litt trua på høsten. Ser Tom har satt 23:49 som viktigste mål i år😀. Stå på Tom. Det greier du.

 

30. juli: SÅ DEILIG...og kunne løpe uten smerter noe sted. Da ser jeg lysere på løpingen i høst. 40.21 er vel ikke noe å skryte av, men det bør jo være overkommelig å bedre på den tiden framover.

Nå blir det opplading til grenserittet førstkommende lørdag. Får se om det blir noe neste søndag. Er nok mørbanka da. Om 14 dager er det duathlon og stiller der hvis vi blir flere. Nå krysser jeg alt for at skader er fraværende resten av sesongen.

Kan hende Bergerun, Tom K og Rogern får selskap i blåløypa på tampen av sesongen😀

PS. Glem Bergerun for han går i dvale når vi kommer til oktober.

 

9. juli: Hei igjen. Da har jeg omsider prøvd å løpe igjen. Det 7-ende torsdagsløp var siste før torsdag 6.juli. Hofta var grei, men trening er ferskvare. Blytungt med mageknip og altfor liten vilje og gnist. Søndagens gule løype ble akkurat det samme. Trenger noen uker på å komme tilbake sånn nogenlunde. Tror vel at jeg har løpt mine raskeste løp i år, men får gjøre et forsøk på å komme tilbake utover høsten.

 

10. juni: En stund siden sist. Pga. betennelse i hofta har jeg måtte stå over i det siste. Har vært med på en sykkelkonkuranse idag 10. Juni. Hofta føles bedre og jeg håper jeg snart er tilbake i løypa. Blir deprimert av å ikke kunne delta. Håper vi ses snart 😀😀

 

1. juni: Hei igjen. Tre uker uten løping tærer på humøret. Prøvde meg rolig rundt blåløypa igår, men våkner med smerter i hofta. Da er det bare å la være inntil jeg er helt kvitt betennelsen. Sykling går fint, men det er ikke det samme. Særlig når Bergerun knuser perser og årsbeste hver uke. Blir jo hengende langt etter nå. Tom sliter også.

Vi får bygge oss opp til en sluttspurt på tampen av sesongen. Da får det bli et mål å slå Svein, Tom og Roger i en skikkelig tvekamp. Hadde vært moro med alle 4 utpå grusen omtrent samtidig. Tren på guttær. Jeg kommer tilbake med tida.👍🏼

PS: Berg(run) ønsker seg et forsprang på minst 100m der.

 

15. mai: Våknet mandag med litt ømme bein etter Søndagsløpet. Tenkte det var stølhet og la ut på en rolig tur mandag kveld. Stølheten forsvant, men den smerten i hofta begynte å bli plagsom. Valgte hviledager i håp om å bli klar til stafetten i Glommaløpet.

Dagene gikk og jeg kjente tydelig igjen smertene. Hadde det samme for 2 år siden. Betennelse i leddet. Klarte å løpe greit stafetten uten store smerter, men de kom etter løpet.

Nå blir det bare tilskuerplass til jeg blir bra. Tok lang tid sist. Da er det bare å finne fram sykkel igjen for å holde formen rimelig oppe. Håper på tidlig friskmelding.

 

7. mai: Rød løype og ingen store planer. Ville løpe mitt eget løp hele veien. Det funket bra og jeg hadde krefter hele veien. Ny pers på 57.18 er jeg fornøyd med.

Stor forskjell på blå og rød for meg. 88 kg er tungt i de bakkene rød løype har. Har et lite håp om under 55 min i år. Bør vel være mulig med litt mer fokus på litt lengre økter på trening i sommer.

Torsdag blir det ikke noe løp på meg, da petanquesesongen er i gang og det skal spilles førstkommende torsdag. Lørdag blir det stafettetappe for laget "Family Sletner" i Glommaløpet. Min etappe er 2,3 km fra Torp til Sellebakk. Søndag er jeg klar for gul løype. Snakkes👍🏼😀

 

4. mai: Torsdagsløpet 4.mai. Etter intervalløkt med Svein og Tom på tirsdag føltes beina gode. 86 til start👍🏼. Mye folk langs gjerdet og måtte finne min plass i køen.

Likevel 4.26 på første km, og det føltes helt greit. Mange å henge på og det fløt fint fram til 2 km på 4.35. Nå begynte pusten å kjennes, men beina ville løpe. Ser Tom K. 40 m foran og nærmer meg ikke nevneverdig fram mot hundebakken.

Før bakken får jeg heng på Jørgen Stavang Andersen og får fin flyt opp bakken. Passerer Tom Kristoffersen👍🏼. Det var som en vitamininnsprøyting og klarer å holde farten resten av løpet.

Opp grusen var det tungt, men det skal det være. 23.50 og ny pers👍🏼😀. Når jeg ser Svein komme i mål 14 sek. bak blir jeg imponert. Neste gang er han antakeligvis forbi, men det får man tåle. Søndagsløp og 10 km blir en annen historie. Huff

 

30. april: Ja da var nok en uke gått. Torsdagsløpet på 24.21 var jeg fornøyd med. Var spent på om beina var bra etter strekken og om lysten til å presse seg igjen var der. Gikk fint med 4.30-fart de første to km. Klarte å bite meg fast under 5 min/km resten av løpet.

