Startfeltet i den Røde løypa 5. oktober 2014.

Den røde løypa har samme start og mål som den blå femmeren og gule syveren. Den første kilometeren og de siste 670 meterne er felles for dem alle. Mens den blå løypa er målt til 5115 m, den gule til 7055 m er den røde 10200 m eller en snau kvart maraton.

Etter 1 km tar den røde til høyre og du følger rødmerkingen på trærne til du kommer ned til veien (bildet) og løper til venstre.

Bommen foran deg og en lang flat grusvei på ca. 800 m venter.

Etter 2,2 km tar du til venstre og løper opp bakken der den gule løype kommer ned. Ta til venstre midt i hogstfeltet og krysser etter hvert den blå og gule løypa. Fortsett rett frem til du kommer til en bom og da tar du til høyre. 

Følg rødmerkingen og du passerer snart 3km skiltet. Du kommer snart inn på den blå ved 2 km og tar til venstre, men du skal ikke over Gml.Kongevei her (bildet over).

Den røde følger den gule et stykke opp i bakken før den røde fortsetter rett frem. Nå venter en del kupert terreng der det meste går nedover. Et stykke nede i "tranga" passerer du et malt 4km. Etter en stund kommer den røde inn på den gule løypa og da tar du til venstre.

Så kommer du til grusveien igjen og tar til venstre og nå stiger det gradvis, med sykehuset Kalnes til høyre et par steinkast unna. Her har du også passert den første kneika, men verre venter deg. I starten av S-svingen passerer du 5km skiltet. Fra grusveien startet til bildet over er det knappe 600 m.

I siste del av bakken har du passert halvveis, som er 5,1 km og på toppen kan du puste litt ut.

Til høyre her stod det gamle 5,2 km halvveis skiltet. Noen meter lenger fremme (midt på bildet) tar du til høyre

Her skilles gammel og ny 10 km. Mens den første tok til høyre og opp til tårnet fortsetter ny løype rett frem og her er det bare å følge merker og markeringer. Rødt og noen steder med hvite piler. 

Her er det bare å følge merker og markeringer der løps retningen går sydover. Rødt og noen steder med hvite piler. 

Rød pil på tre viser at her dreier løypa krapt mot høyre. Herfra løper du i motsatt retning av den gamle røde. Den malte rødfargen på tre lenger nede er fra den gamle og den må du ikke LØPE mot.
Du vil etter en liten løpetur over fjellet se tårnet foran deg.

Nå har du nettopp passert tårnet og er klar for nedstigningen. Stien blir tydligere når du kommer lenger ned, så du får se etter rødt på trærne imens. Det er ikke lange avstandene mellom dem.

Helt nederst er det litt brattere, men ingen problemer å løpe her. Etter fjellet hæller det bare lett nedover og det er myk fin skogsbunn der det også blir en bredere trasè.

Nå har du løpt 6 km og har "bare" 4,2 km igjen å løpe.

Rester av gamle E6 eller hva den kaltes dengang den var kjørbar. Litt asfalt og litt grus og som pila viser skal du ta til venstre å følge veien ned til bommen før Gamle Kongevei.

Bommen er nede, men den passerer du lett på høyre side. Pilen på stolpen etter bommen peker opp (frem) så da løper du over veien og følger Fløterveien. Nå er du igjen inne på den gamle røde løypa.

Vi løper vil venstre (Hasseliveien) her ved grushaugen og da får du igjen grus under skoa til. Det ligger boliger på begge sider av løypa, men dem er det ingen problemer med. Du vil snart se 7 km skiltet på venstre side. Da det var litt vanskelig å finne plass til det er det plassert 20 meter etter der det skulle stått. Nå nærmer du deg den gule løypa nede i den steinete bakken. 
Den røde løypa har nå noen hundre meter felles løping med den gule løypa før begge slår seg sammen med den blå løypa og da holder de sammen helt frem til midten av den steinete nedoverbakken i den blå (bilde under). 

Her tar den blå og gule til venstre inn på stien, mens den røde løypa fortsetter rett frem og videre nedover.

Her skal du over veien og rett frem (bildet). Vær obs på når du krysser veien for her kan du møte på kjøretøy i rasande fart. Følg så rød malte trær og hold til venstre der skogsveien deler seg. Det er kun en liten sløyfe før du kommer ut på Lundestadveien igjen på motsatt side av der den blå og gule kommer ut. Derfra og inn er alle tre løyper felles. 

Ha en trivelig tur gjennom den Røde løype som har det meste :)