Trippelen 21. august 2016

Mange var spente før dagens Trippel, men den samme spenningen var ikke lik for alle. Mens noen gruet/gledet seg til løpet var nok andre igjen spente på om gjennomføringen ville gå prikkfritt.

Det kan man trygt si den gjorde. Takket være Anne-Grethe, Kristoffer og Pål Kirkerød. Heidi Sletner, Maria, Mathilda og Olav Mellum Arntzen. Dere gjorde alle en helt fantastisk jobb. Er ord fattig når en ser deres effektive måte å jobbe på. Arntzen tok drikkestasjonene ute i løypa som var etter 6,3 og 13,1 km. De hadde stålkontroll og alt gikk helt perfekt der ute. Heidi og Anne-Grethe tok seg av løperne og Anne-Grethe løp med dem, mens hun fòret dem med bananer. Lurer på om hun ikke sang også? Glemte helt sin egen fot og heia ropene kunne sikkert høres langt av sted. Tilskuere hadde vi og de løftet frem løperne med faste heia rop.

En gang begynte det å svette under føttene mine og det var da det begynte å gå tomt for drikkebeger. Takket være Kristoffer Kirkerød så reddet han oss med å handle inn flere. Reddet puh. Takk Kristoffer. 

Tommy Heggenes hadde med seg frukt og grønt. Ikke bare litt, men masse frukt og grønt. To border fulle, så det nesten rant over. Druene var nydelige, så her må det bli løp og kjøp, til Kiwi på Grålum.

Vet at mange koste seg denne søndagen. Nesten så de glemte hvor slitne de var.

Tommy hadde også med seg drikkeflasker, men de ble litt glemt, så dem tar jeg med og deler ut til dem som vil ha til torsdag.

 

Før vi ser på løpet må jeg få gi en stor takk til alle min gode dyktige hjelpere og til Tommy som sponset oss med all den fruktaLikerUten dere ville det ikke blitt noen Trippel. Pål beveget seg rundt og tok bilder. Masse bilder som jeg ennå ikke har fått sett på. Selv hadde jeg en rolig dag og overlot jobbingen til de proffe. 

 

22,3 km er langt for de fleste. Spesielt for dem som ikke løper lengre enn 5 km og kanskje av og til 7 km. 31 møter opp og samtlige fullfører. Er mektig imponert over deres viljestyrke. At løpet krevde sitt så vi på begynnelsen av siste runden der mange løp med stive bein.

Jonas, ja du ja må ikke være så hissig i starten. Det fikk du svi for og tapte nok seieren på en 1. runde på 45:12. Det forteller jo alt om siste runden som var blå løypa. Der er persen og uten sammenlikning for øvrig 19:12 så avsluttet han den på 26:33. Jonas er en tøffing, skikkelig god, men manglet litt is i magen i dag. 

Så fikk jeg så hatten passa av Arne-Johan Martinsen etter 6,3 km. Elendig merka fikk jeg høre, men etter løpet var han like blid. Jeg tar til meg innholdet i kjefta og skal merke stedet bedre. Heldigvis kom han inn på riktig spor igjen etter noen ekstra meter for langt. Arne-Johan imponerer i dag. Avslutter på 22:36 er sterkt. 

Like heldig var ikke Martin Minge, Arnt Andersrød, Morten Jamissen, Jarle Jørgensen og Jørgen Kolberg. Når en løper feil, følger resten av flokken med. Tror jeg vet hvor og må gjøre løypevalget lettere å forstå der. Synd, men trim fikk de uansett. Noen meter lengre enn de andre fikk de også. Selv om de visste at de løp feil fortsatte de i høyt tempo. Minge og Andersrød la også inn en superspurt til slutt. 

Jon Ivar Tjernshaugen holdt på å knipe 2. plassen, men mener selv at Jonas hadde god kontroll på den. 

Richard Grigson ble nr. 4, en plass han hadde hele tiden. Steve Kaspersen vant ikke løpet, men vant loddtrekningen på premien vi trakk ut. 

Magne Svandal og Jesper Olsen fulgte hverandre omtrent til døra, og kun på siste del av løpet Svandal klarte å få en luke. Morten Borge var ikke helt ukjent med løp i Kalnesskogen. Åpnet ganske hardt og fikk vel merke det mot slutten. En sisterunde på 29:05 sier sitt. Totaltiden på 1:58:15 er bra. 

Ni mann under 2 timer og den siste som klarte det var Tommy Heggenes. Tror Tommy var fornøyd med det og slitne var de alle. Løp jevnt og ingen sprekk. 

Per Åge Hallstensen har vært ute en vinternatt før, eller han er godt vant med lange konkurranser. Taper litt til konkurrentene mot slutten, men spørs hvor mye han la i løpet da. 

Jørgen Stavang Andersen holder litt igjen på 1. runden. Klokt valg. Klarer å holde jevn fart etter det. Hel maraton senere gledet han seg ikke veldig til. 

Frode Andersen likte arrangementet, så han liker store utfordringer. Ble nok rimelig sliten mot slutten og blåløypa brukte han 9 min lenger på enn persen sin. 

Benjamin Aasen sliter med en skade. Tok det pent på første runden. Lå som nr. 19 der. Økte gradvis og femmern gikk på under 29 min. Endte da på 13.plass til slutt. 

Birgitte Bjerkenes fikk «motorstopp» etter første runden. Klarte ikke fortsette, men etter en liten hvil orket hun mer. Tenkte at hvis hun gav seg ville hun angret på det. Tapte flere minutter på pausa, men viser sterk viljestyrke som fortsetter løpet. God siste runde. 

Stig Kavli liker lange løp og tidsmessig blir det godt over 2 timer. Regner med at Stig var fornøyd. Løp mye alene og det svingte heller ikke så mye på plasseringene hans. 

Ingen sprekk på Roar Henriksen som holder stabilt tempo gjennom hele løpet. Ble vel også løpende mye alene. 

Ole Sørensen løp sammen med Victor på de to første rundene. Brukte nok litt tid før han startet på siste runde. Da uten Victor. 

Micheline Kavli og Kristin Pihlstrøm løp sammen og det gjennom alle tre løypene. De holder jevn fart og bra fart. 

Sammen løp også Birthe Høier, Linda Andersen, Ida Lundestad-Kemi og Christer Kemi. Ja, bortsett fra litt på mellomrunden da Christer og Ida skrudde opp tempo litt. Gode prestasjoner av alle fire, men vil fremheve Linda litt ekstra. Har kun løpt 1 mil ute i år og da er det meget imponerende å fullføre en drøy halvmaraton.

Dag Sletner falt nærmest i første sving og fikk da ripa seg opp. Alle kjenner det på kroppen i morra. Dag også som var tett oppunder 40 min på siste runden. 

Tom Wahlgren taper litt terreng til de foran på de to første rundene, men avslutter bra i blåløypa. Så vidt over 40 min der. 

Ole Johnny Aasen måtte slite mest der ute. Med det menes at hans nær 3 løpende timer er mer slitsomt enn vinnerens tid. Bra innsats og ikke lettere når en må løpe alene. 

Westberg løp også, men bare den første runden. Det var også bestemt på forhånd.

 

Svært sjelden det er damer i søndagsløpene. I dag kom det seks. Var jo et uvanlig løp til søndag å være og med 31 startende er det ny rekord.

Det var premie til vinneren og det ble Arne-Johan som vant Bruksglasset med Trippelvinner trykket på. 

22 grader, men i sola var det mye varmere og ganske stille. Forholdene ellers var også gode.