Søndagsløpet var jeg spent på etter en koselig kveld med kanskje litt for mye av god drikke, men startet friskt med 4.45 og 4.37 på de to første km. Som vanlig ett minutt tregere på neste km. Håpet å kunne fortsette med ca 5min/km, men ble blytungt fra 5 km og inn i ensomhet. Kalsøy lå 100 m foran, men det hadde jeg ikke krefter til prøve på idag. 36.36 var godkjent og var vel det jeg forventet i tidligere "vi følger".

Nå kommer litt varmere vær og det skal bli godt. Likte ikke gnagsåret skoa ga meg idag, men skylder på meg selv for ikke å ha plastret det, da dette har jeg hatt på samme sted før. Blir en sykkeltur etter å ha stått vakt på SA-løpet i morra. Og intervall med Bergerud og Kristoffersen tirsdag. Må henge i sælene når Bergerud er i ferd med å kvikne til om dagen. Passerer meg vel snart han nå. Det får man tåle, men det skal koste, Svein😂

 

26. april: Det femte Torsdagsløpet begynte bra med 4.25 på første km og godt heng på Kalsøy, Kristoffersen, Roar H og Sognlien. Men etter 1,6 km lugget det til i hamstrings. Ga meg tvert før det ble riktig ille.

Brukte helga på pleie. Lunket rolig gjennom gul løype søndag på godt over 43 min. Denne uka har det blitt to rolige turer på 7 og 8 km( mandag og tirsdag). Ingen kjenning i låret. Da får man vel prøve å gå til igjen.

Sliter litt med motivasjonen. Håper likevel å komme under 25 min torsdag og rundt 36 på søndag. Gratulerer til Tom K med pers i gul og blå uka som gikk. Solide saker. Ser også at ringreven Bergerud lurer i sivet. Selv om han sier han er tung, lei osv, så er nok han på gang. Ses på torsdag og søndag.😀👍🏼

 

16. april: Da var rekorduka over. Pers i alle tre løypene. Idag kjente jeg at det er på tide med litt roligere uka. Gikk brukbart fort, men hadde ikke det ekstra giret. Gratulerer til alle dere tre som orket duathlon idag, og nå tror jeg Roger K kommer for fullt. Slo meg idag. Gratulerer med framgangen Roger. Hadde mer enn nok med å henge på deg idag,  men opp grusen ble du for tøff. Nå roer jeg ned med intervaller tirsdag og torsdagsløp/søndagsløp uten de store planene. Hadde mål om pers i alle tre og det har jeg nådd, men ser jo at det er mulig å presse de mer. Får ta det når kroppen er klar. Ses til uka😀👍🏼

 

13. april: Torsdagsløpet skjærtorsdag: Hadde mål om å prøve meg på persen på 24.26. Formen har variert i det siste. Skuffende tid i rød løype søndag. Kroppen svarte dårlig. Prøvde meg alene i gul på tirsdag for å teste formen. 36.16 er raskeste jeg har løpt den, så formen var ikke vekk.

Torsdag med 28 løpere. Litt lite hengmuligheter tenkte jeg. Allerede over toppen etter 150 meter skjønte jeg at farten måtte økes. Hang på Vidar Syverstad som til vanlig åpner rolig for så å gi jernet etter 1,5 km. Da hadde jeg kontakt med Sognlien. Hang på så godt jeg kunne med puls rundt 90%. Etter Liansvingen hentet vi Kalsøy og Nyøygard. Over toppen ved 3 km trengte jeg hvile, men Sognlien ga jernet ned bakken og jeg ble med. Gikk helt i kjelleren bak Tom fram til Lundestadveien. Da hørte jeg ingen Kalsøy eller Nyøygard lenger. Viljen tok meg til mål, men Tom ble for sterk. 24.09 og pers.

Første seier over Terje Nyøygard. Lenge siden han slet med meg. For 30 år siden hadde han store problemer med langskuddene mine når vi spilte sammen i Tune😀. Bare å legge seg i trening Terje. Og Roger holder vel 5 km snart og da blir det vanskelig. Ses vel søndag og da håper jeg på pers der også så har jeg alt nådd måla mine i år😀.

God Påske til dere alle

 

9. april: Etter mye trening i vinter og tunge bein har lettelsen på treningsmengde begynt å gi resultater. Nest beste tid i historien på torsdag for min del med 24.45. Det ga håp om en god pers på årets første løp i den røde.

Hang på Tom og farten var høy de to første km. Opp mot kongeveien over Bergerud bru begynte jeg å merke kjøret. Prøvde å henge på, men når bakken ved 5 km kom måtte det betales😩. Derfra ble det blytungt. Ingen god dag, men holder det Svein lovte. Ny pers.

Har ikke eksakt tid i skrivende stund, men ca 59.15 tror jeg. Neste gang skal det løpes i eget tempo fra start. Tror det passer meg bedre, så får Tom bare koste ivei. Han slår jeg ikke i den røde uansett. Nå er det bare å gjøre seg klar for intervaller tirsdag og sikte mot persen på 5-ern torsdag. God Påske👍🏼😀

 

31. mars: Ja da er sesongen igang. Etter mye trening i konkurranse med noen andre om flest treningstimer fra 1.jan til 1. April er kroppen tung. Likevel fornøyd med 26.28 på første torsdagsløp. Andre løp bare 34.35, men da var løpet en del av en runde på nesten 24 km.

Nå må kroppen hvile. Har slitt med achilles i det siste, og bør vel stå over første søndagsløp, men vi får se. Alltid fristende å delta. Håper på perser i alle tre løypene i år. Gul skal jeg prøve å se 35-tallet, rød bør jeg klare godt under timen. Alt under er pers. Da får vi bare vente på at formen skal komme. Tvi, tvi